Main Menu

Zasto ne stizu veci paketi iz HK Evropa?

Started by Vaci, June 20, 2015, 11:22:29 AM

Previous topic - Next topic

Vaci

Pa evo, kopalo se i iskopalo. I nije resilo problem, zanimljivo.

Transcripts:
Operator Marlo has joined the chat.
[16:36:13]   Marlo: Thank you for contacting HobbyKing. This is Marlo. How can I help you today?
[16:36:21]   Vladimir: Hello
[16:36:30]   Marlo: Hi Vladimir.
[16:37:08]   Vladimir: Marlo, let me introduce you to the problem, and we will continue. Thank you for patience.
[16:37:10]   Vladimir: Transcripts: Operator Jay Harold has joined the chat.
[16:42:40]   Jay Harold: Hello Vladimir, thank you for contacting Hobbyking support! How may I help you?
[16:48:37]   Vladimir: Hello, i now have a BIG problem. I waited more than 2 weeks for an order from euro warehouse just to find out that it returned back to HobbyKing. Your colleague did not know the reason, and assured me to that ypu will trace the problem, so i said that he resend the order. Now i dont want to wait so long, because i believe the same thing happened. Could you please tell me where is order number 20011744620? It says again that it is delivered couple of days after being sent, and its delivered in Netherlands not in Serbia? You seem to have some serious issues with GLS or my country, because none of my friends could order aeroplane or some bigger package from HobbyKing.
[16:49:27]   Jay Harold: Thank you for alerting us about this. Let me check this item. One moment please.
[16:54:47]   Jay Harold: Thank you for waiting. I see on the tracking site that the order is returning to us. I already coordinated the order to our warehouse department to check for this order. I assure you that we will checked on the courier why they retuning the order to us. Once we successfully received the order, we will immediately notify you.
[16:57:08]   Vladimir: Mr. Harold, i cannot wait entire summer for you to resolve your courier problems. How will you notify me?
[16:57:41]   Jay Harold: I completely understand how you feel now, Vladimir. We will send you an email notification for this.
[17:00:47]   Vladimir: Thank you for your compassion, but that does not resolve the same problem for second time. After i recieve email in which you tell me that order has arrived in your warehouse, and it will very soon, what then? I start typing entire history again to someone else? WHEN it returns, what is the solution? Im totaly frustrated, and im veerrrry close to just asking my money back..... I really need some answer and logical solution
[17:02:45]   Vladimir: You see, i ordered even bigger order from Global warehouse based on this plane that should have arrived, so for now i have 200 euros wasted and hotthing in my hands
[17:02:57]   Vladimir: That is not good
[17:05:26]   Jay Harold: I know that this is frustrating on your part. Once the order arrives to us, we can used different shipping options to reshipped the order. We are asking a little of your patience and understanding on this. I assure you that our logistic teams will look on and coordinate with the courier to check on this.
[17:08:58]   Vladimir: Based on your experience, since on GLS it says it ALREADY is delivered this morning, how long will it take for it to go trough your system and for me to receive the email. I showed patience first time, and i had the SAME promise about logistics and everything......
[17:11:11]   Vladimir: Last time it was in your warehouse for 10 days and i dodnt recieve any email
[17:12:50] Vladimir: Previous order is 20011657328 you can check the dates your self
[17:14:02]   Jay Harold: Since I've properly coordinated the returning order, please expect the notification in 24 - 48 hours. I understand that, since it was between our logistic team and the courier, I cannot tell you exactly the reason for it. Regarding to the first order, it was not coordinated with our warehous.
[17:21:25]   Vladimir: Ok so your logistic team actually did coordinate this order, and it still returned? That means it is hopeless, and that some things are not well defined in contract between your company and GLS or GLS and customs. I will wait a day or to for that email, for which i doubt i will receive based on previous experience. When order is in your warehouse, tell me the procedure for me to get my money back. This is first time i am forced to think about this when buying form Hobby King, its sad.
[17:22:16]   Jay Harold: I really apologize for this. Once you received the email notification, please contact us immediately so we can immediately process the compensation.
[17:24:09]   Vladimir: Thank you Harold for understanding. Is compensation trough HobbyKing or do i contact PayPal? I never done this and i would like to know
[17:25:16]   Jay Harold: No worries. I appreciate as well your kind understanding on this, Vladimir. We can credit the full amount as bonus points which you can use on your next order with us or refund it back to your PayPal account. [17:26:33]   Vladimir: If i refund it on paypal account, do they put it back on my credit card so i can use that money freely?
