Konacno mi je stigao model posle 2 meseca cekanja
... pa da krenemo
- Losi 8ight-T 2.0 RR
- Losi 8IGHT Electric Conversion Kit
- Servo XQ S4016D Coreless Digital Titanium Gear Servo 18.5kg/cm @ 6v, 21.8kg/cm @ 7.2v
- Stanica Futaba 3PKS FASST 2.4gh (hvala bignedo
)
- Receiver Futaba R603FS 3-Channel 2.4GHz FASST
- Gume Pro-Line Badlands 40 Series 3.8" M2
- Felne Pro-Line Yellow Velocity VTR 4.0" Zero Offset
- Popune Pro-Line VTR Closed Cell 1/8 Truck Inserts
- + original Losi tockovi koji su dosli uz model
- Brushless combo Orion Vortex R8 2050 KV, 120A ESC (za sad)
- Diff silicon oil Associated 10k (centralni), 7k (prednji), 3k (zadnji)
- Threadlock Losi blue
Model je uzet polovan i u dosta dobrom stanju je, skoro pa nove gume, maska u prilicno losem stanju i izlomljena skroz (i izlepljena sa unutrasnje strane)... no vec sam narucio novu
Sad malo slike:
Poskidao sam sve sto ne treba
Maska uzas
Pocetak konverzijeLosi kit je naravno vrlo kvalitetno uradjen mada nije sve perfektno. Battery tray je morao malo da se "nategne" da bi leglo sve kako treba ali nista strasno. Neki delovi nitro nosaca motora se zadravaju (desni nosac) i delovi centralnog diferencijala. Ono sto me je po malo razocaralo je da veliki zupcanik (spur gear 45T) koji dolazi uz elektro kit je plasticni. Originalni nitro spur je metalni i 50T. Ono sto je takodje malo bezveze je da uz Losi-jev elektro kit max moze da stane 45T spur gear, mada verovatno uz neko budzenje moze i veci.
Centralni diff po otvaranju je u super stanju. Nema podloski na spoljnim stranama zupcanka sto je pozeljno mada mozda i nije toliko bitno jel u njega ide silikonsko ulje ??
Nosac motora je vrhunski uradjen
Malo lufta izmedju pinion i spur gear-a
Malo merenje tezine tockova, Losi vs Proline Badlans MT. Lepak za gume koji sam koristio je Pro-Line Premium Blend CA Tire Glue (Medium, 15-20 sec). Kao sto se vidi na slici (desno) prilicno lose izgleda posto je lepak na sve strane ali sve se skine skalpelom kad se dobro osusi. Kontao sam da imam 15-20 sekundi da namestim gumu lepo ali bogme posle samo 2-3 sekunde nemozes je mrdnuti pa je nastala panika
... toliko o specifikaciji "Medium, 15-20 sec"
Skoro pa gotova konverzija
Problem oko servo ruke. Model je dosao sa Losi alu servo horn koja ne pase na servo pa sam iskoristio plasticnu koja je dosla u kompletu sa servom. Naravno privremeno resenje jer ce garant puci pri prvom doskoku
I za kraj komplet sa pink maskom
Toliko za sad, prednji i zadnji diff nisam jos otvarao pa nastavak sledi....
Sve u svemu jako sam zadovoljan sobzirom da je model dosao polovan.
Poz!