Hvala vam na pohvali mog modela
,
dobro ste zapazili,polozaj cilindra je orijentisan desno -bocno,zbog polozaja auspuha a i zbog izbegavanja teskoca
vec poznatih kada je cilinder orijentisan na dole.
Rezervoar je zapremine 500cc i sa tim rezervoarom leti 10min. + rezerva.Naravno ne radi motor svih 10min.
pod punim gasom ali u letenju je sadrzano i osnovno 3D letenje,kacenje na elisu i ostalo. Ja imam i Saito motore,
odlicni su ali ASP su kod mene bili isto tako dobri.Koristio sam gorivo sa 10% nitrometana, konkretno "Tornado".
Leteo sam i zimi po niskim temperaturama,tada koristim " on board glow driwer", tako podesen da ukljucuje napon
za svecicu samo kada je poluga gasa na "ler"-u.Motor je palio veoma lako,odlicno radio i u leru i preko svih rezima
gasa. Vazno je da se motor pravilno razradi, da ima svecicu OS-F, i da se fino nasteluje posle razrade.Moj model je
dosta tezak, 5.5 kg.u vreme kad sam ga ja pravio nie bilo moguce tako lako nabavljati iz inostranstva kvalitetne
materijale.Mislim da sa sadasnjim mogucnostima nabavke kvalitetnih materijal ne bi treblo da bude tezi od 5.0kg.
Pozdrav od Radovana.