[17:28:17]   Jay Harold: Please contact PayPal to confirm this as I also do not know their process.
[17:28:38]   Vladimir: Ok thank you. Have a nice day. The visitor has left the chat. The chat is ended.
[16:37:50]   Marlo: Give me a moment. Let me review the transcript you have sent.
[16:38:04]   Vladimir: So, after all, i waited 48hrs and would like to know what is going on with my order
[16:38:11]   Vladimir: i here
[16:41:06]   Marlo: Let me check first, Vladimir. Please bear with me.
[16:41:12]   Vladimir: ok
[16:49:10]   Marlo: Sorry to keep you waiting.
[16:49:42]   Marlo: Your order 20011744620 has Posted, June 17, 2015.
[16:50:05]   Marlo: It was shipped via Registered (Tracking) Parcel and the transit period is 3 to 14 days business days.
[16:50:41]   Marlo: I'll provide you your tracking number. One moment please.
[16:50:58]   Vladimir: Noooooooo are you joking with me???????
[16:51:15]   Vladimir: 47150052893981
[16:51:20]   Marlo: Oh I'm sorry for the confusion, Vladimir.
[16:51:30]   Marlo: The order has returned to our warehouse.
[16:51:42]   Marlo: Hold on. Let me double check this for you.
[16:51:54]   Vladimir: Oh my god.....
[16:52:35]   Marlo: We will sort this out for you. Please just give me a moment.
[16:54:33]   Vladimir: I will help you a little. Since i contacted GLS partner in Serbia (AKS courier) they contacted GLS. And response of GLS on why it returned to you was:
[16:54:36]   Vladimir: “Hello, there we're no correct details on the parcel for Serbia. (invoice with stamp was missing)”
[16:55:06]   Vladimir: Does it help??? I need my plane and i want to help you to help meeeeee
[16:56:14]   Vladimir: Sort it out with them, you cant send to entire country with GLS and you never find out why?
[16:58:34]   Marlo: Thanks for the information. As of this time, there is still no information as to why it exactly returned to our warehouse. I have raised your concern to our department now and we can process you a full refund for the order. So that would include the shipping cost you have paid. Are you amenable of this, Vladimir? We will work this out with GLS.
[16:59:26]   Marlo: We can refund you via your HobbyKing account as bonus points or via PayPal. Whichever you would prefer.
[17:00:25]   Vladimir: Ok, so which option returns me money on my credit card, so i can buy something somewhere else?
[17:01:07]   Marlo: That would be through the payment method you have used which is via PayPal, Vladimir.
[17:01:39]   Vladimir: Ok, how do i do that? I go on my paypal account?
[17:02:59]   Marlo: I can request it right now from our department. and if approved, we will request it right away via PayPal.
[17:03:05]   Marlo: Please be reminded of the following refund processing timeframe: For PayPal payments: Transaction less than 120 days will be processed within 7 business days. Transaction more than 120 days will be processed within 1 to 3 weeks.
[17:03:44]   Marlo: Would you want me to process it for you now? By the way the total amount to be refunded is $89.71.
[17:04:06]   Vladimir: So i will not receive my money right away, but i will be here in week the most?
[17:04:55]   Marlo: The processing time usually takes 7 business days.
[17:05:20]   Vladimir: Do i receive some email or reciept?
[17:05:54]   Marlo: You will receive an email for it. Just let me know if you want it to be processed.
[17:06:15]   Vladimir: Ok, do it now
[17:06:36]   Marlo: Alright. Please bear with me. Give me a moment.
[17:11:10]   Marlo: Vladimir, it has been approved by our department and I have also requested the refund through PayPal. You may check your account after 7 business days for the refund. You may also contact PayPal directly for possible updates.
[17:11:24]   Marlo: Is there anything else I may help you with today?
[17:11:37]   Vladimir: Yes please
[17:13:48]   Vladimir: Since this is not just my problem, but, as i said, all my friends from Serbia that want to order bigger package cant order them for same reason (i guess), could you tell me how will you solve this problem and how long will it take. I mean, its just missing invoice with stamp, that is stupid reason for entire country not to buy aeroplanes from HobbyKing
[17:16:01]   Marlo: Oh I see. I will raise your concern to ourdepartment, as of this time I may not be able to commit to a speific time frame. But we will work toward fixing this situation and find possible solutions for it.
[17:16:17]   Marlo: Thank you for informing us this issue, Vladimir.
[17:16:43]   Vladimir: Ok, thank you for your help. Have a nice day
[17:16:55]   Marlo: You're welcome. Have a nice day as well.
[17:17:00]   Marlo: Thank you for contacting HobbyKing. You can now click "End chat". By the way for self help on your HobbyKing inquiries, you may also check our Help Center by clicking "24 hour Support Centre" on the upper right part of our website.
The visitor has left the chat.
The chat is ended.

