Main Menu

POLIKARPOV PO2 1:6

Started by zajko, August 03, 2016, 10:50:50 PM

Previous topic - Next topic

Gabor

Pa, da osvežim malo ovu temu...  lol

Planovi su stigli do mene još davne 2016. godine. Još onda smo se dogovorili sa Slobodanom Rajevićem, da nađemo negde treći list planova i da on digitalizuje crtež, da se naprave fajlovi za lasersko sečenje. Malo se odužio projekat, ali evo, pre par nedelja su mi stigli fajlovi, kojeg sam prosledio kolegi, Nedeljku Ćurčić iz B.Palanke. U prvom koraku isečeni su delovi trupa, vertikalnog stabilizatora i kormile pravca

[attach=1] [attach=2] [attach=3] [attach=4]

Gabor

Prvo sam sastavio vertikalni stabilizator i kormilo pravca

[attach=1]

dejan_ts

Lepa je to prica koju si zapoceo ,srecan rad i uspesne i lagane letove sa njim ti zelim ,inace taj avion je za svaku pohvalu kako za pravim tako i za rc modelom

Reci nesto o krilu ,dubina ,duzina jednig segmenta ,aero profil

Gabor

Raspon krila 1880mm, dužina trupa još nije konačna, dosta toga se rešava u hodu...

bjanko

Lep avion svaka cast a motor koji planiras

bjanko

Imam identican plan, svojevremeno sam dobio na poklon od SD Modelar cini mi se Goran da se zvao odlican je bas detaljan plan

coka

Gabor

Quote from: bjanko on July 10, 2024, 12:05:19 PM
Lep avion svaka cast a motor koji planiras

Ideja je 20cc benzinac. Možda trocilindrični Moki  mmmm

dejan_ts

Koju tezinu ocekujes od prilike na kraju kada tezis ka benzincu i zvezdi motoru ,da to nije malo prejako za taj raspon krila ,sobzirom da imas dva  ista krila i veliku povrsinu istih to sa 10ccm ima da leti samo tako

Gabor

Okvirna težina tek kad sastavim sve drvene delove

Gabor

Sastavljanje trupa sam počeo na delu oko pilotske kabine. Prvo sam zalepio duplirana rebra

[attach=1] [attach=2]

To su požarni zid i okvir vratanca za komoru od servoa

[attach=3] [attach=4]

Posle sam postavio i stranice trupa

[attach=5] [attach=6]

Gabor

Delovi su precizno isečeni, na par mesta sam morao uraditi sitne modifikecije, o čemu pripremam spisak, da bi Nedeljko sve to ispravio.

[attach=1]

Iako proveravam sve uglove pred lepljenje, ovaj put vertikalnog stabilizatora, za ispomoć koristim i laser

[attach=2]

Kad se osušio lepak, ulepio sam čamove letve

[attach=3]

Da ne bi li se nešto pomerio, trup sam fiksirao za radnu površinu, a za kontroru sam koristio laser

[attach=4]

Joja

Cestitam na izboru modela, to je bila moja davna zelja, ali kako vreme prolazi necu ga imati da to ostvarim jer imam mnogo drugih prioritrta a vremena i energije sve manje.
Jedva cekam da ga vidim u prirodi kad bude gotov.
Inace imam u Srbobranu dosta modela medju kojima je i Decatlon napravljen iz kita Dynaflyte 1/4 razmera sa motorom na benzin 26 kubika MVVS. Super model, lepo leti.
Pozdrav!

Gabor

Postavio sam kormilo pravca da vidim kako izgleda u jednom komadu

[attach=1] [attach=2]

Nedeljko je poslao ostala rebra. Sastavljanje sam nastavio sa horiozontalnim stabilizatorom, kormilom dubine

[attach=3] [attach=4] [attach=5] [attach=6]

Gabor

U međuvremenu su stigli i rebra za sastavljanje krila. Prvo sam sastavio centroplan

[attach=1] [attach=2]

Krila sam sastavljao sve posebno

[attach=3] [attach=4] [attach=5] [attach=6] [attach=7] [attach=8]