Author Topic: Staza za RC automobile  (Read 88188 times)

Offline zajko

• Hero Member
    • www.shop.malaivanca.com
Re: Staza za RC automobile
« Reply #120 on: June 07, 2012, 11:43:22 PM »
Veljko... jebo lovu trebaju nam glupi a jaki  ()-() da prenesemo skelu....... pa ce Deda da povadi biljke  i da preoore pravac i da iztanjira taj isti ptravac, a mi da lopatamo/nabacimo skakaonice pa DURANGOM da nabijemo zemlju. dogovoririo sam se da slicno uradimo i sa krivimanama sa kontra nagibom, da se ne prevrcemo, da smanjimo prevrtace, da napravimo krivinu sa pozitivnim nagibom, Deda poore, pa tanjira, pa sa onom drobilicom, pa mi lopatom pa opet valjamo DURANGOM ili traktorom... ali nam treba crtez/ plan !! (mazi) (har)

problem je da dovucemo dorbilicu saki put, kad nam treba !

(work)  (pijemo)
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #121 on: June 07, 2012, 11:49:41 PM »
Zajko, staza je ova

svaka kocka je 4x4 metra. Ja sam skokove napravio tako da prate trenutnu konfiguraciju terena. Drugi i treci skok na glavnom pravcu su gde su sada tuje, kreni odatle i sve ce biti jasno. Donji levi i gornji desni cosak su ostali isti kao sto je vec sada. Smer voznje je u smeru kazaljke na satu.

Ja cu nas organizovati da u nedelju dodjemo ranije i premestimo skelu. Cujemo se sutra.

poz
« Last Edit: June 07, 2012, 11:52:42 PM by magic »
Veljko

Offline matovic

• Full Member
    • ModelSport.rs
« Reply #122 on: June 09, 2012, 08:07:08 PM »
Ja krecem malo pre 10h kod Zajka... Veljko dolazi oko 11h, a ostali? Jel stoji dogovor od pre par dana?

()-()

Offline duke

• Full Member
« Reply #123 on: June 09, 2012, 08:52:16 PM »
ja sam tu najkasnije do 12h

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #124 on: June 10, 2012, 07:50:07 AM »
da, da dogovor stoji. skupice se drustvo. poziv svima za voznju.

poz
Veljko

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #125 on: June 10, 2012, 10:37:11 PM »
Danas je nas 9 uplatilo clanarinu  (yay). Nazalost bilo je pretoplo da bi smo danas i nesto petljali po stazi ali smo se zato lepo navozali po staroj varijanti.

poz
Veljko

Offline matovic

• Full Member
    • ModelSport.rs
« Reply #126 on: June 10, 2012, 11:19:49 PM »
Danas je bilo pakleno bas i sparno... tek sam veceras video da imam "siledzijku" kad skinem majicu.... izgoreh skroz  (res)

Sa Zajkom smo se sporazumeli oko staze, sta prvo treba da se radi.... staza ce biti mnooooogo bolja od ove trenutno improvizovane sto vozimo prethodnih par puta. Ima jedan malo ozbiljniji problem a to je da postoje neke smetnje u etru pa stanice imaju smetnje iz nekog razloga.... Desilo se i meni i Veljku danas sa spektrumom i futabom tako da nije do stanica...   jedna futaba mi je radila besprekorno dok je druga gubila signal, ova koja je radila super je setovana na "europe" opseg a ova druga sto je gubila signal (5-6 puta) je setovana na "francuski" opseg kanala... iako nemam pojma sta to konkretno znaci postoji neki problem.  :big smile

Ja nazalost sledece 4 nedelje nisam tu, pa se nadam da ce dosta stvari da se uradi povodom staze dok se ne vratim  (yay)

Skela ce biti pomerena (ako vec nije :)) blize stazi... Zajko rece da ce napraviti i pultove (na skeli) za "opravku" autica kao i da ce dovuci struju do skele za nas "elektricare" :)... u svakom slucaju radujem se sledecem okupljanju po povratku.