Sve zbog jednog papira sa pecatom.....

Viper

Paket nece da stigne, ne gubi vreme. Jednostavno ima problema sa GLSom i HK, i mozes da vidis da se puno ljudi zali, ne samo iz Srbije. Ako ides preko paypala prijavi tamo problem i refundirace ti novac u roku od 2 dana najvise...bar moje iskustvo. Ako se zalis u HK, tamo pocnu da kenjaju, te istrage, te cuda, te rok za izvestaj o istrazi 2 meseca...

pnedic

Evo da se ja nadovezem na pricu jer imam isti problem i 4 puta sam razgovarao sa idiotima iz HK, cetiri puta objasnjavao problem. Isto sam caskao i sa Marlom. Po obicaju HK ima problem sa nekim a nema potencijal da resi taj problem.
Elem, problem je sto se AKS uvalio kao partner GLS-a. Zasto je to problem:
1. preuzeli su proceduru carinjenja a sluzba im se nalazi u Subotici. Dakle sve sto nije odredisna adresa Subotica, dodaje bar jos jedan dan na isporuku (u najboljem slucaju) - al ovo je najmanji problem.
2. tu se uglavio "sanitarni inspektor" koji mora da zaradi leba pa je AKS izmislio da MORA da se obavi sanitarni pregled nasih modela !!! To placamo mi koji narucujemo model prilikom onog preuzimanja sto se nikada nije desilo.
3. NAJVECI problem je sledece: AKS/carina zahteva carinisku deklaraciju (custom invoice) koja je pecatirana i potpisana. Jer za njih ne postoji elektronski potpis. Sa druge strane, HK kreira custom invoice BEZ tih s.... i prilaze uz posiljku (paket) GLS-u. I naravno ovi (GLS) posto znaju da ne mogu da salju paket za Srbiju, jer ce im se vratiti, oni ni ne salju paket. Cekaju 10 dana i onda vrate HK-u. Problem je kod te "carine" pod tackom 1 koja trazi pecat i potpis !!! Mozda trazi i onaj veterinarski, pardon sanitarni inspektor pecat i potpis.
4. Naravno HK ne razume sta je pecat i potpis na custom invoice-u, pa od MENE trazi da kontaktiram GLS i da mi GLS napise zvanicno pismo sa detaljima sta fali od dokumenata, zbog cega paket nije otisao na put. HK nece otvoriti istragu sve dok ne prodje 10 radnih dana, sto im je GLS (ugovorno) rekao da mu treba za transport ILI dok im GLS ne vrati paket nazad.
5. I na kraju, kad paket stigne (sto se nikad nece desiti) na carinu u Suboticu, od mene, kao primaoca, AKS zahteva: kopiju licne karte, ovlastenje spediteru, izjava o krajnjoj nameri... (ovo je citat sluzbenika iz AKS)

Gospodo draga, jedini problem ja vidim u AKS-u koji se tu uvalio kao partner GLS-a.

U svakom slucaju, u ovom momentu, NE POSTOJI mogucnost da se (veliki) paketi dopreme iz Holandskog skladista za Srbiju putem GLS-a. Nazalost, pri kupovini sa HK EU warehouse nije moguce birati opciju transporta (osim mozda UPS ili DHL, nemam pojma).

Treba PECAT i POTPIS !!!

Ja jos uvek ne odustajem ali mislim da sam naletio na zid budalastine. Inace, jos jedna stvar. SVAKI mail koji posaljete dirktno GLS-u - redirektuje se na (nazovi) kompaniju AKS. Tako da ne mozete direktno da komunicirate sa NL skladistem. Pokusacu telefonom

coka

pnedic

Malopre sam u kontaktu sa sluzbenikom AKS dobio jos sledece informacije:
moje pitanje: kome treba pecat i potpis ? njegov odgovor : carini u Subotici.
moje pitanje: kome treba da se obratim sa pitanjem zasto paket nije krenuo ? njegov odgovor : GLS-u u Holandiji.

