RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module
djgorandj:
Danas leteo ceo dan i snista posebno nisam uradio. Qvad leti lepo ali kad hoce da krene da osciluje to je to, ne moze da se spreci ne cesto se dogadja kada krenem da ga vozim od mene napred malo brze, dok hoberuje i dok se vozi ravno poprilicno je stabilan i leti bez problema. Promenio sam plocu , probao sa originalnim softverom i greska se ponavlja, Ne znam dal moze da se dogodi da neki od esc-ova pravi problem? Tj sve moze da bude problem. Uvek se desi da krene na levu ili desnu stranu da osciluje, nikad napred nazad.
rolex:
Da li si pokušao u skeču da promeniš vrednost za gyro filter?
djgorandj:
Mislim da je otkriven proble, tj uzrok problema. Juce sam bio na letenjeu i sve ik, letelica leti perfektno stabilni sve dok ne krene da duva vetar. Na vetru pocinje da osciluje su sve strane i pocnu da se gase potori sto prouzrokuje da krene da osciluje no na snimku gore, levo desno i padanje. Cim nema vetra leti super. Mislim da u kodu multiwii-ja ima neki deo koji se bavi vetrom, moracu to da nekako eliminisem za sad pa da vidim razliku.
Ako neko ima slian problem ili je imalo nesto slicno nek javi, barometra je zasticen od sunca i vetra.
cakra:
Da, taj problem postoji kod multiwii-ja (i ne samo kod multiwiija)...narocito ako imas vece elise.
Naime, posto multiwii vec po defaultu leti sasvim ok, sto je vecini korisnika uspeh ;) - mnogi nece da se udubljuju u pid tunning...
A resenje je u pid podesavanju...
Kao sto si i primetio, to se javlja i prilikom poniranja-kad kopter leti u svojim turbulencijama od elisa...
Ja jos uvek nisam otklonio te slabosti u potpunosti...i zaista je ozbiljan problem ako hoces kopterom da snimas nesto mmmm
A barem kod mene-vetra svaki dan...pirka li pirka...narocito kad odem na Tisu-tamo duva uvek :'(...
i nema tog gimbala koji ce sve to da ispegla lol
Ja sam se odusevljavao wookongom i snimcima njegovog leta po vetru...i onda vidim na forumu da ga je coveku oduvao vetar...pa ti sad idi pa snimaj-stresno brate!
(<--)
djgorandj:
Upravo tako, kada pocne da pada, tj gubi visinu i po vetru je uzasno nestabilan i sansa da padne je preko 90%. Sve dok se leti stabilno i mirno u levlu je ok, bez brzog letenja napred nazad, i to ga zeza, i cim pocne vetar da duva krece klackanje i polako otkazivanje rada nekog motora. Videcu sta moze da se uradi sa tim. Da on kad se sklopi i pusti da leti sasvim odlicno leti, bez ikakvog podesavanja ali dalje finije stelovanje ima milijardu opcija.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version