Posto se vec nazire dovoljan broj ljudi za jedan kombi
a i neki okvirni datum da nastavim sa po nekim savetom...
Sto se setup-a tice na samim modelima preporucio bi osnovna fabricka za one koji nisu vozili na stazi. Ili bar teznja ka sto 'meksim' modelima, gustina ulja i opruge u amortizerima na donjoj mekoj-retkoj granici, ulja u diferencijalima sto redja-meksa (bar u centralnom i posebno zadnjem), servo saveri STO meksi (bolje krenuti od mekanog pa polako stezati nego na prvom skoku ostetiti servo ruku ili jos gore sam servo), motori (nitro i elektro) na sto slabijim setovanjima i podesavanjima...
Sa mirnijim modelima ce biti lakse nauciti i osetiti stazu (osecaj sirine i dubine u prostoru), pa kad se malo uvozamo lako cemo dotezati stvari koje mislimo da nas 'usporavaju'
Sto se baterija za brushless modele tice tu sam pokusao vec da pomognem a sto se tice Rx napajanja za nitro modele u tu cu probati bar malo
Zavisno koliko su vam servoi jaki i koliko vuku struje trebace vam od 2 pa do 3-4 pakovanja baterija, meni na buggy modelu i nekim jeftinijim 15kg .15s servoima uspe da izdrzi ceo dan 2 seta 6v nmh baterija, LiFe pakovanja su malo jaca ali ne verujem da ce jedno bilo kojeg kapaciteta biti dovoljno za ceo dan !
Ostale baterije (predajnici, upaljaci, starter box-ovi, grejaci...) nisu toliko bitne i mnogo manje stete ce naneti ako se isprazne nego ove gore pomenute
a i nekako ove druge uvek neko ima da pozajmi pa nece biti problema ako zakazu