Main Menu

GPS autopilot....

Started by Avatar, February 08, 2014, 05:44:51 PM

Previous topic - Next topic

Postovanje.

Zanima me da li neko ima iskustva sa autopilotom kod kojeg se mogu postaviti GPS kordinate ili tacke na mapi pa da se avion krece tom putanjom. E sada meni bi trebalo za jedrilicu koja ima V tip repa. Gledao sam na internetu ima dosta stvari ali nisam naisao na model sa V tipom repa pa me to sada jedino buni da li moze ili ne moze...

Pozdrav Bojan.

ak

Quote from: Avatar on February 08, 2014, 05:44:51 PM
Postovanje.

Zanima me da li neko ima iskustva sa autopilotom kod kojeg se mogu postaviti GPS kordinate ili tacke na mapi pa da se avion krece tom putanjom. E sada meni bi trebalo za jedrilicu koja ima V tip repa. Gledao sam na internetu ima dosta stvari ali nisam naisao na model sa V tipom repa pa me to sada jedino buni da li moze ili ne moze...

Pozdrav Bojan.
Imas dosta autopilota koji podrzavaju waypoints, npr. FY-41 ili Cyclops Tornado OSD (mada se njemu unose koordinate preko samog OSD-a, ne sa mape).
Vecina autopilota radi i samo sa eleronima, i to cesto samo sa jednim servoom/izlazom, i kormilom visine tako da mozes da tretiras V rep kao obican horizontalac.
Ako ti bas treba rudder nezavisno bi mogao mikser postaviti ili traziti autopilot koji podrzava V rep.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Pa tako sam i ja nesto razmisljao ali reko da pitam da li mozda ima neki koji podrzava V rep. Sve u vemu hvala Vam puno.

ak

Budala pamti, pametan pise.
FY-41AP Manual
Ovaj konkretno podrzava V tail.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

E to je to sto mi treba hvala Vam puno, sada sledi nabavka  (pijemo)