Main Menu

Jos nam je ovo trebalo! :(

Started by Daky, November 03, 2014, 05:25:11 PM

Previous topic - Next topic

Daky

Dalibor Daky Ilić

Daky

Au bajoo, koje, ma vazdusnom puskom gadjaj.. :D  (<--) ()-()
Dalibor Daky Ilić

banbo

Dokle god ima ljudi bice i budala  ")
Make things as simple as possible, but not simpler.

firebird

Quote from: nebeski on November 03, 2014, 08:36:01 PM
Moze i ovako bez toga ;namig

https://www.youtube.com/watch?v=-ePgOU66rto&list=UUzOdIP_nXtU13tujNZ-yBKA

E super je ovaj snimak , sav neuki svet jedva ce docekati da vidi ovo pa da bude jos gora predstava o ovim letilicama nego sto je sad. Kud se neko ne seti da izbaci kecicu bombona nekoj deci ......nego samo pricaju o bombama.... ???

nebeski

Da si procitao komentar koji stoji ispod videa na youtubeu ne bi slao ovakav post, a komentar je:

Iz multikoptera se ispaljuju rakete za vatromet DEMON koje se nalaze u slobodnoj prodaji i bezopasne su. Snimci su od ranije i radjeni su u svrhu zabave i nemaju veze sa trenutnim desavanjima oko "Drona".

Vec nekoliko dana citam sta se pise i uzdrzavam se od komentara, ovaj video sam postavio jednim delom i zbog besmislene paranoje koja je ovde zavladala  oo)).

Ujedno zelim i kolegi banbu koji me ne poznaje da zahvalim na epitetu  ").
Mozda jesam svasta ali sigurno nisam to sto mi je zalepio  :sljus
Svaki cirkus dodje i prodje, tako ce i ovaj a vi se svi ovde posvadjaste i zakrviste zbog gluposti.

Sto se neukog sveta tice njemu ne bi bi pomoglo da to vise ne bude ni tona bombona koje bih ja ili neko drugi bacao iz multikoptera.
Da li zato sto je vecina neuka svi treba da sedimo po kucama i ne iznosimo nase letelice da nas neko ne bi spalio na lomaci ?
Ja mislim da ne treba i da je veci deo problema o kojem se ovde diskutuje zadnjih dana u glavama samih diskutanata nego na nekom drugom mestu.

Quote from: firebird on November 04, 2014, 02:04:45 PM
E super je ovaj snimak , sav neuki svet jedva ce docekati da vidi ovo pa da bude jos gora predstava o ovim letilicama nego sto je sad. Kud se neko ne seti da izbaci kecicu bombona nekoj deci ......nego samo pricaju o bombama.... ???

banbo

Quote from: nebeski on November 04, 2014, 02:55:34 PM
Da si procitao komentar koji stoji ispod videa na youtubeu ne bi slao ovakav post, a komentar je:

Iz multikoptera se ispaljuju rakete za vatromet DEMON koje se nalaze u slobodnoj prodaji i bezopasne su. Snimci su od ranije i radjeni su u svrhu zabave i nemaju veze sa trenutnim desavanjima oko "Drona".

Vec nekoliko dana citam sta se pise i uzdrzavam se od komentara, ovaj video sam postavio jednim delom i zbog besmislene paranoje koja je ovde zavladala  oo)).

Ujedno zelim i kolegi banbu koji me ne poznaje da zahvalim na epitetu  ").
Mozda jesam svasta ali sigurno nisam to sto mi je zalepio  :sljus
Svaki cirkus dodje i prodje, tako ce i ovaj a vi se svi ovde posvadjaste i zakrviste zbog gluposti.

Sto se neukog sveta tice njemu ne bi bi pomoglo da to vise ne bude ni tona bombona koje bih ja ili neko drugi bacao iz multikoptera.
Da li zato sto je vecina neuka svi treba da sedimo po kucama i ne iznosimo nase letelice da nas neko ne bi spalio na lomaci ?
Ja mislim da ne treba i da je veci deo problema o kojem se ovde diskutuje zadnjih dana u glavama samih diskutanata nego na nekom drugom mestu.

