Izvestaj sa terena je sledeci:
Uspesno poletela, bacio sam je prvo iz ruke i posto nije trebalo nikakvih trimovanja samo sam dodao gas obrnuo jedan krug i spustio je cisto da probam sve komande. Nisam posebno podesavao nikakve modove vec sam sledeci let poleteo visoko i odmah uhvatio termiku , sto danas i nije bilo previse tesko posle onakvih kisovitih dana. Razlika u odnosu na predhodnu jedrilicu vrlo primetna. Nema flatera na krilima izuzetno je jaka, trup odlican, jedri perfektno i na slabijoj termici. drzi pravac kako treba i ima odlicnu finesu. Trpi i velike brzine i ostre zaokrete bez problema a za minimalne moram jos da se naviknem . Uspeo sam da je svalim 2 x preko krila ali se lako vadi nazad. Ono sto je takodje bitno, odlicno se vidi odozdo na vecoj visini. Sa baterijom 3S od 1800 mAh. ne penje kao raketa na punom gasu ali uopste ne bezi ni na jednu stranu u penjanu na motoru . Ukupnu tezinu sam ipak prebacio za nekih 100 gr. na krajnjem merenju ali ne vidim da joj nesto smeta. Imam nacina da to smanjim ali za sada cu ostaviti ovako. Na kraju mi se odlepila vodjica karbonske cevke u krilu, verovatno jer je bila sa cevkom, knap ali to ce vec sutra biti sredjeno .Ostalo je da na tenane isprogramiram modove za jedrenje i sletanje, Presko je mislim snimio jedan kraci let pa cekamo da ga izmontira.