Main Menu

Međunarodni aeromiting Bataja 13.09.2009

Started by POSEIDON, August 02, 2009, 05:02:15 PM

Previous topic - Next topic

POSEIDON

Kako je ministar odbrane Sutanovac izjavio u novom broju AERO magazina na batajnici ce nastupiti 10 zemalja(potvrdili ucesce):Velika Britanija,Francuska,SAD,Grcka,Slovenija,Spanija,Ceska(verovatno jedan od najboljih pilota za prikazivanje MIG-29),Madjarska,Danska,Bugarska...Nemacka,Portugalija,Austrija potvrdile ucesce ali ne i sa kojim avionima ce nastupiti(po zadnjim potvrdama Austrija dolazi sa  Eurofighterom)...treba da dodju jos i Rusija,Turska i Rumunija(ali još neme zvanične potvrde)...od aviona ce biti Mirage 2000,Gripen,Hawk,F-16,Alfa-jet,Pilatus,L-159,C-295,T-27...od helikoptera Mi-24,Mi-17 i Couguar....nastupice i nasa avijacija,padobranci,nasi aeroklubovi i JAT...

SABURO

Evo i kratkog spiska zemalja koje ce ucestvovati i sa kojim tipovima letelica:

Quote- Уједињено Краљевство: BAE Systems Hawk (2)
- Немачка: C-160 Transal (1)
- Чешка Република: Aero L-159 ALCA (1) and Mil Mi-171Sh (1)
- Данска: F-16 Fighting Falcon (2) and CL-604 Challenger (1)
- Грчка: Mirage 2000-5 (1)
- Шпанија: EADS CASA C-295 (1)
- Сједињене Америчке Државе: C-130E Hercules (1)
- Мађарска: SaaB JAS-39C (1), SaaB JAS-39D (1) and Mil Mi-24 (1)
- Словенија: Pilatus PC-9M (1), Pilatus PC-6 (1) and L-410 Turbolet (1)
- Италија: Eurofighter Typhoon (2)
- Аустрија: Eurocopter Aerospatiale SA 316B Alouette III (1)
- Француска: Dassault/Dornier Alpha Jet (2)
- Румунија: MiG-21 LanceR (1)
- Бугарска: C-27J Spartan (1) and Eurocopter AS 532 Cougar (1)
- Србија: MiG-29 (1), Eagle (1), Sea Gull G-4 (1) and Gull G-2 (1), UTVA-75 (1), Gazzele SA-341 (1) and Swallow (1)
- Турска: F-16 (2)

pozdrav
Nikola | rcfly.in.rs

Gabor

Da li se zna program vezano za aeromiting, kad počinje, itd.....

n3mke

Отварање аеродрома Батајница за посетиоцe -------------------------------08:30
Уводни део програма: макетари, лака авијација, падобранци и сл. ----10:00-11:00
Отварање аеромитинга – говор министра одбране Р.Србије ------------11:00-11:10
Глави део аеромитинга – летачки програм ----------------------------11:10-16:00
Статички део аеромитинга – разгледање изложбе ---------------------10:00-17:00

zgrujic

englez

signatures are silly, read some, See what I mean?

misha

aco

Jedno pitanje. Jel ima neko da zivi blizu aerodroma da bi mi koji dolazimo iz Cacka mogli kod njega da parkiramo auto, ako nema  onda pitanje zna li neko kako ce se organizovati parking i gde.

SABURO

Generalna proba je zavrsena malopre, situcija je sledeca:

Leteli su: Alpha jet, F-16, Gripen, L 159 ALCA , C-295, BAE Systems Hawk, MIG21 LANCER, MI24, PC9M...U sustini su svi ostavili jako lep utisak na mene, a najvise gripen, PC9 i jucerasnji let eurofightera. Btw, sutra na aeromitingu koliko sam cuo nece leteti eurofighter i mirage ( na danasnjoj generalnoj nisu leteli )...Vredi otici u svakom slucaju!!! P.S. ortak je slikao, pa ako uspe danas da prebaci fotke, posatvicu ih ovde...o tom po tom...

pozz
Nikola | rcfly.in.rs

Zdravko

Vredelo je biti tamo. Akrobacije sa Gazelom nisam slikao, da bih uzivo gledao a ne kroz displej.
Evo jedne na pedalj od asfalta.

GILE

Vredelo je biti na ovom MITINGU AVIJACIJE mene licno je prijatno iznenadilo broj akrobacija nase LASTE s obzirom da je jos uvek u ispitivanjima. Lepo za gledanje je i Pilatus a razocarenje ni sekund leta EUROFAJTERA nisu morali ni na stajanku kad nisu hteli u nebo. Najbolju tacku na nebu su pokazali Spanci sa teretnjakom. Drago mi je da smo imali i nase predstavnike RC modelarstva Coka, Mirce, Sale i Zoli su nas lepo predstavili i to na udarnom mestu izlozbe.
Oni koji nisu stigli na miting mnogo su propustili.
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

saxpg

Mogu vam reci da sam gledao preko TVa i da mi je jako zao sto nisam bio. Ponajvise zbog druzenja, kako sa modelarima tako i sa kolegama iz kontrole letenja.