Main Menu

Mecoa 10ccm

Started by Viper, August 01, 2009, 07:41:21 PM

Previous topic - Next topic

Viper

Imam MECOA-u 10ccm, 2T na Raven-u.

Imao sam havariju pre nedelju dana na poletanju, udario mi je avion direktno na motor, otkinuo se nosac motora, elisa normalno pukla...
Sve sam sredio, pregledao motor i nisam nsao nikakve neporavlinosti ili naprsline. Medjutim, danas sam stavio novu elisu i nekako mi se cudno ponasa. Mozda sam umislio ali kao da se oseca blagi, vrlo blagi otpor dok okrecem elisu rukom i to kao da dolazi iz aluminijumskog dela oznacenog na slici strelicom (ne znam kako se zove), i to tek kad stegnem elisu. Upalio sam motor na kratko, radi super, cak i bolje nego pre jer sam mu stavio novu svecicu, ali cini mi se kao da se vise greje. I iz sastava motora i onog aluminijumskog dela cini mi se kao da je curilo ulje, i to dosta gusto i tamno dok je motor radio. A opet, mozda i nije jer sam poceo da stelujem motor sa dosta bogatijom smesom.
E sad, mozda samo tripujem jer se plasim da se motor nije ostetio, a mozda ipak nesto nije u redu sa njim, ali probao sam ga na kratko i radi savrseno.

Ima li neko slicnog iskustva, sta bi trebalo da proverim na primer, ili posto motor radi da jednostavno ne diram nista?

Pozdrav

tibeteagle

Ako je motor dobio veliki udarac na nos, onda se osovina elise možda malo savila. Zato se, možda, taj oslonac za elisu, flanšna, malo žulja. Ispravljati samo ako se radilica-osovina izvadi iz kućišta motora i to veoma pažljivo jer su to kaljeni delovi i lako puceju.  mmmm
Druga stvar koju treba pogledati je klipnjača. I ona se može saviti od same eksplozije goriva u trenutku kada je bila sprečena da se osovina okrene u trenutku udarca u majčicu zemlju. Pa da to žulja malo.
Skini deknu od puzadi i polako okreći i gledaj. Klipnjaču ne predlažem da se ispravlja (čekićem većim od 2kg  ;D) 
I oštećeni motori mogu dobro i dugo da rade.
;namig

Viper

Znaci da ne diram nista:)

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK