Našlo se malo vremena za vikend
Radio sam pomalo od svega.
Kitovao i lakirao stajni trap od poliestera. Kitovao sam poliester kitom u dvije ruke sa međušmirglanjem. Uspio sam da popunim sve rupice tako da nijesam koristio špric-kit.
Lakirao sam nitro lakom u dva sloja i rezultat je bio solidan.
Postavio sam kill switch na bočnom zidu. Iskoristio sam mikroprekidač iz starog rentgena iz naše bolnice koji je moj stari otkupio jer je elektro zaluđenik pa su mu trebale neke komponente.
Razmišljao sam kako da postavim paljenje, a da bude fleksibilna veza pa sam odlučio da probam sa čičak trakama
, radi stabilnije veze zalijepio sam traku na dva zida fire wall-a i mogu vam reći da je veza odlična. Veoma teško se odlijepljuje, a ima onu fleksibilnost. Nijesam htio da koristim sunđer jer ako se postavi a zatim stegne šelnom ili plastičnom stezaljkom, elastičnost sunđera ne dolazi do izražaja. Za neki deblji sunđer nijesam imao prostora između firewall-a i kapotaža.
Konačno sam povezao servo elerona na jednom krilu i sve funkcioniše super.
Jedna nedoumica:
Obzirom da moram produžiti kabliće servoa elerona za 20-akcm, zanima me da li je bolje rješenje zalemiti ili prosto nastaviti preko buksni (imam produžne kabliće za servoe od 30cm sa muškim i ženskim krajem)? Ne znam koliko su svi ti silni spojevi buksnama pouzdani?!