Main Menu

EVOLUTIONS GAS ENGINES

Started by zajko, September 12, 2014, 11:20:51 AM

Previous topic - Next topic

Daky

Dalibor Daky Ilić

zajko

Yes, skuplje od 20 EUR x 10 x …. a sta si mislio ?
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

Daky

Pa nista posebno, normalno da mora da bude skup, ali ne nesto preterano...
Dalibor Daky Ilić

Daky

E jbg onda.. Izgleda totalno full ali ako je tako onda nam ne treba.. :P
Dalibor Daky Ilić

soprano

Evo i ja da se obratim jer igrom slucaja poznajem vlasnika EVO 10cc benzinac,motor perfektno radi i steluje se tek posle razrade motora i to vrlo malo ako je potrebno.Motor ima dosta snage samo je fora da se odredi tacna elisa koja ce odgovarati performansama modela aviona ali to sve posle razrade motora.

Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)

Daky

Dalibor Daky Ilić

mirce

Jel taj Evolution ustvari MVVS?

Češki MVVS se u USA prodaje kao Evolution...

soprano

Koliko sam ja upucen ovi motori se proizvode u Ceskoj a pod kojim nazivima i za koje trziste,to vec neznam.

Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)

zajko

Neki Evo motori veci, recimo 50cc i kao moj 152 cc su ustvari MVVS sa EVO oznakama, verovatno i dosta nekih drugih,za ova dva znam sigurica…
Za one radialne EVO mislim da je Coka napisao / rekao, ako se ne varam ili sam ja nasao kad se on nesto interesovao da se prave u Indiji, ne znam cija je fabrika…
Ne znam ni koliko je to bitno gde se pravi, bitno je dal valja ili neka, kakav je after sale, cena, pouzdanost itd….
Ja licno volim paletu proizvoda HH jer je sve nekako uvezano, negde manje vise prilagodjeno u vecini slucajeva i negde i nekako kod nas pristupacno…
Zna se takodje, ne znam da li je jos uvek, da je Spektrum servo u stvari SAVOX itd...
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

misha

Ponekad, mozda mislimo da je bolje jeftinije kupiti, a sa druge strane ako krene po zlu, garancija na kupljeni proizvod nema cenu.

sasa

:_D :_D :_D :_D :_D :_D
Braca po motorima   :hehe :hehe :hehe

Napadnuta zrtva je sa leve ,a ljubomorni sa desne strane  :sljus

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

tibeteagle

QuoteJel taj Evolution ustvari MVVS?
Češki MVVS se u USA prodaje kao Evolution...
Da sigurno, a to bi trebalo da je garancija za kvalitet, s obzirom na dugu tradiciju Čeha.
U novije vreme se zvezdasti motori srednje klase brenda Evolution proizvode u Indiji. To je i napisano na motorima.
U suštini danas je već svejedno gde se proizvodi nešto. Mnogi japanski brendovi kao Futaba, i da ne nabrajam, se proizvode na Tajvanu, a da je kvalitet isti da je napravljen na vulkanskom ostrvu malo dalje, Suština kvaliteta je u tehnologiji proizvodnje sirovina, poluproizvoda i delova, a koje se u glavnom vezuju za najrazvijenije zemlje, što pre nije bio slučaj, zbog slabijih mogućnosti ulaganje od strane... Hteo sam reći konkretno da se mašine, koje su donedavno radile u EU, Japanu... odnose u druge zemlje, gde je radna snaga obimnija i jefinija, a dobije se isti kvalitet. Ni kineska roba polako više nije ne kvalitetna kao kada su imali samo grube ruske tehnoligije. Što više, kupuju cele fabrike sa zapada da bi mogli biti konkurentniji sa kvalitetom a na samo u cenama.
Dakle Blue Evolution i Red Revolution je već sve (skoro) isto.

Ovde bih spomenuo Moki avio motore a što je mađarski brend i kompanija još iz komunističkog doba od pre 60 godina. Posle pada berlinskog zida je sve đuture za siću kupio od njih jedan nemac i sa nešto modernizacije, još i danas proizvode odlični motori u višljoj klasi, po kubikaži naravno. Još ne znam kada će sve preseliti u Kinu, ili već jesu?  mmmm Mislim da neće kao ni MVVS, jer će uskoro doći Kinezi da ih kupe ovde, da bi zatvorili i zadali kontra udarac kapitalizmu.  :big smile Interesantno je da će stići brzom željeznicom preko brda balkana.  :sljus