Yesssssss, završio sam nitne i detalje na trupu. Dva dana sam neprekidno radio, na ruku mi je išlo ovo pretoplo vreme, pa sam se "zavukao" u radionicu, "kresnuo" klimu , muziku i "udri"...
Sutra završavam i kapotaž...
Ugradjem je i motor, tj. izbušene su sve rupe na fire wall-u, ali nisam imao večeras adekvatne šrafove, pa nije montiran... Moram sutra da ih kupim...
Zato sam iskoristio vreme, da premerim gde sam sa Thunderboltovom težinom. Ovo do sada uopšte nisam radio i iskreno, nisam imao blage veze koliko je šta teško.
Nadao sam se da će model biti oko 20 kg (vrlo optimistično) - 22 "kile" (realno), a preko toga baš ne bih bio jako srećan, al' šta da se radi...
Wayne-ov Thunderbolt je 58 pound-a - 25 kila i leti savršeno, tako da i to nije neka katastrofa...
"Bačio" sam sve na kantar...
I računica kaže...
...što je za sada, onako, daje nade da ću možda da se uklopim...
Na ovu težinu treba dodati jedno 1 - 1,5 kg farbanje, sve baterije, servoe u krilima, prijemnik, kablove, još jedno 1 - 1,5 kg, elisa + spiner - 0,7 kg...
Nadam se da neću morat dodavati olova napred jer je nosač motora težak (namerno je napravljen tako) i sve je postavljeno maximalno napred...
Vidćemo... Nadam se da "će se udenemo" u 22 kg...
Pozdrav
Mirče