Main Menu

Modelarske gluposti

Started by sloba_b, October 17, 2017, 08:41:43 PM

Previous topic - Next topic

sloba_b

Evo da zapocnem jedan novi topik, mozda samog sebe da utesim da nisam najgori a mozda i drugima bude zanimljivo a cak  i poucno. Recimo da podelimo neke svoje gluposti, koje smo napravili. Pocecu od sebe.

Krenem u nedelju na aerodrom, sa malim zakasnjenjem, jer sam punio dosta baterija. Sva oprema mi je poprilicno neorganizovana i bez reda i tako noseci sve to i dva modela iz 5-6 puta do kola napravim sebi stetu. Stavim radio stanicu (turnigy 9x) na krov od kola da bih imao slobodnu ruku da otkljucam ...posle pozurim da utovarim ostatak..pozurim da krenem...i mozete i sami da ukapirate da se sra_nje ogleda u tome da izgubim radio stanicu koja je negde pala sa krova dok sam vozio. 

marko.jovanovic

Makar si se rešio krša :)))
The ground is the limit (or a water)

sloba_b

Stanica me je super sluzila, vise je situacija kao gubiatak 10 000 dindzi, sto je za neke (mene) ogromna cifra..no jbg sam sam kriv.

pnedic

Quote from: marko.jovanovic on October 17, 2017, 09:34:04 PM
Makar si se rešio krša :)))

Sto se mogucnosti tice, Turnigy je svakako BOLJA od tog spektruma koji ti koristis - kao "brand name". Vidim da blage veze ti nemas sta Turnigy moze.

No, da zaboravimio tvoju ne upucenost, tvoj komentar je svakako vrlo ne kolegijalan ! Da li si svestan koliko je "lako" danas nabaviti novu stanicu ?

marko.jovanovic

Izvinjavam se sa naklonom dubokim.
Da li ti imaš nameru da se svađaš ili šta je poenta?
Komentar sam napisao sa šaljive strane.
Šta to turningy može što spektrum DX8 ne aj objani nam molim te pa da i mi nešto naučimo.
Današnje stanice sve imaju manje više ista podešavanja koja se tiču funkcionalnosti modela a to da li svetli, da li govori da li šta god... to nema baš mnogo veze sa letenjem.
POsebno bih napomenuo veliko dostignuće u svetu elktronike kao i veliku veliku novinu koje eto turningy nije uspeo na vreme da shvati a to je SMRDLJIVI BACKLIGHT! Kojeg inače slučajno imaju i digitroni neki iz 80-tih godina)
Spektruma imam jer sam ga tada uzeo za paprene parice a inače prvom prilikom uzimam taranisa. SAda još neću jer nemam nameru da se ponavljam....
Danas je veoma lako nabaviti novu stanicu čak i u Srbiji pitanje je samo da li si platežno sposoban.....

alzo

Čovek izgubio stanicu, požalio se ma forumu i sad frka oko Turnigy-ja dal je dobar ili ne...Slobi je to bila jedina stanica i on čovek sada nema sa čime da leti a šta je za koga krš, to uopšte nije važno....Slobo daću ti svog Turnigy-ja koji mi stoji ako hoćeš pa ga koristi dok se ne snadjes. Javi mi samo dali da ga ponesem sledećeg vikenda

marko.jovanovic

Rekoh već naveo sam u kontekstu šaljive prirode što označava i onaj smajli na kraju, a sada ako vam je do svađe slobodno nastavite ali bez mene. (giveup)

uros2002

Pozdrav,

Evo da se javim umesto Slobe, pronadjena je stanica kako kaze Sloba malo ostecena ali je vazno da je nadjena.

Slobo nadam se da ces je testirati na ispravnost i da se vidimo  u nedelju na livadi (13.Maj).

Pozdrav

alzo

Odlično, ako je struja ok šminka će se već srediti  :)

pnedic

Quote from: alzo on October 18, 2017, 02:40:55 PM
Čovek izgubio stanicu, požalio se ma forumu i sad frka oko Turnigy-ja dal je dobar ili ne...Slobi je to bila jedina stanica i on čovek sada nema sa čime da leti a šta je za koga krš, to uopšte nije važno....Slobo daću ti svog Turnigy-ja koji mi stoji ako hoćeš pa ga koristi dok se ne snadjes. Javi mi samo dali da ga ponesem sledećeg vikenda

Alzo ti si car ! tj, jos jednom si to potvrdio !

Gabor

Da, dešavaju se gluposti... Pogotovo ako krenete u zurbi. Imao sam prilike, doduše u početku svoje letačke karijere, da odem do Čeneja a da bajonet od Extre da ostane kući. A početkom ove sezone sam drugi daljinski ostavio kući, pa nije bilo letenja modela Pt-19 ni obuke za početnike...  :sljus

pnedic

Quote from: Gabor on October 19, 2017, 11:14:34 AM
Da, dešavaju se gluposti... Pogotovo ako krenete u zurbi. Imao sam prilike, doduše u početku svoje letačke karijere, da odem do Čeneja a da bajonet od Extre da ostane kući. A početkom ove sezone sam drugi daljinski ostavio kući, pa nije bilo letenja modela Pt-19 ni obuke za početnike...  :sljus

Hahaha, i ja jednom dosao na livadu sa modelom - bez prijemnika !

Gabor

Ne znam da li se nekom isto dešava, da... pre nego što krenete sa livade ili aerodroma, pa ono, ajd još jedan krug na kraju. Da se baterija sigurno isprazni... Garant se desi neko sr@nje ako ne prilikom letenja, onda pri sletanju. Takve "krugove" sam ja batalio   :big smile Od onda nema tih malera...

Milos 94

Ako iko ustanovi nagradu za top-glupost modelara garantovano ulazim u najuži krug!

Krenem na aerodrom. Vreme predivno. Termike k'o u priči. Sve je ukazivalo na još jedan divan letački dan. Stanem, raspakujem se i bacim pogled ka nebu i vidim iznad mene kruži nekoliko ptica. Tu smo, dakle! Brzopleto sastavim krila, fiksiram gumicama za trup a komande prekontrolišem brže-bolje već uveliko u pozi za poletanje. Polazak i .... zona sumraka! Jedrilica je tako počela da se rita i poskakuje da nisam mogao da poverujem svojim očima. S obzirom da je u to vreme bila 3-kanalna, nastala je ''borba preužasna'' što reče moj drug Stanko ... Ptice i termika su sad već u drugom planu, treba ostati u komadu! Što bi rekli preko Drine: ''J... 'tice, čuvaj glavu''!

Svi oni koji su leteli sa 3-kanalnim modelima znaju da je odziv na komande sa debelim zakašnjenjem i kada kreneš da se čupaš i slučajno izgubiš uzgon ne gine ti ''livadica okolo jasenje''! Ni sam ne znam kako sam se spasio jer mi se to desilo nekoliko puta u toku te egzibicije.

Šta se u stvari dogodilo? Lola je bleneći u ptice okrenuo krila tako da je izlazna naprasno postala napadna i obrnuto! Otkrio sam da krila penjača mogu i to! Smejao sam se sam sebi. Mislim da su se i one ptice smejale ...

marko.jovanovic

Ko zna možda si patentirao novi profil krila :) :big smile