ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

<< < (3/11) > >>

miša2002:
Razlika u pokazivanju je zanemarljiva cca 5-6mV.
Inače, ne radi nikakvu kalibraciju jer nemaš potreban etalon baterije. Koliko mi je poznato, zadnje dve godine se isporučuju već kalibrisani.
Opcija kalibracije se može izvesti samo jednom - popravnog nema tj više se ne može ući u mod za kalibrisanje...

U međuvremenu, procenat naduvanih u storage mod-u se popeo na 70,49%

Gatti.Gatozza:
Može, ulazio sam u taj mod danas 5-6 puta bez problema.

magic:
Ma kakvo naduvavanje u storage modu od 70,49%!? Daj bre Miso mani se ovakvih amaterskih analiza. Jel hoces da kazes da storage mod ne valja? Pa da, totalno su blesavi svi proizvodjaci sto ih bas tako drze. Sta znaju oni mukice kako to treba da se radi, samo su tebe cekali da im objasnis.

I nije tacno da ESC ili radi ili ne radi, moze i da radi ali lose. Manite se ljudi filozofiranja, podrzavam iznosenje sopstvenih izmerenih vrednosti, ali 70,49% je stvarno fenomenalna brojka!

Moje iskustvo do sada (a ima ga poprilicno) je da se baterije mogu naduvati od preteranog praznjenja i od prevelike temperature.

poz

gizmo:

--- Quote from: magic on April 03, 2014, 11:18:35 PM ---Moje iskustvo do sada (a ima ga poprilicno) je da se baterije mogu naduvati od preteranog praznjenja i od prevelike temperature.
--- End quote ---
(:good)

miša2002:
Veljko
Mani se filozofije. Ništa nisam rekao, samo sam izneo statistiku na osnovu 61 baterije, od kojih su se 43 naduvale u toku "storage mod"-a a to je tačno 70,49% !
Može Đura da priča šta hoće i da tvrdi šta mu drago, ali situacija sa ovim baterijama je takva .
Kada bi malo pažljivije čitao ono što drugi pišu, pročitao bi ono što piše, a piše:

--- Quote from: miša2002 on April 03, 2014, 05:27:58 PM ---........
Podaci, u daljem tekstu, se odnose na oko 60, meni "prijavljenih" naduvavanja.
Neverovatno, ali moja statistika kaže da 70% baterija se naduva iz čistog mira iako su ostavljene u tzv "storage mod"-u tj sa 3,8V na duže od mesec dana! Zanimljivo je da se ni jedna baterija, ostavljena sa preko 4V nije naduvala! Bar ja nisam dobio takav podatak.
Ja sam ostavio pet raznih baterija na duže od tri meseca, sa naponom od 3,6V i samo se jedna naduvala i to prilikom punjenja!
Pri ekstremnom pražnjenju i punjenju, svega 8% baterija se naduvalo, a jedna se zapalila prilikom takvog punjenja...
........

--- End quote ---

Šesdeset i prva baterija je prijavljena po objavljivanju, gore citiranog posta i zato je 70,49%.

--- Quote from: xxxxxxx on April 03, 2014, 09:02:00 PM ---
--- Quote from: miša2002 on April 03, 2014, 05:27:58 PM ---Ovom prilikom bih zamolio sve kojima se desilo slično ili njihovom kolegi, da mi pošalju na PM opis itd. naravno ko želi. Bilo bi idealno,ako bi pri tome bilo moguće navesti i električne karakteristike - napon, kapacitet, broj ćelija, C i unutrašnji otpor pre i posle, ali taj podatak skoro niko nema, pa i ako ima, to je uglavnom posle.

--- End quote ---

Zippy 2s 2200mAh 20c.... Bila u storage modu, za nekih mesec-dva stajanja se naduvala.... Druga ista takva, cak i vise trosena i akana, normalna, i dalje je koristim, celije su sad na 4.19v obe.... Bila oko 2 nedelje u storage modu, i posle koriscena, cak i bez cutoff-a
Sve punjeno na IMAX B6, uvek u balance modu na max 1c. Unutrasnji otpor nemam, nisam nikad merio niti imam cime da izmerim.

--- End quote ---

Imam i ovo, naravno nije ušlo u zbir:

--- Quote from: yyyyyyyy on April 03, 2014, 09:26:34 PM ---Najduze mi traju baterije koje najvise akam..... redovno praznjenje do kraja i punjenje na 1c...

--- End quote ---

ESC ili radi ili ne radi, a definicija "loše radi" je grupa "ne radi" !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version