Main Menu

Važno upozorenje

Started by Sava, July 02, 2021, 10:34:21 AM

Previous topic - Next topic

Sava

Pojavio se Kineski sajt koji nudi veoma povoljno RC opremu. Narudžbe preko 40$ idu bez poštarine.  mmmm
tquadrilha.com    je naziv tog sajta i pazite to je PREVARA. Naručio sam drugaru (znači ne meni) neke RC delove u vrednosti 45 $. Nema ni pošiljke ni sajta. Kineska pošta me je obavestila na osnovu broja za praćenje da je pošiljka vraćena prodavcu ili izgubljena. Naravno da se prodavac ne javlja, a sajt nedostupan. Uplatu sam izvršio preko Paypala i pokušaću sa njima da mi se novac vrati.
To je moje iskustvo i samo sam želeo da upozorim na opasnost sajta koji izgleda kao svaki drugi Kineski sajt koji prodaje između ostalog i opremu za modelare.
ex pseudonijum: licider

misha

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Sava

Sitnim slovima je pisalo da je rok isporuke 180 dana. Tek po isteku tog roka Paypal će mi vratiti pare. To je negde kraj decembra. Znači pazite , ali sada je taj sajt nedostupan, kao i prodavac, ali pojaviće se pod nekim drugim imenom.
Sve je delovalo normalno kao i drugi sajtovi sa kojih kupujem već godinama, jedino sumnjivo je bilo to što se pojavio i napravio nerealne ponude.  ")
ex pseudonijum: licider

Joja

Ima takvih prevaranata i na drugim mestima ne samo u Kini. Treba biti oprezan na svakom koraku.

pnedic

Hvala Savo za otkrivanje još jednog prevarantskog site-a !

Nažalost, i da site nije prevarantski i da se pošiljka pošalje (sve sa track-om), kod nas sve sačekuje "carina" i/ili pošta koja "zagubi" gomilu pošiljki i nikada paket ne stigne. Meni se to nedavno desilo sa paketom sa Hobbykinga (i to EU skladište, vrednost preko 40E). O Aliexpress-u da ne pričam. I naravno, niko za to ne odgovara.