SKY WALK IIJedrilicu sam juče preuzeo 2/3 gotovu i na meni je da je završim.
Treba da ubacim flapsove, elerone , elektroniku , da obradim napadne ivice i da je presvučem.
Prvi SKY WALK cija je gradnja takodje ovde prikazana, je odlično letela ali su krila bila dosta mekana pa nisam smeo da pravim preoštre zaokrete, niti da preterujem sa brzinom.
Bilo je i krckanja i pucanja i trupa i krila u vazduhu ali ništa tragično pa sam stvari rešavao u hodu.
Prvi SKY WALK je bio i na takmičenju u Pančevu. Pokazo se nedovoljno dobrim na jakom vetru. Posle prve ture jedrilica je bila u prve 3 ali kada je vetar raspalio, ni u jednom startu više nije sletela u tačku... Na kraju 7 mesto..
Ona ide u penziju najverovatnoje kao poklon nekome za vežbanje.
SKY WALK 2 je potpuno drugačija jedrilica i osim imena i raspona, ništa nije isto. Znatno je jača Krila su konstruktivna kao i kod prve ali ojačana karbonskim elementima i šira. Pera je ugradio dosta karbonskih elemenata koje je sam izradio. Nešto se vidi na ovim slikama a ponešto i ne. Ima i dobar dihedral ,krilo se lomi na 3 mesta , inače se razdvaja u 2 polovine.
Krilo ima u sebi cevke i karbonske šipke ali i ispunu na remenjači od karbona. Takodje u svim izlaznim ivicama ima ugradjene karbonske lajsnice, koje će biti i u eleronima i flapsovima.
Spojevi repa sa drljačom su ojačani karbonskim koncem, a sve izlazne ivice krila imaju karbonske lajsne koje je Pera takodje sam radio od karbonskog platna.
I horizontalac i vertikalac su sa karbonom. Na vagi ne mogu da se izmere...
Trup je priča za sebe. Savršeno je uradjen iz kalupa od epoxy smola sa karbonskim ojačanjima, i karbonskom kabinom koja savršeno pasuje.
Sklopiva elisa i motor su perfekto ukomponovani u njega.
Nosač motora je napravljen tako da se motor vadi od napred, kada se skine spiner.
Zadnji deo trupa - cevka je takodje karbonska i izuzetno lagana. Ona se natiče na trup i lepi,
ali tek kada se zalepi i horizontalac i postave krila, tako da će geometrija maksimalno biti ispoštovana. Kroz cevku će ići bužiri komandi do repa. Kada se sve stavi na svoje mesto. Metalni šrafovi koji se trenutno nalaze na trupu , biće zamenjeni plastičnim...
Još jedan trup je odleteo u Trstenik kod Dekija a Pera može da ih napravi samo ga treba naterati. Bilo je poziva ali ja nisam hteo da pregovaram u njegovo ime. Ko je zainteresovan,poslaću mu br. telefona pa se dogovarajte. Oko cene nema cenkanja a cena je više nego korektna za ovakav proizvod, ali je ja neću ovde reći. Stvar je dogovora sa graditeljem.
Bez baterije i kontrolera, jedrilica je skoro u težištu, što će se ispraviti postavljanjem baterije. Trup je prostran i u njega staje i veća baterija.
U njemu imam mesta i za dodatni balast ako bude trebalo.
Karakteristike:
Raspon 2,6m
Tezina max 1000g kompletna
Konstrukcija krila Balza, Carbon, Trup Epoxy, Carbon
Motor :
BC2836-7 1120KV
Weight: 70g
KV(rpm/v): 1120
Max Power: 336W
Battery: 2-4Li-Po
Elisa:
https://www.aliexpress.com/item/FP-40-4-0mm-Aluminium-Spinner-12x8-5-Folding-Propeller-for-RC-Airplane-Glider/32873153303.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73654c4drWDWtXESC:
Skywalker-40A
Net Weight: 35g
Dimension (L x W x H): 68 x 25 x 8mm
Servoe jos nemam ali biće adekvatni ovoj jedrilici
Ovaj setup može ići i do 4S baterije.
Za sada ovoliko, nastavak sledi....