Main Menu

"Meni ovde vise nije mesto"

Started by Yu-men, January 17, 2012, 02:12:46 AM

Previous topic - Next topic

Yu-men

;namig

Ja cu ovu temu staviti ovde, a moderatori neka je premeste ako misle da joj ovde nije mesto.

Kao sto ste vec procitali u naslovu "Meni ovde vise nije mesto"

Davnog 18.Novembra 2008 prijavio sam se na ovaj forum u zelji da naucim nesto o RC-Letenje.

Kada sam tada resio da se bavim ovim hobijem napustio sam pecanje i akvaristiku.

Pecanje mi nije ni islo nesto posebno, ali u akvaristici sam bio stvarno dobar.

Hobi je nesto sto treba svaka normalna osoba da ima, barem ja tako mislim.
Hobi nesluzi da se sa njim zaradi bogatstvo, cak sta vise on uglavnom kosta i samo je dodatni izdatak.
Hobi uglavnom sluzi da covek u njemu opusti mozak, nadje svoj mir, smiri zivce i uziva kada dobije malo slobodnog vremena.

Problem nastaje kad imate dva hobija, zato sto vam tada treba duplo vise vremena i naravno para.

Kod mene je problem sto vec imam dva hobija, RC-letenje i od skoro Motor Piaggio MP3.

Posto me strasno vuce zelja da se vratim ponovo mom starom hobiju Akvaristici moram jednog hobija da se odreknem.

Motora trenutno nema sanse da se odreknem, tek sam ga zavoleo, znaci moram da odlucim izmedju akvaristike i RC-modela.

Akvaristika mi se bolje uklapa u slobodno vreme i sa njom mogu u stanu da se bavim nevezano za vremenske uslove.

Za RC-hobi treba mi prostorija za rad i livada za letenje, posto u gradu i stanu nemam te uslove odluka je pala da napustam RC-modelarstvo.

RC-oprema je vec sva rasprodata i veci deo tih para ce se ponovo uloziti u akvaristiku.

Planiram za pocetak Aqua-regal sa 9 manjih akvarijuma u kojima cu gajiti svasta nesto.

Za svo ovo vreme nisam uspeo ni jednom da dodjem na neko RC-druzenje i da upoznam nekoliko ljudi sa kojima sam se vise od 3 godine druzio na ovom forumu i za koje smatram da su pravi drugari.
Necu sada nabrajati imena zato sto ih ima stvarno dosta a ne zelim nikoga da izostavim, samo zelim ovim putem da im se zahvahlim.

Drugovi hvala za svu pomoc, savete i dobro druzenje koje ste mi pruzili ovih nekoliko godina, bilo mi je stvarno drago druziti se sa vama.

Mali broj ljudi sa kojima sam se licno video radi kupovine ili prodaje delova i opreme takodje pozdravljam.

Bilo mi je drago da trgujem sa vama, nadam se da ste zadovoljni kupljenom robom i zelim vam da vas jos dugo godina sluzi.

Trudio sam se da budem posten, iskren i maximalno korektan prema svakom od vas, bez lazi, prevare i podvaljivanja, iskreno se nadam da sam u tome i uspeo.

Ako nesto nije bilo u redu sa moje strane slobodno recite, tu sam jos nekoliko narednih dana i spreman sam ukoliko budem smatrao da ste u pravu sve da ispravim sto se ispraviti moze.

Naravno da na forumu (kao i na svakom drugom) ima i onih za koje ja smatram da nisu bili fer, iskreni i posteni prema meni ili nekom drugom kolegi, taj broj ljudi je stvarno mali (ili ja nisam sve upoznao) ali postoji.

Njih cu ovoga puta preskociti i necu im nista poruciti.

Konacno stizem i do foruma.

Forum je odlican, nije savrsen ali dovoljno dobar i vredan da svako ko se bavi ovim hobijem mnogo propusta ukoliko ovde ne svrati.

Svima koji brinu o njemu porucujem sledece reci.

Hvala vam ljudi za ovaj forum i za lepo druzenje na njemu, dosta dana i nociju sam proveo na njemu i nije mi zao ni minuta interneta koji sam potrosio na njega.

