Ljudi
da mnogo ne pišemo...najbitnije je da prvo dođete na stazu i vidite kako to izgleda uživo i koliko je to ozbiljno !
Npr.sa videa Kyosho Rage, vidite i sami da je to za vožnju tj.zezanje po travi i za igranje.
Najteži je početak i tu treba napraviti pametan izbor. Pričam ovo iz iskustva jer mi je prvi model bio iz Conrad-a, svima nama poznata marka Reely a model "air attack " 1/8 2wd nitro, rtr....koga sam vozio na galovici i uvek imao problem, dal sa poteznicom, dal sa ležajem na kvacilu, krta plastika...itd... Hteo sam da batalim sve
Želeo sam da rešim problem pa sam kupio još dva ista da bi imao u rezervi, delove...drugi kompletan auto da mogu odmah da nastavim vožnju kad prvi crkne, naravno svi su imali iste probleme...a ja se pitao 3 x 150€=450€ potrošeno? ...a za taj novac sam mogao da odmah kupim jedan al kako treba ...posle problem kome prodati reely, jer ih ima i na Bubanj potoku koliko hoćeš itd.itd.
Tako da je najbolja, najjeftija i najbezbolnija solucija
moj predlog za početak odn.šta uzeti :
1. Dobra šasija tj.kit polovan npr. losi 1.0 ili 2.0, mugen mbx 6, agama a8, kyosho mp 777 za koje je cena od 150-250€
2. 2 x servoa za upravljanje i gas/kočnica koje kasnije možemo zameniti za bolje, a cena polovnih a da nešto valja je od 30-50€ a novih od 40-70€ (za brushless el.modele je potreban samo jedan servo)
3. Motor nitro 21 tj.3,5 ccm koji je polovan, provereno dobar od 80-140€ a novi su od 140-300€, dok za elektro
Brushless combo ESC + motor od 100-150€ novo je od 160-300
4. Daljinski ima već od 20-30€ i kasnije idete ka boljem modelu...
5. Za brushless modele je potreban punjac i baterije
6. Za nitro modele je potrebno gorivo, starter box i grejač za svećicu
A sve ovo može nekog zadovoljiti nov ili polovan RTR model...npr.
1. KYOSHO NEO nitro buggy 1/8
2. KYOSHO VE brushless buggy 1/8
3. RB ONE nitro ili brushless buggy 1/8
4. SERPENT COBRA 2.0 buggy 1/8
5. LOSI 8-ight 2.0 buggy ili truggy ....itd itd.
Koje firme modela treba preferirati i bilo koji da uzmete nema greške.
1. MUGEN
2. KYOSHO
3. LOSI
4. RB
5. AGAMA
6. X-RAY
7. SERPENT
8. LRP
9. HB odn.HPI
Nitro motori
1. NOVAROSSI
2. RB