Bila je ta prica sa ulaskom u Auto sekciju sa nekim 1/10 2WD SCT ili SCB, cena je bila prihvatljiva negde od 200/300 Eur, Losi kompletno…
Bilo ih je nekoliko u Auto sekciji, ali koliko znam, prica se nije bas odrzala… malo je komada bilo u upotrebi, pa su svi polako rasprodali te modele, koliko znam i presli na 1/8 buggy 4WD, sto je takodje dobra prica, naprednija, skuplja.. sa dobrom baterijom 5A4S60C, punjacem, RTR izadje na duplo…
Sledeca skuplja kategorija, a po meni sa takmicarskim duhom, takodje, ali ne tako popularno kod nas, jer je cifre oko 800 Eur, to su Monsteri, recimo 1/5 Buggy, sa
23cc Benzinskim motorom, auto od 15 Kg…. ceo ogroman i masivan, 4WD RTR, izdrzljiv, tesko se lomi, bilo sta, ali treba biti uporan… Losi cak prodaje i AVC receiver, nesto slicno kao kod pravih automobila… Tek njih malo ima kod nas, ne mogu na stazu Svilajnac, jer bi je prekopali, ima staza u Bgd, ozbiljnije zezanje krece sa proleca… nije, a verovatno nece ni biti ozbiljna trka sa vremenima u delicu sekunde, mnogo treba za tako nesto, pre svega takmicara, ali je trka na krugove u "sekiraciju", zezanje i vristanje...
Kod benzinaca nema tih finih stelovanja, svaki cas, kao kod nitro modela, prvo stelovanje posle razrade (2 rezervoar) i posle kad zatreba, a retko zatreba… 1 dizna (Hi) do 1/4 kruga napred/nazad, that its
al zato pruza max zezanje i ton i slika…
… evo ti primer… greota tek tako otpisati, pravu stvar… na sta bi licile trke pravih elektro automobila… Trosi obican benzin sa 3% kvalitetnog ulja (mesavina).. ako uspes da izgoris 0.75lit rezervoar na dan voznje, svaka ti cast, to je 40 minuta non-stop jurcanja, Full Gas…
Trosak te voznje je do 100 din…. i jedno punjenje Ni-Mh baterije…
Nas drugar koji se stalno prevrce, ERROR, prvi dodir sa automobilom, prvi automobil… trebao je prvo malo sam da se upoznaje kako rekoh ranije, ali neizdrz…
Sve je bilo OK, bez stete, ali… vezba… vezba…
A evo kako to nece ici u SRB (verovatno) …
A evo kako nase komsije CRO, evropsko prvenstvo 2011, elektro automobili, mora stalno neko nesto da prica ili muzika, posto je trka bez tona motora, sala
Idi malo na youtube, pogledaj razne velicine i vrste vozila, odaberi sta te pali… odredi BUDGET i u shoping