Main Menu

nabavka coverite-a

Started by grebic, September 16, 2013, 11:20:38 PM

Previous topic - Next topic

grebic

Zna li neko gde se moze naci nesto slicno ovome
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGDV2&P=M
Da narucim ovo kod njih, prvo cekacu mesec dana. Drugo, vise cu platiti postarinu nego sto vredi sama folija.
Ako neko zna da postoji nesto slicne tezine, moze. Koristio sam Oracover Oralight, medjutim njega u CVM-u vise nema.
I ko zna kada ce ga biti. Kod Slovenaca ga ima, ali samo providan. Bilo kakva info    (:beer:)
(<--)

tibeteagle

grebic

Da. Taj Oralight sam i koristio od 36g/m2. Medjutim, nemaju ga vise.
I ne samo sto je lagan, nego je ubedljivo najlepsi za presvlacenje.
Zna li neko slucajno tezine folije Solarfilm iz Rc Srbije?
Ja sam dosao do podatka da je oko 55-60g/m2 sto mi deluje mnogo.
Ipak je reklamiraju kao laku foliju

Gatti.Gatozza

grebic

Korus je firma koja se bavi prodajom folija za stampu i presvlacenje automobila.
Mislis da imaju i Oracover ili nesto sl?

Gatti.Gatozza

Folije mi nisu fah tako da ne znam tačno šta imaju, ali u magacinu imaju sve i svašta. Probaj, ne gubiš ništa.

Sava

Kada već pišemo o folijama, zna li neko gde naći maskirnu vojnu boju, treba mi za jednog koji može smo u tu šaru ili eventualno srebrna.  :mhm
ex pseudonijum: licider

Milos 94

Savo, za srebrnu foliju, pokušaj sa folijom za zatamnjianje stakala. Izuzetno je laka a i jeftina je, brate ...

Sava

Slažem se da probam tu foliju za zatamnjenje auto stakala, ali zamolio bih za pojašnjenje kako se radi sa njom, znam da se na stakla mora kvasiti i nekakvim špahtlama navlačiti. Pretpostavljam da je mogu naći u nekoj prodavnici auto opreme.
Hvala za savet,   ()-()

nedbojsa

Kvasi se kao i sve nalepnice radi preciznog pozicioniranja, a zateim se "špahtlama" istiskuje voda kako bi se folija fiksirala. Belja KV, Misha ti to mogu mnogo bolje objasniti od mene.

Iskreno mislim da je gubljenje vremena i para eksperiment sa folijama za staklo, lepak im nije termoaktivan, tj neznam ni da li se može nazvati lepkom, lepljive su koliko i zaštitne folije na naočarima, ekranima na elektronici kada je kupimo... prilično je termostabilna pa tako i da se uhvati nekako za balzu nema ništa od zatezanja, peglom... Uz to srebrnai emulzija je sa "lepkom" pa bi tako išao unutra i na kraju ne bi dobio efekat koji si hteo pošto bi vidljiva tj. u tvom slučaju spoljana površina bila transparentno crna!

No ako se ipak odlučiš da probaš vrhunske folije su LLumar http://www.llumar.rs/ .

Srebrne folije  imaš na hobbykingu kad sabereš dodatnu tešinu za pakovanje i poštarinu za airparcel čak i u najgorem slučaju da platiš carinu i porez na 2 rolne po 5m biće jeftinija nego da je kupiš u srbiji ili bilo gde na netu. Za maskirnu se obrati Belji KV.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Sava

Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru. Problem je što meni treba 2m. folije  prvenstveno maskirne, takva je šara , ili eventualno srebrna mat.
Pozdrav,

Anakin

Quote from: Sava on September 17, 2013, 08:37:58 PM
Kada već pišemo o folijama, zna li neko gde naći maskirnu vojnu boju...  :mhm

Ja sam je trazio kada ste mi radili Pipera i nisam je nasao nigde a dobrano sam prekopao net. Jedina gotova kamuflazna folija koja je mogla da se kupi je bila sa Lozenge paternom sto sumnjam da vama treba. Za standardne kamuflazne seme mislim da je resenje skinuti patern i igrati se sa seckanjem minimum 3 folije a pozeljno je 4. Druga opcija je Oratex u maslinasto zelenoj boji i farbanje paterna.
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

nedbojsa

Ja pišem gore koga da kontaktirate za koju god kamuflažnu šaru ali  slabo čitate:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9809.0.html

Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

grebic

Koliko ja znam Belja iz KV-a je taj avion presvukao folijom za automobile na kojoj je stampao maskirnu semu.
Ta folija nije bas najbolje resenje za neki ozbiljniji model jer se opusta na Suncu. Ali ako je model ceo plankiran, i nema mesta na kojima ce filija biti slobodna, da tako kazem, mozda i moze da se iskoristi cisto zbog estetike. Moze svasta da se odstampa. I da...ta folija je dosta teza od monokota i slicnih modelarskih materijala za presvlacenje.

Milos 94

Savo, ako ti nije hitno, imaću uskoro neka posla u Sr.Mitrovici pa, ako hoćeš mogu ti poneti jednu rolnu za probu. Trošak je zanemariv a moguća korist velika. Dalje, postupak sa folijom je isto kao i sa svakom drugom: ukloniš providni zaštitni deo, naneseš na model, malo rukom zategneš a dotezanje peglom kao i svaka druga folija. Kakva špakla, voda .... bakrači. Pogledaj moje slike Jastreba, pa ako ti tako nešto odgovara, javi. Da nisam radio ne bih ti pričao. Upravo sam u potrazi za folijom u boji. Istina, boje nisu kao kod Oracovera i Monocota ali ... 350 din je 350 din 5m dužine i 0.6 širine pa ti vidi ... na ovu skupoću.

Pozdrav.