Eh izgleda da cu preci na svakidasnji trening leta,sa ovim MIG-om.Nisam ni danas mogao da odolim lepom vremenu,pa sam izaso u podne,prazniti baterije.Poneo sam sa sobom malu kamericu,cisto da vidim kako to funkcionise u letu.Vetar dosta duvao ,a ja jos neiskusan prvo sam stavio kamericu na ivicu krila,da se vidi sto bolje panorama.Mogu reci da je let trajao citavih 5 sekundi,nisam ni mislio da ce tolko poremetiti ravnotezu aviona ta sicusna kamerica.Jesam ja trimovao kontra al nije bilo dosta pa sam odma i sleteo.E onda sam doso do zakljucka da bi trebao postaviti kamericu negde priblizno u liniji CG i ne daleko od trupa.
E ovako postavljenom kamericom komotno manevrisao,al zato snimak koji sam napravio cista smejurija.Zamalo da nisam pao sa stolice kad sam ga prvi put pogledao.Citav snimak samo nebo i trup aviona.
Ipak zelim da podelim sa vama ovaj snimak,jer je to prvi.Tek sad sam shvatio(pogledavsi video) da ono sto sa zemlje deluje lepim manevrom,to u stvari i nije to.Nagli okreti,ful gas,nije dobro za snimak.No sledeci put cu probati nekako drugacije postaviyt kamericu,da ga i ne primeti ni u tezini ni u CG avion.
U svakom slucaju i danasnji dan mi bio poucno, ispraznio 3 baterije, opet nesto novo naucio(let pod jacim vetrom)