Main Menu

GAMA 2100 EPO ARF by Pelikan Daniel

Started by nedbojsa, November 18, 2012, 09:55:57 AM

Previous topic - Next topic

Drazen82

Drazen82

Pitanje jedno, mozete li mi rec kako ste fiksirali bateriju? Vidio sam gdje treba da stoji, po prospektu, ali sad ko neki nosac nema.
Hvala!!

milomirts

Nadji cicak traku koja ide jedna u model jedna na bateriju i to je to.
mess with the best,die like a rest

Drazen82

Drazen82

Da prenesem iskustvo prvog leta. Jedrilica je super, ali, bilo kojem od kolega, koji je namjerava kupit preporucujem zamjenu servo motora, jer ovi koji su sad postavljeni su nikakvi. U mom dugom letu je otisao jedan tako da sam slozio od zemlju. Srecom nisam bio visoko. Odma sam presao na metalne i sad je sve ok. Naravno, nos se sekund deformisao, ali nije strasno.

Drazen82

Pitanje jedno. Pošto mi je izgorio motor dal znate koja mu je dimenzija osovine kako bi mogao drugi da naručim?

rajker

Nije sramota učiti !!!

milomirts

kazi tacno sta ti treba,motor ili osovina koja prolazi kroz motor
mess with the best,die like a rest

Drazen82

Tacno mi treba osovina, koliko je mm? Pošto sam narucio jedan i zeznuo se. 3 mm je, a treba više. E sad neznam koliko je to vise.

Drazen82

Da drug, osovina koja prolazi kroz motor

tibeteagle

QuoteTacno mi treba osovina, koliko je mm?
Izmerite pomičnim merilom (šublerom) prečnik i dužinu iskrivljene osovine. Na osnovu toga se može tražit i nabaviti novi.
BL motori spoljnjeg prečnika 28mm uglavnom imaju osovinu prečnika 3.17mm (1/8 cola). Dužine su jako različite.
Osovina se može ispraviti dovoljno precizno, ali samo  iskusniji znaju to sa malo ručnog alata.
;namig

Drazen82

Sve bi to bilo ok, da ja motor nisam bacio. Nisam razmisljao. Jbg

tibeteagle

Pa onda treba novi motor koji je po podacima od gore 2835 1000kv, a sasvim je dovoljan veličine 2830.
Broj 28 je spoljnji prečnik motora, a 30 je dužina u milimetrima bez osovine.
Može da se bira, jer je ponuda u veličini 2830 dobra ovde. Kv vrednost može da bude od 900kv do 1100kv i neće menjati na suštini. Skuplji je kvalitetniji i duže traje, a snage su iste.
Ima i u RCSrbiji ovaj.