Za mene ovo nema logike, ili je ipak ono sto sam rekao da GLS nece da salje za Srbiju jer zna da ce carina ili AKS da vrati nazad paket. Sada cu da kontaktiram prijateljicu u Holandiji i zamolim je da zove GLS pa da vidimo.

zajko

Samo da malo korigujem, posto sam upucen u odnos AKS-GLS....
Za sada je AKS pravni zastupnik i desna ruka GLS, koji je inace ogroman na nivou EU i radi perfektno, u EU, nije pravljen za SRB...
Sa druge strane GLS ima Ugovor sa HK za jeftin prevoz njihovih porudzbina po EU... Valjda ne razmisljajuci, HK je tu ubacio i SRB, verovatno ce je vrlo brzo izbaciti sa tog spiska, nece slati GLS u SRB... Zato sto GLS placa AKSu spediterske usluge carinjenja i evidencije prilikom isporuke na adresu.. kucnu... Kod nas je sve to, kao i sve ostalo jako skupo, sa druge strane GLS ima malu cenu dostave po paketu, ali velika kolicina paketa za EU, i nema carine i ostalih dazbina, drugim recima nema spedicije, po EU se paketi dostavljaju kao i kod nas preko kurirskih sluzbi, bez ikakvih komplikacija i spedicija, to vise NE postostoji, ali samo za EU...
Paketi AKSu za dostavu u SRB stizu u BUDIMPESTU i svaki dan kombi ide po te pakete, i cinjenica carini se u Subotici... kad se ocarini i plate dazbine, ide paket na adresu... Normalni paketi, placeni po normalnoj tarifi, idu glatko, zadrze se 2-3-4 dana u Subotici na carinjenju i stizu na adresu... kao i DHL/FEDEX/UPS i svi ostali medjunarodni kurir servisi... Posto centrala GLS zna da smo mi komplikovani sa uvoznim papirima i dazbinama, a malo su naplatili prevoz, ili uopste nisu dogovorili prevoz paketa za SRB (sto je verovatnije), kad paket stigne u BUD, saceka verovatno malo ili nimalo, i vrate ga posiljaocu, odnosno HK, jednostavno i ne pokusavaju da ga dostave, jer je komplikovano, a sad ce i zid... Njima je to samo bespotrebna zajebancija, HK verovatno jos nije doslo do mozga ili im je komlikovano da iskljuce SRB, a posto smo nikakvo trziste, mozda nas potpuno iskljuce iz dostave iz EU WAREHOUSE... ili samo one sitnice koje salju preko poste... a njih u EU skladistu ima malo-nimalo...

Racun-pecat, sanitarni pregled i ostali pregledi, posto se radi o kineskoj robi.. su svuda neophodni i regularni po zakonu, znaci po zakonu i to odredjuje carina da li treba ili ne treba, za komercijalnu robu obavezna... to nema veze sa spediterom-kuirirom, u ovom slucaju sa AKS/om... AKS samo svom klijentu saopsti sta je trazila ili sta trazi carina i ostale sluzbe... Te sluzbe nece da komuciraju sa klijentom uvoznikom, zato treba spediter...
Sanitarni pregled kosta negde oko 20000 din po proizvodu, ma koliko ih bilo u paketu, bar sam ja toliko platio 1 kom ili 1000000 komada, i budes presretan ako ga dobijes nazad.... traje do 7 dana... ako ta laboratoprija izda pozitivan nalaz, roba ulazi, ako je nestu sumljivo, roba se vraca posiljaocu...

Nemacki HH je u obavezi za neke elektricne uredjaje, konkretno chargeri da odradi neku kontrolu, za proizvode HH USA, radio systemi takodje i svasta nesto.. za ova 2 proizvoda znam iz licnog iskustva, kad roba ulazi u EU, kontrola se radi po istim pravilima u celoj EU u zemlji ulaska robe, ako je sve OK... putuje i prodaje se po EU... bez ikakvih problema...

A mi zivimo u nasoj slatkoj SRB.... GDe je mnogo toga tumbe... i NE doreceno...
ALi tako je i to treba prihvatiti, na neki nacin...

