RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

AFTER RUN ZAŠTITA GLOW MOTORA

<< < (3/5) > >>

tataBulik:
AT ulje je čini mi se ono najsmrdljivije, ako se ne varam?

Kako se ono dekonzervira, mora li se ispirati benzinom ili sl?!

Dejan Dobricki:

--- Quote from: tataBulik on October 20, 2011, 09:42:30 AM ---AT ulje je čini mi se ono najsmrdljivije, ako se ne varam?

Kako se ono dekonzervira, mora li se ispirati benzinom ili sl?!

--- End quote ---

ne to je hipoidno ulje sto smrdi ,atf ulje je ulje za automatske menjace i servo volane i poneke manualne
odes u prodavnicu i trazis castrol tq taj  najmanje kosta

tataBulik:
Zahvaljujem (pijemo)

Dejan Dobricki:
i crvene je boje to sam zaboravio da kazem

scirocco:
Druze,ono sto ti trazis se zove STORAGE SEAL-FOGING OIL od proizvodjaca QUICKSILVER.To je boca spreja kao wd40 i sluzi iskljucivo za konzerviranje svih vrsta dvotaktnih motora.Ima posebne aditive koji cuvaju motor od vlage i naj vise se primenjuju za konzervaciju vanbrodskih motora.Dok motor jos radi uprska se kroz usisnu granu dok se motor ne ugasi,pri ponovnom paljenju motora sagori u celosti i nije potrebno bilo kakvo ciscenje.U trenutku prskanja tecnost iz boce se pretvara u malu penu i popunjava sve zazore po motoru.Dok se motor ohladi tako se i pena pretvori u ulje,NAJ BITNIJA STVAR je ta da sadrzi posebne aditive koji zadrzavaju konzervacionu tecnost na svim delovima motora i nece da se cedi na naj nizu tacku motora usled zemljine teze kao sto je slucaj kada se konzervira sa uljem.Nije lepljivo kao sasuseni ricinus tako da je ponovni start posle par meseci normalan.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version