Main Menu

Cashoo problemi

Started by Yu-men, July 29, 2009, 12:23:42 PM

Previous topic - Next topic

Yu-men

;namig

Evo sta mi se desilo pre nekoliko dana:

Porucim 18/7/2009 (International (Registered) Air Mail 201-250g) Setup i ostale sitnice za planirani Breeze Pro preko UH, a placanje sam izvrsio putem Cashoo-a.
20/7/2009 proverim svoj racun i vidim da je za poruceni paket skinuto 54$ sa njega.
Znaci racunam da je stvar resena i da ce uskoro roba biti rezervisana.

:sljus
Dva dana kasnije se setim da sam zaboravio elise, posto mi samo one fale resim da ih porucim putem International Air Mail ($20 limit) 0 - 100gr pa ako stigne, stiglo, ako ne, nikom nista.
Znaci odaberem elise i izvrsim placanje opet putem Cashoo-a u visini od nekih 11$,  sasvim slucajno proverim kad ono odmah prebacilo da je placeno i rezervisano.
Proverim predhodnu porudzbinu, 
(:sok:) ona niti je placena niti rezervisana.

Ljudi su ladno uzeli od onih 54$ koji su vec skinuli za predhodnu posiljku 11$ i platili elise.
Sad trebam ponovo da cekam da naplate jos 11$ koji fale sa posilku sa Setup-om.

Besan zbog svega toga (a pogotovo zato sto sad cekam jos duze na prvi paket) ja lepo napisem Cashoo-u E-mail i pitam:

1.) Zasto je placen drugi paket pre prvog?
2.) Kojim pravom vi odlucujete sta ce biti placeno mojim novcem?
3.) Kako uopste smete bez moje dozvole da platite nesto drugo mojim parama?
4.) Ukoliko zbog njine zajebancije u medjuvremenu nesto od porucene robe u trenutku placanja ne bude bilo na stanju trazicu da mi povrate novac.
5.)Zbog svega toga i trenutne guzve kod UH sad najverovatnije cekam skoro mesec dana na porucenu robu.

I na kraju napisem da sam zbog svega toga jako besan i da ne prihvatam nikakvo izvinjenje, vec zahtevam od njih kako znaju i umeju da se moj problem resi sto pre.

Sve to sinoc oko 19.00h lepo posaljem Cashoo-u.

Jutros oko 10.00h proverim postu kad ono poruka od nekog Mister Lee-a, u poruci samo pise da proverim dali je paket placen i nista vise.  :big smile

Proverim ja kad ono stvarno sve placeno i rezervisano. :mhm

Sasvim slucajno (dok se smeskam zadovoljan) primetim jednu razliku u Order details.

Na svim proslim porudzbinama koje sam do sada placao istom karticom preko Cashoo-a pise sledece:

Payment     Direct Credit Card Visa / Mastercard / AMEX + $X.XX (CCard Auth:)

Samo na ovoj zbog koje sam intervenisao pise:

Payment     Direct Credit Card Visa / Mastercard + $X.XX (JC verified)

Dali to znaci da je placeno nekom drugom karticom ili na drugi nacin? :big smile
Dali je neko imao slicnih problema?

Pozdrav svima

Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

modelar

Samo budi tako "strog" sa njima, pa cemo proci kao sa Lindingerom i Schweighoferom !

Trebao si bolje izracunati sta ti treba i odjednom naruciti.

Ako nas odj..u, kupovacemi u Bocuani :-((

Pozz

saxpg

Quote from: modelar on July 29, 2009, 04:14:09 PM
Samo budi tako "strog" sa njima, pa cemo proci kao sa Lindingerom i Schweighoferom !

A sta je problem sa Lindingerom i Schweighoferom ?
Meni sve normalno stize.

Yu-men

;namig

Osim feniks-ovog u vezi stanice koji se na kraju dobro zavrsio, ni meni nisu poznati problemi sa Lindingerom i Schweighoferom.

A sto se tice mene i Cashoo-a tu je stvar prosta.
Jare je jare, a pare su pare.
Pare su moje i imam pravo da se zalim ako se sa njima plati nesto drugo bez mog pitanja.

Pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

misha

sa lindigerom za sada nisam imao nikakvih problema. pre neki dan je stigao piper cub 2.03 m raspona + motor 0.32 za drugara u roku od 7 dana.
na sve to (ogromna kutijetina) 20 eura postarina. e sad carina+ porez ali sta je tu je. i poslanici su ljudi.
i oni imaju svoje igrecke koje treba da im kupimo.
Cashoo je nesto promenio i odatle ta razlika u payment-u (nisu primali jedno vreme direktne uplate) i mora ponovo da se loguje (sifre i sve ostalo) ali radi.

modelar

Quote from: Yu-men on July 29, 2009, 11:55:31 PM
Pare su moje i imam pravo da se zalim ako se sa njima plati nesto drugo bez mog pitanja.

OK,sa ovim se potpuno slazem.
Bilo je sa ove dve firme problema pre jedno dve godine.
Nisu hteli da primaju Virtuon i slicne kartice.

Pozz

vladasimon

Pozdrav ljudi.
Samo me znima kako placate Lindinger-u?
Ja vidim samo opciju uplate preko banke  mmmm

saxpg

Mozda si napravio gresku kada kada si kreirao account. Ja sam sada gledao i sve je OK.
Kada stavis nesto u korpu i odes na CHECKOUT, prvo imas opciju za adresu, i ispod nje da odaberes nacin posiljke:
   Please select the preferred shipping method to use on this order.     Please Select

World Zone Rates     
   Shipping to Montenegro:  (calculated by price)    â,¬ 20,00       

Priority - Express     
   No shipping available to the selected country

Kada kliknes na CONTINUE, sledeca opcija je placanje
Tu odaberes izmedju bank transfera i credit card :
   Please select the preferred payment method to use on this order.     Please Select

Check/Money Order==========       

Credit Card================       

Credit Card Owner:    =======      
   Credit Card Number:    =======      
   Credit Card Expiry Date:=======            

I to je to. Znaci provjeri account.

vladasimon

Nece,Srbija nema opciju placanja karticom. Probao sam Montenegro i sa njom imam opciju...tako da ... sve je jasno  >:(
Hvala  ()-()

damirmih

Nece ni kod mene. Izbacuje Transaction Fail.

Zna li neko u cemu je problem?
Keep it simple.

cane

A jel kod nas u Srbiji ne funkcionise PayPal? Ja sam u austriji napravio racun pre par dana i odmah obavio prvu kupovinu i platio preko PayPal-a.Racun sam otvorio bez kreditne kartice(koju i nemam) tako sto sam izabrao opciju da sa mog ziro racuna prebacim novac direktno na racun PayPal-a,sto mislim da je sigurnije od tamo nekog davanja racuna nekom tamo,jer imam kontrolu nad svakim centom i sve sto radim radim preko netbankinga,tako da u svakom trenutku mogu ili da zaustavim operaciju ili da je podrzim jer preko sms dobijem pitanje o statusu.

cane

Da dodam jos i to da i kod schweighofera imam racun i da tamo postoje  opcije placanja za mene iz austrije.Mogu da platim preko uplatnice,pa kad dodje lova kod njih da mi posalju paket.Da platim prilikom preuzimanja,zasta racunaju jos oko 5 evra za obradu,ili, da platim kreditnom karticom.Posto imam netbanking,uvek uplatim pre,oni te pare dobiju najbrze.Do sada bez problema.

damirmih

A sta je sa Cashooo i HK?
Keep it simple.

Gabor

Evo, ja probao pre par minuta i još uvek ništa... Nije mi jasno da im se ne isplati rešiti problem. A to je evidentno da nismo jedini ko ne može da naruči, plati robu. Pogledajte forum na HK sajtu...

ak

Quote from: Gabor on November 17, 2009, 09:19:30 AM
Evo, ja probao pre par minuta i još uvek ništa... Nije mi jasno da im se ne isplati rešiti problem. A to je evidentno da nismo jedini ko ne može da naruči, plati robu. Pogledajte forum na HK sajtu...
Ne bih rekao da HK moze da utice na celu pricu, cashoo radi transakcije za njih.
A ovo malo nas sto pokusavamo bez paypal-a da narucimo je sitna boranija :)
Mene malo nervira sto im je trebalo od 3-5 dana po paketu samo da ga zapakuju i posalju.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine