Main Menu

Hobby King i dostava robe

Started by batans, January 26, 2012, 11:08:56 PM

Previous topic - Next topic

POSEIDON

I ja imam slična iskustva...naručeno i plaćeno  još krajem decembra...i dalje stoji da nije plaćeno 4e

djbojan

Ja placam paypalom, i radi sve iz prve, a od 11 porudzbina jednom sam platio i visa karticom iz intese, i proslo sve ok.

Cak sam pre neki dan posle 30 dana dobio avion, ali bas sam zakacio sve moguce praznike,

aj reko da castim sebe za novu godinu i 30 dec. uvece, platim ja T-45 epo Edf Jet,   i tek oko 20 januara je posiljka poslata, stigla je 30 januara. ()-()

POSEIDON

Ko bi ga znao...znam samo da mi je oko 100 jevreja otišlo u nepovrat verovatno...oni tvrde da nisu primili uplatu...u Intesi kažu da je po njima sve prošlo kako treba:(

djbojan

Onda bolje nadjete nekog ko ima paypal i date linkove sta vam treba, i kesh lovu, i mirni ste. Vidi se transakcija za par minuta.

Sava

U Intesa banci kažu da je po njima uplata izvršena o čemu oni imaju povratnu informaciju, znači možeš da se slikaš, ili eventualno digneš dreku na nekom Američkom forumu, ali čemu to, silom baba u raj ne ide.Verovatno su ukalkulisali u svoje niže cene i to da će nekad naplatiti robu koju nećeš primiti. Nema druge nego kod neke druge firme, do njihove prevare. (nene)
ex pseudonijum: licider

magic

A sto lepo ne trazite od banke potvrdu da oni vide da je uplata legla na HK i to im posaljete, pa da vidite sta ce vam reci.

U svakom slucaju mozete traziti povracaj sredstava sa bankom. Odete u banku, prezentujete svoj slucaj tamo nekome, pokazate im online da se kod HK uplata vodi kao da im nije legla i banka bi trebalo da moze da trazi povracaj sredstava.

poz
Veljko

disljenko

Morate da proverite sa baknom, ako imate intezinu internet karticu i njihov online sistem(za proveravanje placanja i racuna preko neta) onda mozete da vidite dal vam je novac skinut sa racuna ili stoji na racunu u delu za rezervisana sredstva. Ako novac vise nije na racunu, znaci da je transakcija obavljena i novac je otisao, ali ako i posle 5 dana od placanja novac vam stoji u onom delu za rezervisana sredstva(a kako kazete HK i dalje nije dobio potvrdu) onda nema sta da britene. Naime novac mozete da vratite ali tek posle mesec dana kad prodje, jer banka mora da se uveri da niko nece da povuce taj novac i tek onda ce vam vratiti na racun. Kad istekne tih mesec dana pozovite call centar i trazite da vam oslobode sredstva. Imao sam par ovakvih situacija, doduse ne sa HK ali na isto mu se svede. Pozzz

scirocco

Ja sam pocetkom decembra narucio  rezervoar iz Hk i mesec dana je stajalo da nije placeno,posle jedno 6-7 razmenjenih meilova sa unpaid je preslo u paid ali sam paket cekao do pre nekih 10 dana.Verovatno je guzva oko praznika sve ce se to normalizovati u skorije vreme.

drjack

Opet problemi sa Hobby Kingom,
Placene posliljke stoje na statusu "Unpaid"
Meni se to vec desilo ali su mi prosli put odmah odgovorili na mail i resili problem.
Ovaj put niko ne odgovara na mailove, a ne javljaju se ni na telefone, robu sam porucio
pre 4 dana, banka uedno rezervisala pare. Neka frka jeste ali kakva ne znam.
Cak i oni koji su platili Pay palom imaju isti problem.
Moja preporuka strpite se malo sa porudzbinama..

Evo ovde linka sa njihovog foruma pa procitajte malo:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/search_results_posts.asp?SearchID=20120209034234&KW=payment

magic

Ja 6.2. platio Paypalom i stoji "Paid" i "In printing queue", nadam se da ce uskoro da krene. Inace danas mi je stigao paket koji sam porucio 15.1.

poz
Veljko

IvanGrozni

Čini mi se da redovno, sa vremena na vreme imaju problema sa isporukom. Da li je to zbog velikog broja narudžbina ili nešto drugo pitanje je. Problem je najizraženiji oko i posle nove godine , ove redovne i njihove kineske.
Narudžbina koju sam napravio 21.01. još nije stigla, a u sistemu praćenja pošiljki još je negde tamo kod njih, navodno na otpremi za Srbiju.

vidoja

te probleme resite live chat-om jer ja sam uvek tako resavao,znaci platite i posle 5 minuta odete na chat i pitas ih provere porudzbinu i to potraje nekih 5min i sve bude ok

nedbojsa

@vidoja Upravo sam sada mislio to da napišem pre nisam mogao nisam imao dovoljno postova za pisanje u ovoj sobi!

Kao što je vidoja rekao max 10 minuta nakon uplate ako nema promene statusa iz unpaid u paid kontakt preko live chat-a i rešava se problem za tren oka! Neznam kako ste mogli da gledate satima i danima Unpaid i da vam robu koju ste platili uzimaju drugi a da vaša plaćena ide na beckorder.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

IvanGrozni

Izgleda da ni poštanske usluge na zapadu nisu kakvim se čini da jesu.
Evo izveštaja iz sistema za praćenje za pošiljku koju sam naručio još 20 januara.

Date    Time    Event    Processed by    Notes
Fri 03.02.2012    13:38    Mailed    Swiss Post SINGAPORE    
Fri 03.02.2012    13:38    Arrival at border point of origin country    Swiss Post SINGAPORE    
Fri 03.02.2012    18:43    Departed transit country    Swiss Post SINGAPORE    
Fri 03.02.2012    18:43    Departure from border point of origin country    Swiss Post SINGAPORE    
Thu 09.02.2012    16:22    Arrival at border point of origin country    CH-8010 Zürich 1    
Thu 09.02.2012    16:23    Departure from border point of origin country    CH-8010 Zürich 1    
Fri 10.02.2012    17:11    Arrived in transit country    Swiss Post Dietzenbach T    
Fri 10.02.2012    21:58    Departed transit country    Swiss Post Dietzenbach T    
Our delivery partners in the destination country have unfortunately not provided us with any consignment incidents.
The lack of this information does not affect actual delivery.

U poslednjim redovima videćete da je paket iz Švajcarske otišao za Nemačku!?!?!?!?!
Pa da li je to moguće? Kao da iz Švajcarske nema dostave za Srbiju. Na rcgroups našao sam primer da je lik sa Novog Zelanda poručio paket sa HKa, a paket su verovali ili ne poslali preko Singapura, Švajcarske, Nemačke, pa se ponovo vraća u Singapur, ostatak trace tracka nije mu poznat.

vidoja

to je normalno za sviss post,sacekaj jos 5 dana i trbalo bi da se pojavi kod nas na posti(15.02),bar je kod mene bilo tako zadnjih para puta