RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
TOP GUN 2012
mirce:
U utorak ujutru sam se probudio još pre nego što je sat zvonio, pogledam 5 sati... Ajd, prevrnem se na drugu stranu i "dobacim" nekako do pola osam...
Ustajanje, telefoniranje kući i tuširanje pre polaska u Lakeland, bio je "jutarnji ritual"...
Ko je bio u USA verovatno zna, a ko nije evo malo iskustvo. Telefoniranje je nije kao iz Evrope, odeš u govornicu, ubacuješ kovanice i zoveš. Da, to može za USA, Karibe i Mexico, ali za preko okeanske destinacije, mora da se kupi telefonska kartica. Ima je u skoro svakoj radnji i prodaje se u raznim vrednostima 5, 10, 20$...
Na kartici je broj kompanije čija je, a ti ogrebeš (kao na našim srećkama) pin kod broj. Potom okreneš prvo broj kompanije, obično je 1-800-....-....
pa ti se javi automat da ako hoćeš da slušašna engleskom stisneš 1, a ako ćeš na španskom pritisneš 2...
Pripušiš 1, pa ti automat kaže "unesite vaš pin kod"... Kad si to uradio, opet glas: imate još toliko i toliko minuta razgovora, pozovite željeni broj...
E sad, za pozive van Amerike prvo otkusate 011, pa potom, ako zovete Srbiju 381 21 i dalje broj koji zovete...
Ako zovete mobilni vreme vam se troši duplo brže nego na fiksnom broju (ne pitajte me kako sa to saznao... he, he...)...
Sve u svemu, oko osam sati sam izašao iz sobe i uputio se pravac kod Tijana...
Vreme je bilo malo oblačno, duvao je vetar i već je bilo toplo.
Putovanja po Americi su posebna priča, mreža puteva je super, jeste da se mora paziti gde su izlazi sa puta, ali sama vožnja je opuštenija nego kod nas.
Od ranije imam auto karte Kissimmii-a i naravno da sam je proučavao pre odlaska, a Boga mi i kad sam bio tamo, pogotovo kad sam išao negde gde do sada nisam bio.
Putevi su široki, vozi se brzo ali se veoma poštuju pravila i prekoračenja brzine su minimalna. Za sve vreme koliko sam bio u USA nisam ni jednom video da neko "divlja" po putu, da vozi drastično brže od ostalih da se naglo prestrojava...
Putna mreža je takva da, recimo, kad izadjem sa hotelskog parkinga i skrenem u ulicu, svaki smer ima 3 trake. Dakle nema gužve... Dozvoljena brzina u gradu je 45 milja...
Vrlo brzo, posle par kilometara, skrene se na put I-4 koji spaja istočnu i zapadnu obalu Floride. Na ovom putu dozvoljena brzina je 70 milja, ali svi voze malo brže 75 - 80 milja. Put je širok i razdaljina se predje prilično brzo...
I-4 negde na pola puta izmedju Orlanda i Lakelanda...
Na Floridi ima veoma mnogo jezera...
Izmedju Kissimmii-a i Lakelanda nalazi se muzej avijacije Fantasy of Flight. Pored puta stoji veliki avion i skreće vam pažnju da ste blizu muzeja.
Bio sam u ovom muzeju ranije, a svratio sam i ove godine jer sa dobio "zadatak" da Banetu kupim neku majcu, Gaboru vidim knjige o Stuki, meni je trebala knjiga o Foke Wulfu...
Kad dodje vreme, sa ovog I-4 puta skrenete na put 572, a sa njega na prilazni put za aerodrom...
No pre tog skretanja plaća se putarina o kojoj sam vam pisao ranije...
U ovaj levak ubaci se "kvoter" - kovanica od 25 centi i prodje se dalje... Ne morate je ubaciti, ali kazna je 100$, pa sad ko voli...
Pošto se obično ostavi depozit kad se uzima rent a car, u slučaju da ne plaćate putarine veoma je moguće da ga nećete dobiti nazad kad budete vratili kola...
Kao što vidite na slikama, svi travnjaci su podšišani, a pošto opisivano putovanje traje oko 45 - 50 minuta (jedno 70-tak km) interesantno je da je svugde trava niska.
Uspeo sam u jednom momentu da "uvatim" foto aparatom kako izgleda kosilica, šteta što se baš ispreči bandera, al sad, pošto je slikano u vožnji, nemam bolju sliku.
Majstor inače stoji na kosilici koja baš nije mala i "piči" popriličnom brzinom. Sve je veoma okretno i čas posla se pokosi veliki deo travnjaka...
Iza ćoška se nalazi put za aerodrom, a sa njega se ide u Frankovu firmu...
Nastaviće se...
marko:
Ja gledam fotke od putopisa i vidim da mi je sve to nesto poznato. mmmm
Setim se da sam jednu zimu proveo u ski i wakeboard skoli Lucky Lowe-a, mislim da je bila 2008-2009.
Skola se nalazi na jezeru Alfred (dobro i nije neko jezero, malo veca bara).
Samo sto sam ja sleteo u Orlando, a poleteo sam iz Majamija.
M. (pijemo)
misha:
A bre Mirce, poceo si ko Spanska serija. Sve okolo naokolo (nismo te pratili u Ameriku da slikas kosilice vec avione, ccc) i taman mislis sada sledi nesto konkretno, a ono reklame.... :sljus
Sta da se radi. Cekamo sledeci nastavak (:sok:)
mirce:
Noćas sam pisao 3 sata, up date-tovao 102 slike i da vidim neki link, ne otvorih novi "prozor", nego sa ovog gde je bio replay otišao sam na tu stranu.
Kad sam se vratio na replay, nema teksta, nema slika...
Kad se nisam rokno...
Sad moram sve ponovo...
Pozdrav
Mirče
miša2002:
I bre Mirče, pa ti malo, malo pa sjbš poneki tekst.
Najjednostavnije otvori Notepad, iščukaj tekst i linkove, snimi kad oćeš i nastavi kad oćeš, pa kad završiš uradiš copy-paste i klikneš na Preview i vidiš šta si uradio, koriguješ i na kraju - Post...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version