Ono sto je lose, sto se ovde svasta pise i kucka, a niste ni svesni da se sve cita... i najbitnije da NE MOZETE NIKAKO TO PROMENITI, time sto se ovde cvili.... vec samo dati nove ideje za nova pravila i zajebancije.... sto ce rezultirati samo jos gorim uslovima, po nas...
Tako je bilo pre xx godina i sa stanicama..  Cuh pre neki dan, da vise niti jedan heli sa  sa jednim ili vise rotora NE moze da udje, da  ga ne nazivam pravim imenom.. ima zilion nacina da se spreci, regularnih-zakonskih...

DA rezimiram, mislim da je najbolje da se uzdrzite od talasanja i price, kritikama bilo koje sluzbe ili firme, jer sem goreg, nista ne mozete ispraviti, to ce biti jednog dana sistemski... kad budemo deo EU.. mozda  mmmm mmmm ...
a sad  ()-() 4e
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

zajko

PS.. samo da dodam

Meni HH Germany salje GLS-om robu, razne stvari, kataloge i stosta... Kad krene sa odredista, mene iz AKS/a ODMAH zovu, krenuo je paket, to i to unutra, iznos taj i taj, spremaj papire, iako ih vec ima, da predamo carini unapred, mora da se hitno ocarini, jer i AKS ima zacrtani rok u kom mora da ocarini i isporuci od datuma prijema robe... Zovu po 5 puta na dan, ako nesto novo treba ili zaboravim, kurir expresno obavlja isporuku.... potpisi pecati, kao dokaz prijema robe, da bi dokazali da su na vreme isporucili posiljku...
Poslednji put oko N.godine je bilo smesno kako su se polomili za paketic sa 2 reklamna kalendara, morao sam da platim i valjda samo PDV na napisanu vrednost fiktivnu kalendara, ali papiri kao i sve ostalo, mislim da je deklarisana vrednost bila 2 x 5 Eur Total 10 Eur

()-()

pnedic

Zajko hvala na detaljnijem objasnjenju sta se desava.

Ja sam naravno revoltiran ovo napisao sta sam napisao jer nisam uspeo da dobijem konkretnu informaciju gde je zastoj i sta se desava. Moram da pohvalim radnika AKS-a koji je revnosno odgovarao na moja pitanja. Medjutim na kraju nisam dobio informacije da bih povezao stvari: nasoj carini fali pecat zbog cega GLS nije ni poslao robu. To mi nikako nije logicno, ali to je na kraju sta sam dobio od informacija.

pnedic

Quote from: zajko on June 22, 2015, 01:51:20 PM
...
Paketi AKSu za dostavu u SRB stizu u BUDIMPESTU i svaki dan kombi ide po te pakete, i cinjenica carini se u Subotici... kad se ocarini i plate dazbine, ide paket na adresu... Normalni paketi, placeni po normalnoj tarifi, idu glatko, zadrze se 2-3-4 dana u Subotici na carinjenju i stizu na adresu... kao i DHL/FEDEX/UPS i svi ostali medjunarodni kurir servisi... Posto centrala GLS zna da smo mi komplikovani sa uvoznim papirima i dazbinama, a malo su naplatili prevoz, ili uopste nisu dogovorili prevoz paketa za SRB (sto je verovatnije), kad paket stigne u BUD, saceka verovatno malo ili nimalo, i vrate ga posiljaocu, odnosno HK, jednostavno i ne pokusavaju da ga dostave, jer je komplikovano, a sad ce i zid... Njima je to samo bespotrebna zajebancija, HK verovatno jos nije doslo do mozga ili im je komlikovano da iskljuce SRB, a posto smo nikakvo trziste, mozda nas potpuno iskljuce iz dostave iz EU WAREHOUSE... ili samo one sitnice koje salju preko poste... a njih u EU skladistu ima malo-nimalo...

... AKS samo svom klijentu saopsti sta je trazila ili sta trazi carina i ostale sluzbe... Te sluzbe nece da komuciraju sa klijentom uvoznikom, zato treba spediter...
Sanitarni pregled kosta negde oko 20000 din po proizvodu, ma koliko ih bilo u paketu, bar sam ja toliko platio 1 kom ili 1000000 komada, i budes presretan ako ga dobijes nazad.... traje do 7 dana... ako ta laboratoprija izda pozitivan nalaz, roba ulazi, ako je nestu sumljivo, roba se vraca posiljaocu...

