Idemo dalje...
Kao sto rekoh, preflashovao sam jedan HK-30a SS ESC sa RapidESC by Simonk firmwerom...
u taj esc ide tp.hex...
Pored veceg update rate-a, prednost tog firmwera je da i generise PWM od 18KHz..pa je motor gotovo necujan...nema onog zujanja kao kod PWM od 8KHz...
ALI...opet ja baksuz
...posle inicijalnih testiranja sa lab. napajanjem...sve je bilo lepo dok ESC nisam opteratio, stavivsi elisu...P fetovi nakon 30sek na pola gasa sa ogranicenom strujom od oko 3A, pocinju da peku!
Posle kopanja po netu, meranja...itd...problem je u tome da se kod ovog tipa ESC sa PWM od 18KHz jednostavno ne gase dovoljno P fetovi te primaju udarne struje od n fetova blablabla...
ima sve na
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1513678&page=231za utehu mi je da su se i ostali patili
Resenje problema je da se umesto 18KHzPWM koristi standardnih 8KHz PWM...
Kada se preflashuje ESC sa tim tp.hex fajlom sve bude u najboljem redu i ESC radi kao zmaj!
Da napomenem da je Mistery CLOUD 30A gotovo identican ESC sa HK-30a SS i da i on mora da se flashuje sa tim 8KHz tp.hex verzijom (probano-radi!)
Posle flashovanja treba uraditi trottle kalibraciju..Stanica na fullgas...spoji se ESC na napajanje...posle tri tona...BEEP...pa trottle na Lowgas...BEEP BEEP....i to je to...
Posle par letova sa ovakvim ESC, mogu samo da kazem...milina! video sledi...quad je mirniji...visinu je mnogo lakse odrzavati...nema toliko oscilacija...extra.
Sutra cu da postavim nekoliko slika...da to malo dokumentujem...