Quote from: firebird on November 04, 2014, 02:04:45 PM

Izvini na prozivci, ali ovakve stvari mogu biti opasne po okolinu kao i po tebe, ja samo apelujem na ljude koji ovo citaju da vode prvenstveno racuna o posmatracima, o sebi pa onda i okolini, jer zdravlje i zivot su preskupi a sve materijalno se moze popraviti ili nadoknaditi. Ne bih zeleo da ulazim u dublju raspravu, toliko od mene u ovom Topiku.

P.S.
Izvini jos jednom na prozivci. Ovo shvati naj dobronamernije.
Make things as simple as possible, but not simpler.

nebeski

Pre ikakvog montiranja na multikopeter izveo sam svojevremno vise desetina testova na zemlji sa raznim raketama za vatromet koje mogu da se nabave i sa vise mehanizama za aktiviranje. Od njih sam izabrao one koje su bile napouzdanije i najbezopasnije.
Cak je i na ovom forumu svojevremno vodjena diskusija o najboljim nacinima za realizaciju elektricnih sibica, a i ti si postavljao snimke sa uputstvima za pravljenje raketnog goriva koja su rizicnija od icega na ovom snimku.
U cemu je razlika da li se raketa ispaljuje sa zemlje ili iz multikoptera ? Ja ne vidim neku veliku osim sto su ove manje, lakse i bezopasnije od onih mnogo vecih koje se ispaljuju sa zemlje.
Raketno modelarstvo je sasvim legitimna grana modelarstva, a zasto ne bi i ovo bilo legitimno?
Naravno da sam bio svestan svih rizika, da sam ih sve uracunao i potrudio se da ih svedem na najmanju mogucu meru.
I sam teren gde su ispaljene rakete je izabran tako da one ne mogu nikakvu stetu da nanesu.

Ne smeta mi tvoja dobronamernost, vec mi je zasmetalo tvoje apriori lepljenje etiketa nekome koga ne poznajes.
A moje zdravlje je ipak meni najbitnije i veoma vodim racuna o njemu.

Posto nisam sujetan izvinjenje je prihvaceno  (pijemo).

Quote from: banbo on November 04, 2014, 09:22:46 PM

Izvini na prozivci, ali ovakve stvari mogu biti opasne po okolinu kao i po tebe, ja samo apelujem na ljude koji ovo citaju da vode prvenstveno racuna o posmatracima, o sebi pa onda i okolini, jer zdravlje i zivot su preskupi a sve materijalno se moze popraviti ili nadoknaditi. Ne bih zeleo da ulazim u dublju raspravu, toliko od mene u ovom Topiku.

P.S.
Izvini jos jednom na prozivci. Ovo shvati naj dobronamernije.

tibeteagle

QuoteU cemu je razlika da li se raketa ispaljuje sa zemlje ili iz multikoptera ? Ja ne vidim neku veliku osim sto su ove manje, lakse i bezopasnije od onih mnogo vecih koje se ispaljuju sa zemlje.
Sa zemlje se uvek ispaljuje prema gore, a kada pada je već hladna ili potpuno izgorela. Horizontalno ispaljeno sa MK leti odmah prema  dole, pa to može biti malo opasnije, jer se ne ugasi pre nego što stigne do zemlje i može nešto da zapali.

