Main Menu

Zasto ne stizu veci paketi iz HK Evropa?

Started by Vaci, June 20, 2015, 11:22:29 AM

Previous topic - Next topic

pnedic

Elem, informacija iz Holandije:
Carina u Holandiji (valjda je pri GLS-u) je zadrzala paket jer nema potrebne carinske dokumente. Navodno GLS je kontaktirao HK oko toga. Naravno ili nije ili ovi iz HK nisu nista reagovali. U svakom slucaju neko od njih (ili svi) spava(ju).

U ponovnom chat-u sa HK mi je receno da su digli "issue" da njihovo Eu skladiste kontaktira GLS i vidi sta fali. Mada jos nije istekao "transit time".

By the way naisao, sam na brdo kritike na racun GLS-a. Nasli se, HK i GLS nema sta.

pnedic

Ljudi pa zar je to moguuuuceeee ?

Dok sam ja jurio paket u Holandiji, psovao GLS i dizo frku u HK, meni STIGO PAKET !!!. Stigao u Beogradsku carinsku ispostavu. Pokupih ga danas (platio 990din PDV-a i 360 din otvaranje paketa i vozi bato).

Kako, to niko zivi ne zna. DANAS je drugarica zvala GLS u Holandiji i rekli joj ono sto sam postovao danas ujutro. Vidi se da je paket prosao kroz ruke GLS-a. Srecom zaobiso je AKS i najavljenu demoralisucu proceduru carinjenja u Subotici, sanitarnih pregleda i ostalih s....

Nemam pojma da li je moje urgiranje nesto pomoglo, ali mi se ipak cini da sam ja talasao bez potrebe i vikao u vetar.
Mislim ipak da je GLS kontaktirao HK, da je HK dostavio potrebne dokumente i sve krenulo na put. Tracking info je totalno ne upotrebljiv (mada se tacno vidi da posiljka ima isti onaj track broj koji je prilozen na HK). U svakom slucaju mogu da kazem BRAVO za HK a verovatno i za GLS (koji je napravio predstavu i sipao dezinformacije).

Dakle rezime. Paket placen 12.06.2015 - stigao u Bg juce 22.06.2015. Paket stigo ne ostecen. Jedino sto fali jedna sitna stvar i to sam digao RMA kod HK. Videcemo sta ce da bude od toga, ali model moze da poleti ! AKS se nije umesao !

Evo slika dole:

Carinska deklaracija (sa adresom posiljaoca)

Kaze transportovao ga GLS.

Dal' sam ja sretnik ili je HK resio problem oko transporta, nemam pojma. Zelim ovakvu srecu i svima vama ostalim !

Vaci

Zivote bem teeeeeee..... pa zar sam ja najgori od svu decu? Kad te nece, nece te... Ti si dakle psovao unapred i u moje ime, a tebi sve stiglo u rekordnom roku HAHAHAHAHA  :hehe

Pa cekaj, jel ti stiglo postom ili AKS-om? Da ga nisi podizao ko bi ti isporucio paket?

Ne znam dal je ona prepiska sa pocetka teme trgla HK da uradi nesto oko tih papira? U glavnom meni pare zarobljene kod PayPala, a kad mi ih vrate uzece 4e proviziju.... Ne znam dal da pokusavam ponovo..... jaoooooo zivote....

pnedic

Quote from: Vaci on June 23, 2015, 05:01:17 PM
Zivote bem teeeeeee..... pa zar sam ja najgori od svu decu? Kad te nece, nece te... Ti si dakle psovao unapred i u moje ime, a tebi sve stiglo u rekordnom roku HAHAHAHAHA  :hehe

Pa cekaj, jel ti stiglo postom ili AKS-om? Da ga nisi podizao ko bi ti isporucio paket?

Ne znam dal je ona prepiska sa pocetka teme trgla HK da uradi nesto oko tih papira? U glavnom meni pare zarobljene kod PayPala, a kad mi ih vrate uzece 4e proviziju.... Ne znam dal da pokusavam ponovo..... jaoooooo zivote....

