Juče i danas se u Kombinatu malo radilo na krilu od Zero-a.
Juče mi je stolar doneo bajonet. Al' ga je napravio, svaka mu čast... I bajonet za Foke Wulfa je odsekao na pravu meru...
Odmah sam bajonet "ubacio" u krilo i video da "brucenzi" ulazi u prostor koji mu je namenjen.
Posao koji moram da odradim traži preciznost, jer bajonet ne sme da ima "lufta" u krilu, u suprotnom neće valjati...
Da bih dobio jaku konstrukciju za rad, zalepio sam sa zadnje strane kutija, koje povezuju ramenjače i rebra. Koristio sam topolov šper...
Kutija koja je do prvog rebra ima ugao kao što je na sredini bajoneta. Rebro br. 1 još nije ulepljeno...
Morao sam veoma voditi računa da nigde ne ostane lepka, jer bi kasnije imao problema sa postavljanjem bajoneta.
Kad se sve osušilo, rebra, donja ramenjača i zadnje strane kutija postala su veoma čvrsta celina.
To je bio uslov za sledeći korak, a to je postavljanje pomoćne ramenjače na koju se naslanja bajonet...
U Meister Scale su smislili to ovako...
...ali mi iz Kombinata smo to prepravili na ovako...
Kao što vidite, umesto malih parčića izmedju rebara, postavio sam jednu ramenjaču koja celom dužinom "leži" na bajonetu.
Da bi pomoćna ramenjača stojala kako stoji, dosta pažnje sam posvetio izradi žljebova na rebrima krila...
Za sada još ništa nije ulepljeno. Kad se bajonet izvadi, pomoćna ramenjača ostajaće u ovom položaju...
Kao što rekoh, pomoćna ramenjača nije ulepljen, iz razloga što prvo moram ga postavim dva polu rebra na rebro 4 i 6.
Ona nose ploču od stajnog trapa. E, sad tu počinje zavrzlama, jer da bi ploču postavio kako treba, bilo bi dobro da imam trapove. Naravno, ja ih trenutno nemam...
No, to nema mnogo veze, zalepiću sutra polu rebra, a kad kupim trapove, ubaciću i ploču.
Čuo sam se sa Dinom i rekao mi je da u roku od 7 dana može da dobije trapove i samo da mu javim kad se odlučim da ih pazarim...
U medjuvremenu sam radio i na horizontalcu....
Doduše ovo je stara slika, jer je jedna strana sad već kompletno izplankirana...
Ajd' sad uzdravlje i spavajte lepo... Bar kao ja...
Mirče