Main Menu

Albatros - F5J elektro jedrilica 4m

Started by SloMi, December 25, 2013, 09:54:25 AM

Previous topic - Next topic

SABURO

Prelepa tema. Od samog starta je pratim i ima mnogo toga korisnog da se nauci. Trup jedrilice izgleda veoma moderno s obzirom kada je radjena.

()-()
Nikola | rcfly.in.rs

SloMi

(Albatros-15)

Завршница приче о СП трупу
--------------------------

Као што је изливен предњи део трупа, тако се лије и задњи део, што се види на
приложеним сликама. Калупе је врло лако оштетити употребом неадекватних материјала,
а нарочито одвајача, што се такође лепо види, када смо "били принуђени" на то.
Наравно да нас нико није на то приморавао, али ето десило се. Још горе је прошао и
"експеримент" брзе израде једног поклопца кабине трупа, када је комплетан фини слој
остао на калупу, и сада је то даље неупотребљиво...Самодисциплина нам није била
најјача страна...

Свима који се упусте у ове воде желим пуно успеха у раду, и ако могу да им
допринесем саветима слободно нека се обрате на slobodan.midic41@gmail.com

(kraj o SP trupu)

banbo

Sta reci, svaka cast. Ovo je pravi modelar i pravmo modelarstvo, a ne ja koji hocu da kupim RTF :)   (res)
Make things as simple as possible, but not simpler.

SloMi

Hvala svima kojima se ova priča svidela. Vaše javljanje mi pokazuje da sam uspeo da vas
zainteresujem za ovu temu koja je kod nas gotovo zaboravljena a stara je od 1974. Tada je
u Jugoslaviji u Novom Sadu počela kooperativna priozvodnja RC jedrilica ASW 17 i RC akro
modela aviona Mini Delfin, u firmi Limprodukt, a po licenci Simprop iz SR Nemačke.

Tada su se na jednom mestu sakupili novosadski modelari Dušan Papić, Žarko Manojlović, Lazar Georgijević, Mirko Savić, i drugi, koji su u tom videli svoju šansu da nas kroz napredno modelarstvo uvedu u svet razvijenih zemalja Evrope, ali eto taj pokušaj tada završio se kao izlet u svet i
ostao kao jedno gorko sećanje na davno prošla vremena.

Ima još takvih tema za koje mislim da zaslužuju veću posvećenost u interesu svih modelara pre svega
onih koji žele nešto da naprave svojim rukama. Jedna od njh je možda Izrada krila RC modela od stiropora plankiranih drvenim furnirima.  Uskoro bi i o tom mogao nešto da napišem, i to verovatno u topiku Materijali i obrada.

SloMi

Баш сам погледао шта је актуелно на топику Материјали-Технике обраде па када сам видео ону
савршену ЦНЦ справу, мало сам се замислио и закључио да ћу сада мало паузирати до даљег,
све док не почнем да радим на Албатросу.

Rale

Interesuje me Slobodane, da li si potpuno odustao od ovog projekta.
Bilo bi steta. Ucestvovao na takmicenju sa njim, ili ne.

Pozdrav, Rale