Шта је то Ремзиби?
Remzibi je Poljak koji je napravio OSD. Evo link:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=921467Imam iste naočale kao i ti i nisam zadovoljan sa rješenjem zaštite od svjetlosti uz pomoć dodatnog gumenog vizira koji stalno spada i propušta svjetlost ! Kako si ti riješio taj problem ?
Još nisam letio sa ovim naočalima pa mi reci kako si ti zadovoljan i koliko ti je trebalo da se prilagodiš ?
Nisi jedini... Naocari su pravljene za kucnu upotrebu, pa nemaju dovoljan nivo osvetljenja da bi bile upotrebljive na jakom podnevnom suncu. Ako pogledas razne FPV likove na YouTube isl. videces da mnogi preko glave stavljaju nekakav prekrivac. Po ovim vrucinama to nije ni malo prijatno! Ja sam prekljuce koristio kisobran umesto suncobrana, pa kapu sa sirokim obodom koji prekriva naocari i gumeni dodatak. Verovatno si primetio da naocari moraju da se nameste na tacno odredjenom rastojanju od ociju da bi slika bila dobra. To je Lazo resio trakicom za obicne naocari. Ta njegova trakica se prikaci na drzace koji idu na usi, a onda se pritegne tako da naocari ne spadaju sa nosa, vec stoje tamo gde ti je slika najbolja. Ove nase naocari koristi veliki broj modelara. Nisu najbolje, ali je odnos cene i kvaliteta vise nego odlican. Ako nosis obicne naocari moraces da ih koristis jer nema podesavanja dioptrije! Kad resis sve probleme dobijes dobru sliku i sto je jako vazno vrlo pouzdan rad.
Ukratko, zadovoljan sam. Nabaci nesto preko glave i vozi! Pre nego sto uzmes komande u svoje ruke dobro upoznaj teren! I to ne sa zemlje vec iz vazduha! Zapamti nekoliko vaznih tacaka na zemlji i nauci da se orijentises u odnosu na njih. Nemoj da letis ako nemas jos jednog pilota asistenta koji moze da ti da validna uputstva ili preuzme komande. Nemoj daleko...
Da li bih ponovo kupio iste, ne znam. Treba opet pogledati da se nije pojavio neki novi model koji je kvalitetniji i/ili jeftiniji.