Da to je to. To ti je siguran recept za povezivanje kad nece da se poveze, a kad jednom sve povezes kako treba neces tako cesto imati taj problem. Meni se sa androidom desavalo da povremeno pukne veza izmedju drona i kontrolera i da moram da koristim jednu od dve pomenute procedure, a sa jabukom nikad. Nelogicno, ali je tako. Ne moras nista da podesavas frekvencije, samo poletis, spustis, tamo gde ima prijem satelita, i onda se sa kontrolerom povezuje bez greske.
Telefon preko otg kabla konektujes tako sto otg ide u kontroler. Imam jedan OTG kabal koji sam u pocetku koristio i koji provereno radi, ali mora da se pazi da se ne pomera jer nema bas najbolji kontakt. Ako ti nesto znaci mogu da ti posaljem dok se ne snadjes. Mogu da ti posaljem i originalni kablic za sparka na zajam, ali za telefone sa USB-C.
Inace bezicna veza izmedju telefona i kontrolera funkcionise za svim iPhone-ima, i sa androidima koji nisu za EU trziste. Ako imas negde da pozajmis neki telefon donet iz amerike, nekog Kineza koji je narucen iz Kine (ne ove pripitomljene)... Zanimljivo je da dosta tableta, cak i kupljenih kod nas, podrzava te opsege kao DJI. Meni je radio sa nekim drljavim Go Clever, sa nekim Asusom i sa Teslom.