Evo nekoliko slika mog T Rexa 600 gassera !
Koristio sam gassermanov kit za konverziju ali sam umjesto originalnog alignovog sistema za hlađenje ubacio ventilator i kućište ventilatora radi boljeg hlađenja. Naime njegovo stock hlađenje nije baš dovoljno ili je na granici pa sam ipak zbog sigurnosti stavio predatorov sistem. Sada nemam problema sa hlađenjem motora . Maksimalna temperatura motora je do nekih 135 stepeni na najtoplijem dijelu , dok tijelo motora ima temperaturu 85-90 stepeni. Preporučujem svima koji imaju namjeru vršiti ovu konverziju da takođe ugrade ovaj sistem za hlađenje.
Imao sam velikih problema sa štelovanjem karburatora zbog kojeg mi je čak i motor zaribao pa sam morao zamjeniti cilindar klip i kariku . Nakon promjene opet nisam mogao dobro naštelovati motor da bih neki dan kupio drugi motor od Kremica sa kojeg sam skinuo karburator da probam na mom motoru i motor radi perfektno. Sada ću samo nabaviti još jedan karburator i onda imam motor za jedan avion !
Zaboravih reći da je auspuh takođe gassermanov , odličan je , njegova cijena je oko 90 dolara ! Još bolji auspuh je Zimmerman , njega ima Bojan iz BL na svom heliju ali je negdje oko 140 eura ( baš je skup ).
Ignition na motoru troši puno struje , negdje oko 1800 mA po rezervoaru (oko 25 minuta letenja ) Imam i drugi ignition kineski koji još nisam isprobao ali kažu da su performanse iste a potrošnja puno manja .