Main Menu

Novi Sad Air Race

Started by mirce, September 05, 2013, 02:22:15 AM

Previous topic - Next topic

mirce

Gledam jutros, pa ne mogu da verujem, sem mene niko da napiše ni jednu reč o ovoj manifestaciji ili da okači neku sliku, možda video...

Ajd, što mi koji "volimo" avijaciju ništa ne napisasmo, nema reči ni u beogradskom "Blicu", na Internetu jedan video, u kojem se "majstoru" verovatno zaglavilo zoom dugme, pa se uopšte ne vidi koliko je G2 leteo nisko, blizu vode i grada...

Ovakav show se ne vidja svaki dan i da nema nikakvih komentara... Neverovatno... Kakav smo mi to narod?  mmmm

Tekst iz novosadskog lista Dnevnik:  http://www.dnevnik.rs/novi-sad/poljanec-najbrzi-veres-najspektakularniji

Facebook strana Novog Sad-a: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151870818898480.1073741830.82821223479&type=1

Gatti.Gatozza

"kakav smo mi to narod" je pitanje koje se prilično ležerno postavlja. možda je, recimo, neko ispucao 700 snimaka i ispraznio baterije pa nije mogao da prebaci slike na komp, a želeo je da poddeli sa forumom, pa je onda skapirao da CS2 ima problema sa RAW fajlovima, možda je posle otišao van kuće...

inače, događaj je bio fantastičan, i jaaako me čudi što medijski nije nikako bio ispraćen. u bg-u se nigde nije ni pomenulo ovo dešavanje. tv ne gledam pa ne mogu da kažem, ali novine, web portali, nigde ni reči. biće da je zakazao sam marketing menadžer ovog lepog događaja.

brainstorm

SABURO

Odlicno organizovano, imalo je sta da se vidi i u subotu i u nedelju. U subotu smo (Mile, Mirce, Bane i ja) ceo dan uzivali, sto kod Mirceta, sto na dunavu, a isto tako i na Ceneju nakon show-a (pijemo), gde smo sreli i nekoliko modelara.

U subotu me je fascinirao let (vezbao) Petera Podlunsek-a na Ceneju, kada je izvodio pogram po unapred definisanom programu. Covek koji je iz njegovog tima, a koliko sam saznao i njegov ucitelj akro letenja mu je svo vreme leta putem radio stanice govorio potrebne parametre sto od vetra, sto od figura. Program je dosta licio na onaj sto mi letimo na nasem takmicenju koje ce biti za dve nedelje na 13ci..s tim sto je ipak ovaj malo komplikovaniji, da se ne lazemo...jer je izvodio i inverzne snap roll-ove tipa 1 i 1/4 i sl...vrlo fascinantno za gledanje, a nije ni cudo s obzirom da je vicesampion evrope u akro letenju  :)aplauz
Od naredne godine ce ucestvovati i na Red Bull Air Race-u.

Evo i par redova i fotografija iz Perinog ugla:
http://tangosix.rs/2013/23/09/video-reportaza-aeromiting-novi-sad-2013/

kao i fotke:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.705353436145947.1073741831.163010993713530&type=1

Nikola | rcfly.in.rs

firebird

Zaista izvanredno i s' obzirom da sam prvi put prisustvovao ovakvom necem, za mene je to bilo vanserijski  (yay).

Posmatrao sam sa terase tvrdjave i pogled je bio fantastican.

Na zalost nisam imao nikakvu dobru opremu za slikanje pa evo jedna slika sa telefona.

englez

Great Video Nikola!   :)aplauz

Me smo bili dva dan na tvrdjave strana na travi sa rostlj.   (pijanoo)

I bilo smo na Cenaju malo.

Perfect weekend.
signatures are silly, read some, See what I mean?

chupko

Bilo je super a nisam bas ocekivao ovakve majstore.Hvala Mircetu sto me je ustedeo truda da se biciklom nepenjem do tvrdjave pa sam ostao na Petrovaradinskom mostu odakle se pruzao vrlo lep I nadasve zanimljiv pogled.Tu se ekipa ubrzo prosirila sa jos poznatih modelara  I tango six blogova.Videli smo sve srafove na donjem postroju aviona jer su nam bukvalno preletali iznad glava.Nije lose sto nisu bombardovali reklamom za miting jer bi dosao I ko treba I ko netreba ,a ovako taman ko treba.Ipak je za ovo znalo 99% Pilota,modelara a oni su najvise uzivali.Svaka cast Pilotima za akrobacije,svi su leteli opasno dobro,nebih nikog da izdvajam jer su svi ludaci za regularnom letackom dozvolom.

Gatti.Gatozza

https://www.dropbox.com/sh/qrokecjwci6cnn0/bfesM1pn-y

evo i par mojih slika. inače, onaj knife edge, sa zelenim krilom na metar od vode između stubova na sredini reke, nije mi delovao kao da će dobro da se završi. meni je muka kad putnički avion malo uđe u turbulencije, ne mogu ni da zamislim kakva opterećenja trpe ovi piloti, od čega li su pravljeni?

tibeteagle

Super internacionalni događaj na veoma lepom mestu sa lepim avionima.

Za TangoSix.rs profi video reportažu.  (thumb) (thumb) (thumb) (thumb) (thumb)

Za Gatozine profi fotografije (thumb) (thumb) (thumb) (thumb) (thumb)

;namig

Miki Va

Fenomenalne slike i reportaze  :)aplauz , hvala svima sto ste postavili multimediju da i mi koji nismo bili osetimo delic  atmosfere ...

()-()

SloMi

Fantastične, vrhunske slike. Visoki profesionalizam. Uživam i čestitam Gatozzi na izvanrednim fotografijama...

Ja sam snimio nekoliko fotografija i mogu sve da obavestim da to nije za prikazivanje. Žao mi je ...ima jedna sa
malim nestašnim psom na pesku obale Bećar štranda kod đačkog igrališta ...

A to što se niko ne oglašava, valjda su svi u iščekivanju ko bi mogao biti sledeći uhapšen... a to je ipak
važnije od aero mitinga. Na TV1 i TV2 nije bilo ni pomena ovog mitinga, ali zato od onog drugog mitinga bruji
prestonica već duže vreme... 

mirce

Bravo Slobodane za zadnji pasus...

Tako je to kod nas, sve ono što je lepo, interesantno, atraktivno, se slabo ili nikako ne spominje, ali zato sve što "nema veze sa mozgom" ima prioritet...

Bez obzira na sve, "Srpska Atina" se pokazala još jednom i to me čini veoma ponosnim... :)aplauz

Molim Boga samo da ostane ovakva raspodela, nama aero miting, a tamo ...  ;namig

Nego, jel' znate kako se na vojvodjanskom zove gej parada?   - U dupe na vašar...

Ajd...