Main Menu

cesna kardinal od stirodura

Started by sasa, March 30, 2009, 10:37:27 PM

Previous topic - Next topic

sasa

Moja prva izrada modela od stirodura po sopstvenom nacrtu
cesna kardinal
motor asp 4 kubika
raspon 1,65m
duzina 1,1m
komande 3
gas,dubina i pravac
model moze da leti neverovatno sporo pa su ga Goran i Pedja moji drugari nazvali -penzioner-
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Goran

Lepo leti.

Vreme je i za novu sezonu...

Pozdrav Goran

bane

ako budes u mogucnosti da snimis kako leti izbaci link bas bih voleo da vidim kako leti model od stirodura sa sus motorom

sasa

IMAM VEC SNIMAK I TO NEKOLIKO SAMO JOS DA NAUCIM KAKO SE POSTAVLJA

bane

Vidi sa Draganom Maticem znam da je on izbacivao neke video zapise na you tube

sasa

saxpg

Video ti ne radi, moras u opcijama na youtube da stavis "PUBLIC" umesto private.

Dusan.S

Bravo Caša za prvi video snimak iz tvoje produkcije. Znam da ih imaš još pa pošto si ovladao postavljanjem video zapisa i slika predstavi nam još nešto.

sasa

Cesna je sada u vlasnistvu gospodina Savica iz Bora,a evo i videa  :)aplauz :)aplauz :)aplauz

http://www.youtube.com/watch?v=q_kMLIRITd4&feature=player_embedded

Savke89

Najpre da se zahvalim SASI iz KRUSEVCA, na pomoci i  (res) izelim mu dobar  (<--) ivedro nebo,normalno sa sto manje vetra.POZDRAV. :)aplauz

iva.nat

Kako bi mogao da se nabavi plan za izradu tog modela?

IvanGrozni

Saša, interesuje me kako si rešio nosač motora? Motor sigurno ne može da se kači na stirodur. Zanima me još da li ima posledica po stirodur u smislu da li ga toplota motora topi ili deformiše?

sasa

Ako mi verujes,motor od 4 kubika je ubacen direktno na elapor, i zaliven sa celim spricom ,saratoginim, epoksidnim ,petominutnim, lepkom, i nikada se nije odlepio,a padao je i padao.
Na kraju sam ga na silu iscupao iz elapora i avion bacio,jer vise nije imalo sta da se lepi.
Lepe uspomene me podsecaju na ovaj avion. :mhm

Savke89

Korekcija! Cesna cardinale za koju je pitao IvanGrozni nije unistena kako kaze prvi vlasnik Sasa iz Krusevca I dalje je u letnom stanju i nalazi se u mom hangaru.Sasa je verovatno zaboravio da je prodao meni.Na Cesni je sada motor od 4,5cub. i prepravljenim nosacem motora od alu vinklica 10x10mmsa poprecnim ojacanjem,sto se moze videti na samom pocetku snimka iznad posta ili zadnjem snimku u nizu.                         Tacno je da je zalepljen sper u celu letilice ,ali zbog vibracija ubacene su gumice izmedju spera i vinklica to jest nosaca motora a radi smanjenja vibracija koje proizvodi sam motor.Sto se tice zagrevanja tu nema problema jer sam motor je dosta udaljen od spera i tako postoji vazdusni tampon motor-model. Ako treba neka slika uslikatcu i postaviti.

sasa

Tacno je Savke  :)aplauz ,ja sam pomesao  :sljus  sa mojom prvom cesnom kardinale originalnom od multipleksa.
E,u nju je bio ubacen motor od 4 kubika i zaliven samo dvokomponentnim lepkom  :mhm