Auh ...taman mislis da si sve pozavrsavao i da sve radi kako treba-i onda ti se desi tako nesto...
...multirotor klasika-nazalost.
Glede gimbala...i raznih pitanja na tu temu...posto sve uglavnom sam radim i mislim da sam kadar da sve to i odradim...
Gimbal za gopro ne sme da kosta mnogo jer je sam gopro maaaali...mislim da je ona rctimer alu varijanta sasvim ok po ceni i da se to NE MOZE ovde napraviti po toj ceni-nazalost...samo secenje aluminijuma+ motori ce da kostaju vise ili isto!
Mislim da je to i najbolja verzija pored ove Dankove...
Kod gimbala za vece aparate-malo se menja racunica..ali treba znati da su gotovo svi materijali kod nas mnogo skuplji nego u kini...pa cak i u EU i sl.
Ako hoces gimbal od carbona-zaboravi kucne varijante...i kupi iz kine gotov...jednostavno je karbon preskup kod nas da bi experimentisao sa njime...
Evo, ja bas isekao cinestar by danko, u rc srbija carbon cevka 20mm+ ptt oko 3300 din(dosta za jedan cinestar), polietilen od 8mm tabla 200x1000mm oko 800 din.(dosta za 3-5 cinestara), VITROPLAST a ne carbon 1000x500mm iz astaco-a oko 3100+ptt...motori iz rc timera oko 50usd...
plus naravno DANI rada i secenja, moljakanja da ti neko drugi nesto odradi...itd
...
Ja se smorih nacisto...a jos nisam ni sve sastavio...jer fale motori
...
Jako je tesko biti konkurentan kinezima...nazalost
a o agilnosti i brzini rada i smislu za biznis ne vredi ni govoriti.
Danas bas bio da kupim metalne odstojnike 15mm za cinestar vib damper ...odem u prodavnicu elektronike i kupim -6 komada a treba mi 8...samo toliko imaju na lageru
...prokletinja...
Sve se moze...ali