Pozz!
 ()-()

Offline zajko

• Hero Member
« Reply #127 on: June 11, 2012, 12:05:46 AM »
Danas je bilo pakleno bas i sparno... tek sam veceras video da imam "siledzijku" kad skinem majicu.... izgoreh skroz  (res)

Sa Zajkom smo se sporazumeli oko staze, sta prvo treba da se radi.... staza ce biti mnooooogo bolja od ove trenutno improvizovane sto vozimo prethodnih par puta. Ima jedan malo ozbiljniji problem a to je da postoje neke smetnje u etru pa stanice imaju smetnje iz nekog razloga.... Desilo se i meni i Veljku danas sa spektrumom i futabom tako da nije do stanica...   jedna futaba mi je radila besprekorno dok je druga gubila signal, ova koja je radila super je setovana na "europe" opseg a ova druga sto je gubila signal (5-6 puta) je setovana na "francuski" opseg kanala... iako nemam pojma sta to konkretno znaci postoji neki problem.  :big smile

Ja nazalost sledece 4 nedelje nisam tu, pa se nadam da ce dosta stvari da se uradi povodom staze dok se ne vratim  (yay)

Skela ce biti pomerena (ako vec nije :)) blize stazi... Zajko rece da ce napraviti i pultove (na skeli) za "opravku" autica kao i da ce dovuci struju do skele za nas "elektricare" :)... u svakom slucaju radujem se sledecem okupljanju po povratku.

Pozz!
 ()-()

Ako se ne varam negde sam procitao da SPEKTRUM pravi istu styanicu za razlicita trzista USA/EU/Fr a da je glavna i jedina razlika u max.Output Power, USA najvece, pa Eu i Francuzi na poslednjem mestu (najmanja dozvoljena snaga)

Skelu nismo pomerili, ali cemo kad nas bude vise, struju cemo izvesti pa samo da ze zakaci "NO PROBLEMO", Tuje cemo da premestimo
i nadam se da cu naci crevo za obelezavanje staze u nekoj boji, dosta novina za sledecu nedelju...
Radni sto budo zrhithali nakon pomeranja skele !

A onda da malo zamanemo traktorom, frezom, lopaticama i da povaljamo...

Pa... napravimo Gran Prix du Mala Ivanca prva nagrada bure piva (20 lit. da se ispije za 60 min)... a na jesen Beograda ! oo))

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #128 on: June 11, 2012, 02:16:43 AM »
Evo malo slika inventara na stazi u Italiji, mozda mozemo nesto iskoristiti ;)

Gazda nam zbrisao a ostali nisu imali pojma koja se telemetrija koristi u trkama, ono sto znaju da uglavnom organizatori trke donesu telemetriju a vozaci imaju standardizovane trnspondere.

Offline Uzice

• Pocetnik
  • *
« Reply #129 on: June 11, 2012, 08:44:46 AM »
Ko je ovaj "Talijan" na fotografijama sa ovoliko opreme? :)aplauz

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #130 on: June 11, 2012, 11:44:37 AM »
Saleni Perchini :) ...poznati vozac iz tih krajeva  :_D :hehe

...docice i na nasu stazu za vikend !

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #131 on: June 13, 2012, 11:28:12 PM »
Bogami danas smo bili vredni, skupili smo se oko 6:30 u Ivanci da pomognemo oko premestanja platforme za voznju, jer kao sto rece Zajko ne trebaju mu pametni nego  :jaki: a glupi.

Platformu smo premestili dobra 3m unapred i feneomenalno je ukrutili tako da je sada super. Naravno bilo je i zajebancije i  ()-() ali ono sto je najvaznije je da se pocelo sa modifikacijom. Za nedelju smo se dogovorili da obelezimo stazu kanapom i provozamo je i tako utvrdimo definitivnu konfiguraciju, mada sam ja siguran da je to to, gde sme da ne valja ako sam je ja crtao  :)aplauz.

I naravno za kraj malo fotomontaze

poz
Veljko

Offline dule

• Moderator
  • Jr. Member
« Reply #132 on: June 14, 2012, 12:38:01 PM »
znaci da se isprska total deda

poz

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #133 on: June 14, 2012, 01:16:30 PM »
hahahahahahaha 'jesi ti luuud oces da se pootrujete' !? :)

Offline zajko

• Hero Member
« Reply #134 on: June 15, 2012, 09:00:53 AM »
Mozda obezbedim za veceras ili ujutry bager/kombinirku na 2 h, pa da prepegla kako valja, onaj donji deo, one dve ravne trake pre i posle bandere na sirinu 4 metra svaka, to je najveci posao, a mozda i ostane nesto viska zemlje za skakaonice...  mmmm

i ako projektant (Magic), nadje za shodno da to ostavi kao....  bar donekle 2 brza pravca, sa skakaonicama, eto sanse za nas sa BIG FOOT da se malo potrkamo...  :_D
« Last Edit: June 15, 2012, 09:04:45 AM by zajko »