...

Nesto mi nije jasno iz ove tvoje price.
1. Ko ide po pakete u Budimpestu: AKS ili GLS ? Iz tvojih reci sam shvatio da AKS kombi ide u BUD da preuzima pakete. Sto bi onda Madjari apriori vracali pakete nazad ?
2. Sta smatras pod "paketi po normalnoj tarifi" ?
3. Jel se nisi zezno za jednu nulu za sanitarni pregled 20,000.00 din  (:sok:) ?
4. Kako nema sanitarnog pregleda za robu koja stigne na carinu u BG - mislim za nase modele i ostalu opremu ?

Licno mislim da GLS ne isporucuje samo nase modele za Srbiju, sigurno isporucuju jos milion drugih stvari. Tako da mislim da Madjari bas i ne mogu tek tako da vracaju robu nazad.

Vaci

Sve u svemu F T 1 P....

Nema sta da se kuka, vec da napisemo ovde da nekom ne padne na pamet kao nama da pokusa da "nadje i problem i resi ga".... jer problem resenja nema. Sistem je takav kakav je, masinerija koja se sporo i tesko menja, prilicno zastarela i zardjala... Ostaje mi da se nerviram par dana, i da se pomirim sa sudbinom, jer zivim tu gde zivim. Kako ono bese, nama nema pomoci...

pnedic

Hahahaha, sad je drugarica u Holandiji zvala GLS i rekli joj da moj tracking broj "ne postoji kod njih u sistemu". Sta kazes Zajko, GLS super kompanija  :hehe
Pa meni nisu odgovorili na 3 maila. Zato sam i angazovao nekoga u Holandiji da ih zove telefonom.

Ajde nadam se da NISAM U PRAVU !

Vaci, haman je tako !

marko.jovanovic

Ništa to nije vredno provizije koju pojedinci uzimaju za to što naručite iz EU skladišta (da ih ne navodim ponovo več su pomenuti).
Ako do sada niste shvatili u kojoj zemlji živite onda se cimajte i dalje.
The ground is the limit (or a water)

zajko

Quote from: pnedic on June 22, 2015, 03:14:23 PM
Quote from: zajko on June 22, 2015, 01:51:20 PM
...

... AKS samo svom klijentu saopsti sta je trazila ili sta trazi carina i ostale sluzbe... Te sluzbe nece da komuciraju sa klijentom uvoznikom, zato treba spediter...

...

Nesto mi nije jasno iz ove tvoje price.
1. Ko ide po pakete u Budimpestu: AKS ili GLS ? Iz tvojih reci sam shvatio da AKS kombi ide u BUD da preuzima pakete. Sto bi onda Madjari apriori vracali pakete nazad ?
2. Sta smatras pod "paketi po normalnoj tarifi" ?
3. Jel se nisi zezno za jednu nulu za sanitarni pregled 20,000.00 din  (:sok:) ?
4. Kako nema sanitarnog pregleda za robu koja stigne na carinu u BG - mislim za nase modele i ostalu opremu ?

Licno mislim da GLS ne isporucuje samo nase modele za Srbiju, sigurno isporucuju jos milion drugih stvari. Tako da mislim da Madjari bas i ne mogu tek tako da vracaju robu nazad.