Izvinite ako smatrate da nesto nije bilo u redu sa moje strane, trudio sam se da doprinesem sa mojim komentarima, slikama, informacijama i prevodima koliko sam mogao.

Prema meni ste sve vreme bili maximalno korektni i tolerantni.

Mozda sam vas malo maltretirao i provocirao sto je tice oglasa i tema vezanih za njih, ali priznajem da ste me dobro iskulirali. (res) 
Nije mi bila namera da se svadjam i raspravljam sa vama, vec samo da se za taj deo foruma nadje neko idealno resenje.

Zelim vam sve najbolje u daljem radu i da jos minimum 100 godina ovaj forum odrzite u zivotu.

Ja cu se vucarati jos nekoliko dana ovde po forumu (cisto iz navike) i posle cu polako ali sigurno nestati.

U svakom slucaju cuvaj te mi mesto, (nikad se nezna) mozda se nekada i vratim ili povremeno svratim, ko to zna............

pozdrav svima i svako dobro
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

GILE

Zao mi je sto je odluka pala na odustajanje ali razloge mogu da razumem  :mhm Neizmerno se zahvaljujem za ovako lepe reci pohvale za forum  (pijemo)
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

saxpg

Veliki pozdrav za Yu-mena, jednog od prvih i jednog od najboljih likova na forumu  ()-()
Mnogi od nas ponekad imaju krize vezane za ovaj hobi.
Nekada je to zasicenje modelima, i dilema u koju kategoriju ici dalje, a nekada covjeku jednostavno dosadi ova prica.
Mislim da u tom slucaju veliku ulogu igra drustvo, jer ako oko sebe imas ljude koji se bave ovim, mnogo je lakse.
Koliko znam ti nisi imao nikog u blizini, i forum je tu sluzio dosta dobro, mada forum nikada ne moze da zamjeni pravog prijatelja.
Retko ko se potpuno izlecio od modelarstva, tako da se nadam da cemo i tebe jos gledati, kada ti ne bude prilicilo da se kao mangup od 50 i neku godinu furas na motoru.

Sve nabolje!

djbojan

Šteta,

sad kad si u vrhuncu znanja i iskustva ovog hobija, nije fer da odustanes, nije fer prema sebi, vremenu i tolikom trudu uloženom u hobi.

Mada svi imamo svoje razloge, zelje, mogucnosti i interese, i postupamo onako kako nas zivot vodi.

pozdrav!

()-()

sman

ma vratice se on ;namig...veliki je to problem (kao sto rece saxpg) kad nemas nikog u okruzenju s kim ces razmeniti iskustva i s kim ces ici na livade...iz tog razloga sam i ja jedno vreme zabatalio ovaj hobi i posvetio se drugom koji mi takodje pricinjava zadovoljstvo a to je numizmatika (rim, vizantija)...i pored toga evo me opet ovde. (yay)
pozdrav yu-men! ()-()

Yu-men

;)

Hvala vama GILE, bilo mi je zadovoljstvo druziti se sa svima vama.

@saxpg

U pravu si 100% sa sve sto si napisao.
Ovde u mom kraju sam bio jedan jedini i sam protiv svih, kao "Usamljeni jednorog".
Jedino klinci (i po neka mama  ;namig) su se odusevljavali kad me vide na livadi, matorci su se uglavnom krstili i klimali glavom.
Sto se tice modelarstva trenutno sam zasicen i privremeno izlecen, ako se kojim slucajem ova bolest povrati necu se mnogo odupirati, eto i mene ponovo.

Sto se tice motora mislim da sam tek sada u pravim godinama za tako nesto.
Dovoljno ozbiljan da svatim da to nije samo igracka sa kojom se jurca po asfaltu, vec sluzi za uzivanje i opustanje kada je lepo vreme.
Ako slucajno nekada u Podgorici zapazis nekog matorca kako juri na motoru prema moru ti ga zaustavi pa se javi.
Najverovatnije sam to ja, begam od "reume"  :hehe

svako dobro
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

drjack

Yu men ova je boleste neizleciva na zalost ili srecu.
Kad ti dosade diskusi, scalari,  gupike,  heleri...
ili ih nedaj boze  iz nehata skuvas , kao ja jednom davno, (zbog neispravnog grejaca)
vratices se ti nama 100%
Hvala na druzenju i pozdrav :big smile

