Jako lepo izgleda u vazduhu! Bravo.
Za oko mi zapade mesto za letenje, nekada sam isao tamo da letim i bas je tuzno videti toliko otpada okolo!
Što se lokacije tiče, ovo je super kako je bilo. Često dolazim tu. Prošle godine je neko tu bio pobacao uginulu telad i gomilu kostiju od goveda. Ne znam kome da prijavim to smetlište.
Jeste, sad kad gledam fotke stvarno (I) lepo izgleda.
Što se samog letenja tiče, leti (za mene iznenađujuće) mirno, pitomo i poslušno. Nema nikakvog trima. Motori lepo "vuku". Sa 3S baterijom izmeren max potisak je 720gr pri struji od 16A. Sa 4S max potisak je 1020gr pri struji od 20.6A. Govorim o podacima za jedan motor - znači u praksi sve puta 2 (ako dobro zaključujem). Sve mereno sa (korištenim) dvokrakim propelerom 10x5.
To su motori koje sam nedavno promenio. Motori su
Pre toga sam imao motore (one popularne) EMAX CF2822 (crveni, zvonasti) za 3S, koji su preporučeni od strane konstruktora. Međutim nakon prvog uspešnog leta sa njima, kod jednog motora se pojavio problem maksimalnog RPM, zbog čega mi se odmah nakon poletanja model obrnuo na leđa i zabio u njivu (jači motor izazvao prevrtanje) - bar tako pretpostavljam. A na 1.5m iznad tla, na punom gasu nisam mogao šta da uradim
. Elem zbog toga je definitivno pala odluka da menjam motore. Zamena je prošla relativno lako (hirurški zahvat sa hirurškim skalpelom
)
Pre neki dan sam mu napravio novi prednji točak koji sada može da se obrće oko vertikalne ose, slobodno, pošto ga ne kotrolišem. Prethodni točak nije imao tu mogućnost rotacije pa sam muku mučio da ga nategnem da bi mi model pri rulanju išao pravo (dok kormilo pravca ne postane funkcionalno). Inače svi točkovi su napravljeni tako da mogu da se skinu kako bi bio hidroavion.
Ostalo je još da (ponovo) smislim sistem ispusta vode jer ovaj nenormalno pušta (inicijalno je radio OK, ali valjda od neupotrebe se pokvarilo). A onda ćemo probati i sa maksimalnim opterećenjem - punim rezervoarom.
Takođe, moraću još malo da treniram letenje sa njim kako bih se okuražio da ga stavim na vodu i odatle polećem/slećem.