Dobra volja dakle postoji. To je dobar znak. Moje su primedbe potpuno opšteg karaktera i ne odnose se na nikoga pojedinačno. Čak šta više bilo mi je prijatno u vašem društvu. ali želim da izađemo na pravi put, to je nadam se svima jasno. U takmičenjima FAI i VSS imam veliko iskustvo jer sam državni reprezentativac u F1D (sobni modeli) i internacionalni sudija FAI za neke klase modela (F3A, F2, ...), i želim da pomognem i ovom prilikom.
Kažete da su Adam i Viktor bili neka vrsta žirija. Dobro, to je objašnjenje zašto nema rezultata sa potpisima žirija. Ali jasno je svima da bi bili u problemu da se neko žalio. Na sreću nije, kud još da se neko žali kada je sve besplatno.. Ipak trebalo bi podići nivo takmičenja. Neko se mora time baviti aktivno. Ako neko sabotira ili koči treba ga skloniti
Mi moramo poraditi ove godine da stvorimo regularan sistem za takmičenja F5J. Da li je to moguće ove godine? Verovatno je moguće ali sa beznačajno malom verovatnoćom. To bi značilo da dogodine svi budemo članovi FAI (kroz aero klubove i VSS), zatim da svi imamo odobrene visinomere u modelima,
da letimo 10 minuta u kvalifikacijama i 15 minuta u flaj ofu. Da dobijemo 50 bodova za sletanje na tačku a ne 100 kao što mi radimo. Zapravo i bez visinomera ja bih to sve odmah uveo i za nas. Zaista nemojmo više da menjamo svet, radimo po tim pravilima. Nemojte prilagođavati taj pravilnik našim nakaradnim pravilnicima. Samo ga savladajte, mislim na program.
Ja sam čini mi se objavio i jedan list sa rezultatima nekog takmičenja. Tamo lepo piše kakvo je to takmičenje, datum kada se održalo, koja grupa je letela, ko su bili takmičari i iz kojih klubova koja je bila startna visina, koje vreme je postigao svaki takmičar, koliko metara od tačke je sleteo, koliko je relativnih bodova osvojio. Prvi u grupi dobio je 1000 bodova, itd. Tako treba i mi da radimo. I posle svake grupe vrlo brzo pojavljuje se taj izveštaj odkucan na papiru na tabli. Za naše takmičenje trebalo je biti 16 listova na tabli samo za predtakmičenje i dva za fly of, i jedan zbirni izveštaj za svim takmičarima i zbirnim rezultatima ... Mislim da nam je to bio najslabiji deo u organizaciji, a to je cirkulacija informacija od značaja za takmičare i ostale.
Sve u svemu vidim dobar obećavajući pomak nabolje...