zajo

Neces da letis avione ili helie, pre bi da odgajas ribice u akvarium  mmmm Napravi pauzu iz hobia par meseci- godine pa vrati se opet.
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

grebic

Ja sam se nekim cudom izvukao iz akvaristike i zarazio ovim drugim virusom. Ne moze nijedan diskus da zameni avion (yay) Ja sam ih bar imao lom :mhm
Batalices ti to. Pogotovo ako planiras vitrinu sa vise akv. Ne moz' to da valja.Kako meni rekose stari akvaristi... Ribe su ti kao zene. Sto lepse to zahtevnije -citaj skuplje za odrzavanje. Za dve dobre nikad nemas vremena :big smile Uvek jedna ispasta lol A znas sta se desi kad ih zapostavis :mhm
Ako treba neka pomoc oko riba tu sam na forumu. Javi se, sto blize virusu, pre ce ponovo da te dohvati (yay) (yay)

POSEIDON

Jbg...i ja odustajao pa se ponovo vratio...maketarstvom se bavim od malena...pa upoznao Lazu i ekipu..pa se naravno ko svaki zaljubljenik u vazduhoplovstvo primio ko malo dete...probao razne modele...stisla kriza sa svih strana...pa rasprodao avione stanicu i ostalo...prošlo godinu dana,zamoli me burazer da mu napravim jednog easy stara,uzeo u ruke da mu pokažem... (<--) te naravno opet uzeo jednog easy glidera sa svaki dan rekoh,pa naleteo Twister...pa punjač,stanica...pa evo me opet,i ja živim u malom stanu sa kevom ćaletom i verenicom (koja sojički podnosi moje ludorije)...nemam auto,tako da ću neko vreme ostati na elaporcima...uffff zajeban je ovo hobi i naravno zarazan:)))

Miki Va

Komsija ,iskreno mi je zao sto si doneo odluku da se povuces iz rc hobija ali veruj mi da si pogresio i da ces se kad tad ponovo vratiti  :mhm. Ja to pricam iz iskustva,bavio sam se i ovim i onim ali stara ljubav zaborava nema  :big smile. U potpunosti razumem i postujem tvoje razloge ali ako nekad ponovo resis da uzmes stanicu u ruke,ovde na forumu ces uvek biti dobrodosao !

Pozdrav i srecno sa starim-novim hobijem  (pijemo)

saxpg

Interesantno, ima nas dosta koji smo se bavili akvaristikom.
Ja sam to radio sa 15-16 godina, i sad me moji nagovaraju da im pravim jedan akvarium, ali znam kolika je obaveza, pa mi se nesto nece.

miša2002

Za ono malo što znam čoveka, pre bih rekao da je napravio izlet u RC i sad se vraća svom hobiju!
Kako kažu "Prva ljubav, zaborava nema!"
Ma vratiće se on čim ukapira da RC ne deluje na ribe  :sljus

Draganče, stvarno mi je žao što si, konačno, tako odlučio, ali mislim da ćeš skuter spojiti sa RC i livadom, jer akvarijumi se prosipaju...
#FFCC00

sasa

Tacno pre 33 godine sam prvi put usao u svet modelarstva,pocevsi u skoli pa u aeroklubu pa onda u skolu padobranstva.
A onda sam se zamomcio( sto kazu babe) i batalio sve to,pa zena ,pa deca,pa sve to treba izdrzavati i nije se imalo vremena za hobi,a ni para,jer je u to vreme RC oprema bila preskupa za mene.
Vratio sam se ponovo 2008-me, jer sam video da ustvari od ovoga nema leka.Mislim da si i ti sada zarazen i veruj mi,vratices se kad tad. Bilo bi mi i drago.
Za ovo do sada... HVALA TI (mazi)
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Yu-men

Hvala drugari

misa2002 je 100% u pravu, moja prva ljubav je akvaristika.
Trenutno sam zasitio dusu sa RC-om i zato idem dalje ili bolje receno vracam se staroj ljubavi.
Ono sto sam zeleo probao sam, tako da je bolest za sada zalecena.
Ako se slucajno povrati, eto mene opet da se druzim sa vama.

Svraticu ja povremeno da vas obidjem i pogledam sta ima novo kod vas.

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)