Danas smo, i pored sve restriktivnijih vanrednih mera, uspeli da malo letimo na našem divnom aerodromu. Prvo sam pokosio livadu. Činilo se da nije neophodno kositi, ali to je samo bila varka. Tu i tamo je bilo povećih busenova trave, kao stvorenih da uspore avion i tako polome propeler... Opet, kosidba je pala i zato što sam danas svečano probao YAK 55 SP - prelep model aviona, kako će se ispostaviti.
Nakon kosidbe, livada je bila kao san lepa:
Kobasica lepo pokazuje vetar koji je bio jak, ali stabilan, bez mnogo udara i gotovo čitavog dana poduž piste - povremeno bi se pretvarao u bočnjak...
Bora i ja smo na smenu leteli Timbera i Yak 55 SP koji sam kupio od Laze. Avion sam tek danas prvi put poleteo, iako sam ga poodavno pazario. Prelepa ptica. Stavio sam elisu malo manjeg koraka jer sam primetio da se motor prilično greje sa propelerom 17x10. Zato sam kupio Xoar 17x8 koja mu je savršeno pristala, prvo zato što je lakša od one koju sam dobio na avionu, drugo zato što manjim korakom rasteretih motor i baterije. Za početak, nakon prvog leta i trimovanja, pristupio sam letenju IMAC basic programa za 2020. godinu, koji je lagan i sladak. Prosto sam uživao u figurama, širini i zahvatu koji je avion sposoban da izvede. Čitav dan sam ga leteo u prvom Flight modu, sa malim otklonima... Još uvek figuru Raversman ne mogu graciozno da izvedem i postepeno povećavam otklon kormila pravca i igram se sa Exponencijalima, ali sam blizu konačnog podešenja. Na sletanju je ovaj avion lagan, ali ujedno prodoran i tačan, jer ima veoma tanak aeroprofil. Sve u svemu, lepa ptica, veoma sam zadovoljan. Evo Bore i mene na livadi:
Potom nam se pridružio i Miloš, koji je uspešno leteo obe svoje jedrilice. Mnogo sam srećan bio kada sam ga video sa obe ptičurine na letenju. Njegovo zadovoljno lice dok leti, lovi termale i sleće. Svaka čast, Miloše.
Jedva čekam sledeće letenje.