Imam mini mustang P51-D kupljen sa 4 servo motora instaliranim, model je valjda od one epo pene. Stavio sam mu elektroniku bez motora i esc, znaci samo sam povezao servo motore sa prijemnikom i baterijom, bindovao i sve to radi ok.
Ali ne znam kako da resim na ovom modelu problem sa zujanjem servo motora, tj znam u cemu je problem, znam da zuji zato sto ga zateze negde, jer kad izvadim servo motor i pustim ga samo sa zupcanikom on ne zuji , tada radi normalno.
Jako mi je nepristupacno za rep, gde prolaze one sipke za servo kormila i elevatora kroz trup aviona i tu najvise zateze. Inace ovo je prvi model da sastavljam pa nisam iskusan u resavanju ovih problema, ali pokusavam. Na pocetku je stalno zujalo, sada sam malo ogulio na nekim mestima ovaj "stiropor" (epo penu ili kako vec, ja cu to zvati stiropor) sada zuji jedino kad "smotam" pun levi, pun desni itd. Takodje sam skidao zupcanik sa serva i pomerao ga da centriram pod 90 stepeni da uskladim koliko je moguce.
Ali skoro mi je nemoguce na ovom jeftinom kineskom modelu da namestim da ne zuji ni tada. Ne znam koliko skodi to avionu ako zuji servo kada se namota do kraja na gore, dole-levo ili desno.
Ako neko imao iskustva u sklapanju ovog modela neka napise kako resio problem sa servo motorima.