Main Menu

Modelarske gluposti

Started by sloba_b, October 17, 2017, 08:41:43 PM

Previous topic - Next topic

pnedic

Quote from: Milos 94 on October 30, 2017, 10:00:10 PM
Ako iko ustanovi nagradu za top-glupost modelara garantovano ulazim u najuži krug!

Krenem na aerodrom. Vreme predivno. Termike k'o u priči. Sve je ukazivalo na još jedan divan letački dan. Stanem, raspakujem se i bacim pogled ka nebu i vidim iznad mene kruži nekoliko ptica. Tu smo, dakle! Brzopleto sastavim krila, fiksiram gumicama za trup a komande prekontrolišem brže-bolje već uveliko u pozi za poletanje. Polazak i .... zona sumraka! Jedrilica je tako počela da se rita i poskakuje da nisam mogao da poverujem svojim očima. S obzirom da je u to vreme bila 3-kanalna, nastala je ''borba preužasna'' što reče moj drug Stanko ... Ptice i termika su sad već u drugom planu, treba ostati u komadu! Što bi rekli preko Drine: ''J... 'tice, čuvaj glavu''!

Svi oni koji su leteli sa 3-kanalnim modelima znaju da je odziv na komande sa debelim zakašnjenjem i kada kreneš da se čupaš i slučajno izgubiš uzgon ne gine ti ''livadica okolo jasenje''! Ni sam ne znam kako sam se spasio jer mi se to desilo nekoliko puta u toku te egzibicije.

Šta se u stvari dogodilo? Lola je bleneći u ptice okrenuo krila tako da je izlazna naprasno postala napadna i obrnuto! Otkrio sam da krila penjača mogu i to! Smejao sam se sam sebi. Mislim da su se i one ptice smejale ...

Hahahha, pa ti si bre VRHUNSKI RC pilot !!!