Ja o mojim baterijama nikako ne vodim racuna… a trebalo bi…
ali nikada nisam imao problem ni sa jednom, mislim ozbiljan problem… Boooom ili tako nesto..
Na 2/3 mi je otisla po jedna celija, izbacio je.. a bateriju i dalje koristim, smanjenu…
Retko na cemu kad koristim bateriju da postane mlaka, ali je nikad ne punim dok se ne ladne…. nikad ih ne praznim manje od 3.5-3.6V ne zbogbaterije vec zbog letelice, prvi let probam, malo proste matematike, podesim timer na stanici i tako se vladam...
kad je potrosim stavim je u kutuju u kojoj cekaju punjenje, pa kad imam vremena punim sa 0.5-1C, ali ih nikad ne ostavljam same… bez prisustva…
Znaju da stoje tako napunjene, mesecima… i nista im ne fali…
Ali se trudim da koristim sa sto visim discharge xxC… i da nikad nisu na suncu, koliko toliko na hladnijem mestu, na primer na podu…
Imam i olupanih zgnjecenih od pada aviona, pogledao, proverio, nista dirao nisam i dalje rade, samo su naguzvanje.. na srecu…
Od ne znam koliko, a ne znam ni kako, samo mi se jedna podgojila posle nekog vremena i zavrsila u Trash… odneo kod mene u Battery Shop, kao da ima dam za reciklazu.. kaze sta cu ti ja .. nosi se i ti i on a…. mislm Batt.