Pre no što nastavim sa topikom. želeo bih da se zahnalim svima koji su pratili topik, a naročito onima koji su svojim postovima doprineli, na ovaj ili onaj, način, da ovaj topik dobije i svoj nastavak. Ovoga puta će biti gradnja do kraja, jer ovaj model ostaje kod mene!..
Moram da dodam još nešto, za mene tužno, juče je model, čiju ste gradnju pratili, ponovo stigao kod mene, ali bez levog krila, koje je načisto "smrskano", a desnom je polomljena vingleta na dva dela, što se da srediti i već je sređeno, ali levo mora novo ! Prevozili su ga u kombiju i pri kočenju im sklizne neki sanduk i ... Kako mi se čini, "olupaće" ga oni još pre prvog leta!..
Gradnju ovog modela, ću vam preneti po "dnevniku" ... Pošto je već opisan postupak i način sklapanja, ovde ću iznositi samo ono što nije opisano ili je nedovoljno opisano.
Da napomenem još jednom, neki delovi se razlikuju od kit-kompleta, nekih ima a nekih nema. To s toga što sam već odredio koji će set-up da bude, dok je kit "opciono-univerzalan"...
Utorak (prošli) - prvi dan - utrošeno oko 2h rada.
U radu su delovi trupa. Malo su ošmirglani i slepljeni neki delovi i ostavljeni da se suše.
Evo prve dopune - dodata su dva dela za centriranje srednjeg dela poda i žljebovi za bočne stubove...
Dva srednja rebra kabine, su dobila "čizmice" na spoju sa RG-1, a RG-1 je malo izmenilo oblik, shodno tome...
RG-0 je u zadnjem delu dobilo nosače (opciona verzija)...
Sreda - drugi dan - utrošeno oko 1h i 30min.
Pregledano ono što je juče slepljeno i slepljeni još neki delovi.
Nosači nosača baterije su sada iz "komada" i ujedno služe za dodatno učvršćenje-ojačanje bočnih strana. Za glow verziju se spuštaju u donje žljebove, a na njihovo mesto dođu samo stubići...
Rebra RD-1, RD-2 i RD-3 su dobila malo funkcionalniju unutrašnjost...
RD-0 ima dva otvora sa poklopcima za pristup servoima i zadnjem nosaču, takođe opciona varijanta...
Pogled sa strane u trupu...
Četvrtak - treći dan - oko 2h rada.
Združivanje elemenata trupa, elemenata kabine uz prethodno malo šmirglanja gareži od lasera.
Delovi narednih faza, posle šmirglanja i desni eleron-kompletan...
Subota - četvrti dan - oko 2h rada
Posle 48h sušenja kabine (preporučujem), združivanje repnog dela trupa i prednjeg dela...
Ovo je bio pregled prošlonedeljnog rada - četiri dana - oko 7h i 30min.
Evo i par interesantnih detalja, bez komentara.
Pozdrav
Miša
45 1/4 /72 /63