Nisam protiv ove lude zabave, ali treba paziti jer, ko se igra šibicom... Ja sam se igrao kao klinac, i zapalio dedinu suvu kukuruznu trsku.  :big smile

;namig

zajko

Zeleo bih da predlozim da nekako ovu komunikaciju, usvojimo za ubuduce kao model, ovde na forumu…

Kad sam vec tu.. dopada mi se ovo sa raketama, ali mene zanima iz aviona, taman posla sad sa drona na ovu frku, a i nesto me nepale… Ako nije problem, pojasni nam kako si resio remote el.upaljac, da ne lupam glavu, mene zanima vatromet i one patrone za smoke, verujem da je isto/slicno…

(pijemo)
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

nebeski

Jedan od razloga zasto sam izabrao DEMON rakete je taj sto "motor" radi skoro do samog trenutka rasprskavanja, tako da prilikom leta kada se raketa ispali horizontalno ne gubi puno na visini pre rasprskavanja. Tako da kada se multikopter digne dovoljno visoko rasprskavanje ce uvek biti u vazduhu sto se vidi na snimku prvog ispaljivanja. Kod drugih raketa koje sam probavao mi se desavalo da se rasprsnu i pre poletanja sto je bilo nedopustivo jer mi je hexa ipak draga i ne bih da je zrtvujem zbog tamo neke rakete  :big smile
A raketa ni iz multikoptera ne mora bas horizontalno da se ispaljuje  ;namig

Inace i ja sam kao malo stariji klinac imao slicnu epizodu poput tvoje sa trskom, tako da mi je problematika poznata  (fiu).
Ne znam da li zbog toga ali u gepeku uvek imam jedan veliki aparat za gasenje pozara koji mi nikada nije trebao  (yay)

Quote from: tibeteagle on November 04, 2014, 11:59:12 PM
QuoteU cemu je razlika da li se raketa ispaljuje sa zemlje ili iz multikoptera ? Ja ne vidim neku veliku osim sto su ove manje, lakse i bezopasnije od onih mnogo vecih koje se ispaljuju sa zemlje.
Sa zemlje se uvek ispaljuje prema gore, a kada pada je već hladna ili potpuno izgorela. Horizontalno ispaljeno sa MK leti odmah prema  dole, pa to može biti malo opasnije, jer se ne ugasi pre nego što stigne do zemlje i može nešto da zapali.

Nisam protiv ove lude zabave, ali treba paziti jer, ko se igra šibicom... Ja sam se igrao kao klinac, i zapalio dedinu suvu kukuruznu trsku.  :big smile

;namig

Ovih dana cu napraviti novu temu sa vise detalja o samoj realizaciji, tako da ako ima neko ko se nije bas puno uplasio na ovu frku i hteo bi da proba naci ce detalje   oo)).

(pijemo)

Quote from: zajko on November 05, 2014, 12:26:14 AM
Zeleo bih da predlozim da nekako ovu komunikaciju, usvojimo za ubuduce kao model, ovde na forumu...

Kad sam vec tu.. dopada mi se ovo sa raketama, ali mene zanima iz aviona, taman posla sad sa drona na ovu frku, a i nesto me nepale... Ako nije problem, pojasni nam kako si resio remote el.upaljac, da ne lupam glavu, mene zanima vatromet i one patrone za smoke, verujem da je isto/slicno...

(pijemo)

norrin radd

Ovako su madjari radili pre par godina:

http://www.youtube.com/watch?v=OydcPc5y-As

nebeski

Aaaaauuuuuuu    (:sok:)  (res) :)aplauz  :)aplauz

P.S.
Jel to pokušavaš da nam kažeš da ni Mađari ne bacaju bombone iz vazduha pa ih niko ne linčuje zbog toga  (kush)? mmmm  :angel

Quote from: norrin radd on November 05, 2014, 01:21:38 PM
Ovako su madjari radili pre par godina:

norrin radd

Ne, samo pokusavam da okrenem na salu  (pijemo)

tibeteagle

Svakako neka bude pri ruci aparat za gašenje, pogotovo ako na livadi ima suve trave i žbunja.

Interesantno je da su se prve rakete iz letelice ispaljivale baš pre 100 godina. Sa njima su skidali sa neba nemačke izviđačke balone, a kasnije i oni veći sa naoružanjem.

http://www.dieselpunks.org/profiles/blogs/knights-of-the-air-le-prieur