NE, Hvala Bogu AKS se nije umesao ni malo (valjda). Bar nema tragova od AKS-a. Stiglo redovno na carinu u BG.

Pazi, ja sam danas (ujutro) kod HK urgirao da oni zovu GLS i da im ovi objasne sta od papira fali. Medjutim izgleda da je ipak tacna informacija da je GLS to odmah odradio a HK odmah poslao papire. Samo nemam pojma koje papire.
Jer sam ja DANAS dobio informaciju da je paket zadrzan na carini kod GLS zbog nedostatka papira - ovo je informacija direktno iz Holandije iz GLS-a. Zamisli koja dezinformacija !!!!

I dalje mi nije jasno kome je GLS isporucio paket u Srbiji. Verovatno nasoj posti. Ili je moje talasanje po AKS-u i tu nesto uticalo.
Ma imam bre osecaj da se sve odigralo iza mojih ledja i da sam ja samo laprdao bezveze i dizo frku. Nemoguce je da su oni munjevito reagovali na moju dreku.

Ali ipak smatram da je HK tu odigrao kljucnu ulogu, uvidevsi problem i dostavio ono sto je GLS-u trebalo.

S obzirom kolilko je GLS zatvoren za informacije a otvoren za brdo dezinformacija, tesko da cu saznati put koji je presla moja jedrilica do mene.

Moram da idem sad. Nastavicu razmisljanju na tu temu, pa da vidimo sta bi mogli za tebe da odradimo.

marko.jovanovic

Quote from: Vaci on June 22, 2015, 06:26:40 PM
Quote from: marko.jovanovic on June 22, 2015, 05:04:44 PM
Ništa to nije vredno provizije koju pojedinci uzimaju za to što naručite iz EU skladišta (da ih ne navodim ponovo več su pomenuti).
Ako do sada niste shvatili u kojoj zemlji živite onda se cimajte i dalje.

Marko Jovanovicu..... toliko puta prozivani ovde.... da li si pitao "te pojedince" da li mogu da ti uvezu jednu jedrilicu od 2m? A? Nisam cuo? PA NISI!!!!! OPET delis savete za koje nisi kompetentan. Molim te nemoj OPET sebi jamu da kopas breeeeee.... Ne radi se ni o kakvoj proviziji, ne nagadjaj  i ne lupaj, kad me vuces za jezik. Pitao sam coveka, ne moze ni on ko sto ne mogu ni ja. Ne moze da zaobidje sistem. Dakle, ako ti bas merak na konkretnu stvar, tetka u Nemacku i autobus su jos ne zamenljivi.... na zalos'. A ti stani malo na loptu.

Pa neznam da li od 2 metra ali meni je stigao preko jednog od njih FW190 koji ima raspon krila 1200mm kome su krila bila spojena tj bila su dužine tačno 1200mm.
Kutija je bila više nego 1,5m jer je ja u Passat-a nisam mogao da stavim u gepek. Kada sam je preuzeo kod njih sam ostavio kutiju.
Sve te jedrilice dolaze sa krilima iz dva dela i manje su kutije nego u mom slučaju.

Tako da nemoj odmah tako brate naglo da donosiš ocene o meni.
Ako te interesuje ko mi je to prodao pošalji na PM pa ću ti reći jer ne želim da ispadne REKLAMA.
Inače taj model je mene sa svim dodacima(retrakti, nav ligths, flaps, plug-n-flay verzija izašla mnogo manje i posle provizije za kupovinu nego da sam takav odnosno sličan model kupio kod nas da ne pominje opet kod koga.)
The ground is the limit (or a water)

Vaci

Ne znam vise.... previse razmisljanja i stresa..... a samo sam hteo da kupim igracku.  oo)) Sad bih dao i duplo samo da sam dobio sta sam hteo i da se nisam ovoliko iznervirao i stresirao.