Radujem se onom spisku, samo zato što je na neki način isterana moja ideja da se modelari na ovom Forumu predstave imenom i prezimenom.
Kad je to bilo predlagano pričalo se da je to ugrožavanje privatnost, spominjale se razne stvari, itd...
Sada, kad je frka, može... Ako...
Druga (bolna) istina je da (aktivnih) modelara ovde ima KOLIKO? MANJE OD 100 KOMADA...
1800 članova Foruma...
Sada su svima puna usta klubova, a gde ste bili pre par godina?
Nikom to nije trebalo, pa vas bolela ona stvar. E, vidite, zbog takvog ponašanja i rezonovanja je ovakva situacija.
A što se tiče klubova, ima ih i rade, članarine su oko 2000,00 - 2500,00 dinara godišnje.
Klub može biti član VSS samo ako plati članarinu Savezu od 14000,00 din godišnje.
Razmislite gde ćete da se učlanite, ako to uopšte želite i da li klub nakon toga može da se prijavi u VSS.
Ni u VSS neće niko završavati poslove za modelare, nego se (predpostavljam) moraju naći predstavnici ovog segmenta vazduhoplovstva.
Coka i ja smo davno bili jednom na nekom sastanku gde nam je rečeno da su RC modelari, totalno neaktivni i bez ikakve želje da se priključe Savezu.
Nakon toga sam otvorio temu oko klubova ovde na Forumu.
Sve gore rečeno je istorija...
Što Adam napisa, klub u Subotici postoji, deca dolaze na sekciju, ali pitanje je šta će sada biti po novom zakonu i kako će se sve tretirati...
Ima članova kluba, ima i članova VSS, ali Pravilnik sve to na neki način poništava.
VSS može biti samo legalna institucija preko koje će se pokušati delovati.
Najverovatnije svi idemo u isti klub: "Partizanska eskadrila", kud koji po livadama i aerodromima, pa dok nas "ne navataju" i pohapse...
Što kaže čika Dule: "U ludog pope, luda i molitva"...