Author Topic: Evropsko F1E  (Read 7105 times)

Offline boca55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
Evropsko F1E
« on: September 08, 2008, 08:47:37 PM »
Od 13. - 20. septembra odrzava se u Nemackoj (Rhon) Evropsko prvenstvo u magnetnim jedrilicama za seniore i juniore. Pored evropskog takmicenja odrzace se  i 2 takmicenja za svetski kup ("Rhon cup", "Bear cup").
 
Srbiju ce predstavljati:
 
1. Stevan Janovic- AK Sombor
2. Ljubomir Radosavljevic- AK Aerolux
3. Bosko Lacimic- AK Free flyer
 
Naravno, takmicari idu o svom trosku.
 
Sve o ovom takmicenju na web sajtu organizatora
http://www.f1e-eurochamps-2008.de/

Offline boca55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
Re: Evropsko F1E
« Reply #1 on: September 19, 2008, 09:03:36 PM »
Evo malopre sam se vratio iz Nemacke otisao u kancelariju i seo za kompjuter.Napisacu jedan detaljniji izvestaj kasnije, a sada cu dati jedan kraci.
Mislim da smo imali zapazen nastup, kako na Berner kupu tako i na Evropskom prvenstvu.Na Berner kupu je bio veoma jak vetar 6-10 m/sek i Steva je posle cetvrtog starta bio cak 8. ali sa velikim pehom u poslednjem startu osvojio 14 mesto od 74 takmicara od kojih se takmicilo njih 54. Ja sam bio medju onima koji su odustali, jer mi je pred sam start vetar odvalio usku. Mnogo  je bilo havarija  jer su se modeli kacili na drvece i lomili od vetra.
Nakon 2 dana na Evropskom prevenstvu  bio je dosta slab vetar 2-3m/sek. Blaga padina gde modeli bukvalno sisaju travu.Na prvoj padini smo Steva i ja napunili prvi start. Posle promene pravca vetra presli smo na drugu padinu koja je bila mnogo blaza i sa vetrom pod nekakvim uglom. Ja sam posle 3 starta bio jedini pun pored Alan Rua(Fra) i Ivana Tregera ( SVK). Nazalost cetvrti start me je odvojio od medalje. Platili smo danak neiskustvu. Vetar je poceo da duva u ledja i to je bila nova situacija za nas. Lose podesavanje magneta je odvelo model levo od padine gde ga je dohvatila turbulencija iza jednog malog brda i model je sleteo posle 59 sekundi. Tada sam pao na 14 mesto. Peti start je bio solidan, nesto manje od maksimuma i na kraju sam zauzeo 12. mesto. Zadnja dva starta su bila sa vetrom u ledja, mnogi takmicari su se zalili ali ziri je odlucio da ne se menja start. Steva je imao problema kod startovanja modela na ovoj blagoj padini, jer je model trebalo baciti ili veoma lagano ili sa bantom.Sve u svemu mnogi clanovi reprezentacija su nam prilazili i cestitali na odlicnom prvom nastupu Srbije. Takodje veliko interesovanje postroji za Zlatibor, gde ce se sledece godine odrzati 2 svetska kupa. U svakom slucaju jedno lepo i prijatno takmicenje u prelepoj prirodi i sa puno pozitivnog iskustva koje smo stekli.
 


Offline boca55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
Re: Evropsko F1E
« Reply #2 on: September 21, 2008, 10:27:32 PM »
Evo i nekoliko slika sa evropskog prvenstvaOtvaranje takmicenjaNas logorAu kolko je ovo brdoClaudio Bognolo cije komplete mi letimo , ja i Gerd Woberking direktor evropskog prvenstva
« Last Edit: September 23, 2008, 02:29:53 PM by boca55 »