Pošto ništa nije izvodljivo ili se ništa nemože učiniti povodom ovog pravilnika,koji uzgred kako sam obavešten još nije stupio na snagu,zemlja Srbija će da spadne na simulatore i na partizanski način delovanja po inprovizovanim prostorima za letenje.Ja samo znam da je taj Direktorat kojim slučajem u mom gradu da bi lično delovao i bio dosadan dok se stvari za avio modele ne bi regulisale kako treba.Nadam se da naši drugari iz prestonice ako su željni letenja neće do1.5.sedeti skrštenih ruku a i ima ih sposobnih u to ne sumnjam.Pozdrav iz N.Sada....Nikad nije kasno da se ljubi strasno...
Niko nema volje ni zelje, da bilo sta uradi bez obzira da li je iz grada i kog grada, svi se
ovde bavimo regulativom, sedimo i kuckamo, zima, kisa, sneg, dosadno.. od proleca cemo kao i do sada, kako rece improvizacijom, dok neko ne zajebe stvar, i neko ni kriv ni duzan ne popije sankcije.... prvi koji naleti na mecku...
Koliko ljudi je do sada nesto uradilo, ulozilo svoje vrme i zelju, neke parice ili bilo sta za RC Hobby, ne racunaju se modeli i rezervni delovi za svoje modele...
Kazu ima nas 1500 clanova na forumu, kad bi samo svako dao protivvrednost 1 kutije cigareta, znaci 200-250 dinara.. da se plati neki advokat, koji bi to za tih nekih 2000 Eur, itekako lepo srocio i podneo kao neki predlog, za te pare bi se sigurno mnogo vise angazovao i postigao, nego mi ovde.... ali se postavlja jos jedno pitanje u cije ime i za racun koga, nit je forum pravno lice, niti ista, sem sto je forum, gde cukaju dokoni hobisti, a ko su hobisti, clanovi nekog udruzenja kluba ili sta vec, korisnici nekih RC modela... Sta je to !? Ko su Ti !? Nasa administracija voli PECAT, mi nemamo PECAT, mi cemo biti koleteral, skupina nekakvih RC entuzijasta...
A koliko bi se ljudi uopste i ukljucilo u ovu nazovi je zakasnelu i besmislenu akciju, ajde neka bude i smislena, mi smo kao RC Gradjani, mozda bi procitali neki osmisljen dopis ili pismo, mozda bi neko ipak sa paznjom procitao tako neko pismo-molbu-ideju... Iskreno NE verujem da bi se odazvalo vise od 20 ovde prisutnih
"modelara", kad bolje razmislim i presaberem i manje... a za TOLIKU akciju, nike se nece baviti nama, mislim i na advokate pripravnike, koji iovako nemaju posla...
verovatno neko takvo pismo osim da se osmisli i napise, treba i da se overi nekom taksom da se odstampa i posalje, ili ako je jeftinije da se odnese....
Ali svi pricaju, kad bi neko... ko !?