AKS salje vozilo po pakete u BUD u njihov magacin, na osnovu obavestenja (system-computer) da postoje posiljke i za SRB... Verovatno da ih ima prilicno vise nego nasih ili vec Vasih RC paketa sa HK EU... Ali ne podleze sve sanitarnim pregledima i raznim drugim pregledima carine... GLS, koliko ja znam NE garantuje isporuku za 24 ili 48 sati kao DHL/FEDEX/UPS world wide ali su unutar Evrope Ogromni i jako dobro i brzo posluju, ima ih po EU svuda, samo sibaju okolo/naokolo i jako su brzi, ali samo unutar EU, gde nema papirologije... To znam i garantujem, jel sam napolju mniogo puta radio sa njima i perfektni su... jeftini za male pakete i male posiljke , skupi za vece i palete, za vece posiljke, mislim palete i ostalo Liegl&Descheser, takodje odlicni i brzi i jeftini, ali sve to vazi samo za unutar EU. Da ne kazem duplo, ali maltene, je skuplje kad paket stize  za SRB... nego u CRO i HU... a evo gde su.. ali su EU...
Oni prave posebne Ugovore sa firmama/prodavcima i servisiraju njihove potrebe...zavisno od kolicine i velicina paketa i ko zna cega jos... Zato recimo HH Germany nama dilerima, salje samo GLS ili palete Liegl& Deschaser, nece da salje bilo kojom firmom..
Gens Ace Germany, samo DPD baterije do 5000Mah, ma koliko da ih je... ili TNT preko 5000Mah, ma koliko da ih je... itd...itd...
Bog samo zna kakav je Ugovor HK i GLS, a nije ni tino, bitno je da veci paketi ne dobace do SRB, ali dobace do HU....
Ne vracaju Madjari, oni su samo zaposleni, vraca GLS Madjarska, na osnovu necega.... za njega je to samo paket koji treba da se dostavi, ne zanima ga sta je unutra, zanima ga koliko ga kosta dostava, koliko je naplatio i jel se cesto vraca, jer i to njega kosta...

Meni se mnogo puta desilo da taj tracking broj HK kineski ili HK EU, nema blage veze sa zivotom, ako nisi primetio , taj broj dobijes jako brzo kao potvrdu HK, generise se valjda iz neke data base... ko zna odakle

Nisam pogresio imao sam 10-15 micro aviona... 1 je otisao na pregled
i isto toliko otprilike ECX Automobila, takodje 1 na pregled... cena je bila nesto malo preko 40.000 din...
Jedva sam uspeo da ih vratim nazad posle mesec i kusur dana, ali sam i na njih morao da platim carinu + PDV i rekose bice unisteni, OK vratite ih unistene... Nista nije bilo unisteno cak ni osteceno, posle mi ta neka riba kaze samo se uzme malo boje pipetom i uzorak materijala za ispitivanje...

To sto stize postom SRB, drzavna firma, carina je kod njih dole u Posti 6.. valjda su tu drugacija pravila, ne znam... mozda ne stize komercijalna roba.. valjda uvoznici ne koriste postu za uvoz komercijalne robe... nemam pojima, ali nisam cuo da je to bilo zahtevano dole.. ko ce ga znati...

Uostalom imas na netu gomile web.shopova koji nemaju SRB kao destinaciju za slanje, a na neko insistiranje, samo kazu Sorry... ne mozemo da saljemo ... mali smo, siroti.. beznacajni... za iole ozbiljan posao... ne mislim samo na RC, generalno... ne isplati im se da se bakcu...

Vaci

Quote from: marko.jovanovic on June 22, 2015, 05:04:44 PM
Ništa to nije vredno provizije koju pojedinci uzimaju za to što naručite iz EU skladišta (da ih ne navodim ponovo več su pomenuti).
Ako do sada niste shvatili u kojoj zemlji živite onda se cimajte i dalje.

Marko Jovanovicu..... toliko puta prozivani ovde.... da li si pitao "te pojedince" da li mogu da ti uvezu jednu jedrilicu od 2m? A? Nisam cuo? PA NISI!!!!! OPET delis savete za koje nisi kompetentan. Molim te nemoj OPET sebi jamu da kopas breeeeee.... Ne radi se ni o kakvoj proviziji, ne nagadjaj  i ne lupaj, kad me vuces za jezik. Pitao sam coveka, ne moze ni on ko sto ne mogu ni ja. Ne moze da zaobidje sistem. Dakle, ako ti bas merak na konkretnu stvar, tetka u Nemacku i autobus su jos ne zamenljivi.... na zalos'. A ti stani malo na loptu.

sloba_b

Evo da dam neku ideju, nije genijalna , nista spektakularno, delimicno se ne uklapa u temu razgovora ali se delimicno i uklapa. Mozda bi samo trebali da nadjemo nekog u Temisvaru gde bi nesto moglo da stigne pa da se ode tamo po taj veci paket i to moze vozom vrlo lako da se uradi, povratna karta je dzabalesku. A malo i turisticki ;) Karta iz Vrsca je 4evra, iz Bg nesto skuplje (i kolima slicno) Kod njih ima i dechatlon pa moze i garderoba neka sportska da se uzme super kvalitet za male pare (ipak je modelarstvo sport:) )

za slepo crevo uvek mora neki ranisan