Hvala na savetima
Sa FPV opremom i jacom baterijom, morao bih te 2 stvari da izbalansiram, a/v predajnik bih verovatno stavio pozadi, a baterija bi standardno bila napred
verujem da bi se taman otprilike napravio balans.
Imao sam i ja slicna pitanja pre nego sto sam ista radio i ikakvog iskustva imao pre mesec/dva dana, sada posle 30-35 sati simulatora i par baterija sa 450 i 250, imam nekog malenog iskustva, bar da znam sta i kako ide. Sebi da se zanimam do tad sam uzeo koaksijalni heli, duzine 50ak cm, leteo i po kuci i napolju nekih 100 puta do sad, iako mi je odavno prevazisao potrebe. Skapirao sam malo sta i kako, kako vetar utice na sve, napon baterije itd, leteo po Savskom nasipu i ispred zgrade, na jos nekim mestima, isto sam mu malo pomerao teziste kaceci neke stvari, menjajuci lager koji mu se nalazi u kupolici, pratio ponasanje itd. Danas htedoh malo da ga provozam po danu, ali je bas duvao vetar, ~40kmh. Ali opet, mnogo je drugacije leteti koaksijalni i neki sa jednim rotorom.
Taj koaksijalni sam i uzeo s tom namerom, da prvo osetim kako zaista heli leti, pa i ako padne, necu imati elise na sve strane, linkove i ostalo ako padne. A opet, moras priznati, od te `97 se promenilo dosta stvari do danas
Nemam ja nameru odjednom sve to da radim, naravno... treba vremena da se nabavi ta celokupna oprema o kojoj pricam... Ali zato sam se i javio ovde da vidim misljenje ostalih, prvoshodno oko stanice na 2.4ghz. Ne shvatam ovo sve kao nikakvu raspravu, vec normalnu diskusiju, gde moze neko iskusniji da me posavetuje, naravno. Glavna ideja je prvo da vidim sta mi je zaista potrebno od opreme, da ne uzimam nesto sto mi nece raditi posao u startu, i sto cu odmah morati da zamenim, tacnije za pocetak stanicu. Svima nama su finansije glavno i jedino ogranicenje, da nije tako, imali bismo po 50 modela i 20 razlicitih stanica, prazno skladiste da imamo za igru zimi itd, ali sa stvarima kakve jesu, mora se razgraniciti sta je potrebno a sta ne. Znaci, ne planiram ja odmah da letim FPV naravno, vec da postavim u pocetku dobru osnovu za to, koju bih kasnije mogao da iskoristim, a ne da zamenim 50 stvari kako bi to funkcionisalo.
Nemam nikakve nadrealne ideje da mi HK 450 postane prevozno sredstvo, da leti 24h bez zamene baterija, usput ponese i automobil... samo nesto sto sam video da ljudi vec rade, dakle ako nesto tako vec postoji, nije nemoguce.
Klasa 500/600 jeste primetno veca, stabilnija, teza, i verovatno bi izdrzala veci teret sa manje problema, ali i sami znate koja je razlika u ceni cim se predje 450. Posto trenutno nemam ni helikopter, ni kameru, ni stanicu koju bih koristio za njega, zelim prvo da pocnem od stanice, zato sam i postavio pitanje, sta koristiti za FPV. Da li 35/40/70mhz, ili 2.4ghz. Gde i koju MHZ stanicu. Dakle, kad problem postoji, idemo redom, za sad je stanica problem, jer ako mi 2.4ghz ne radi posao, onda nema potrebe ni da gledam dalje od toga i uzimam DX6i ili cak DX10 s kojim bih imao isti domet, cak i da vezem satelite za risiver.